H TAG Heuer γιορτάζει τα 160ά της γενέθλια με το TAG Heuer Carrera 160 Years Silver Limited Edition (pics)

Gazzetta team
H TAG Heuer γιορτάζει τα 160ά της γενέθλια με το TAG Heuer Carrera 160 Years Silver Limited Edition (pics)

bet365

Με ένα σχέδιο που παραπέμπει στη δεκαετία του ’60, αλλά καινοτομίες από τον 21ο αιώνα.

Το 1860 ιδρύεται στο Saint-Imier της Ελβετίας από τον Edouard Heuer η TAG Heuer -ή Heuer, όπως ονομαζόταν τότε. Στα επόμενα 160 χρόνια πολλά άλλαξαν αλλά όχι η δέσμευση της εταιρείας να παρουσιάζει καινοτόμες δημιουργίες. Μια συλλογή που θα τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας φέτος είναι η TAG Heuer Carrera, που φιλοξενεί τους πιο κομψούς χρονογράφους της εταιρείας: εμβληματικά μοντέλα που από την πρώτη τους εμφάνιση, πριν από 60 χρόνια, έχουν μεταφέρει την αγωνιστική κληρονομιά και το τολμηρό πνεύμα της TAG Heuer στις δεκαετίες που ακολούθησαν.

Για να ξεκινήσει τους εορτασμούς για τα 160ά της γενέθλια, η TAG Heuer παρουσιάζει το TAG Heuer Carrera 160 Years Silver Limited Edition, σε 1860 κομμάτια, που θα είναι διαθέσιμα για αγορά από τον Ιούνιο του 2020.

Το νέο αυτό μοντέλο, από ανοξείδωτο ατσάλι, φέρει μερικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου χρονογράφου Carrera, όπως το κομψό καντράν και τη γυαλισμένη κάσα και μπουτόν. Όμως το σχήμα του είναι ελαφρώς διαφορετικό, με τη διάμετρο να έχει επεκταθεί στα 39 χιλιοστά, αντί των 36 του αρχικού μοντέλου. Τα δευτερόλεπτα της ώρας πλέον βρίσκονται στο 6 αντί για το 9, λόγω των διαφορών του Valjoux 72 που χρησιμοποιήθηκε το 1963 και του σημερινού μηχανισμού Heuer 02. Άλλαξαν και οι δείκτες που πλέον έχουν επίχρισμα μπεζ SuperLuminova. Το Carrera αλλά και το σήμα της Heuer είναι τυπωμένα στο καντράν που προστατεύεται από ένα θολωτό κρύσταλλο που βοηθάει ακόμη περισσότερο το τελικό αποτέλεσμα να θυμίζει το πρωτότυπο Heuer Carrera.

Η πιο σημαντική διαφορά απ’ όλες είναι η χρήση του in-house μηχανισμού Heuer 02. Ο μηχανισμός αυτός κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στο manufacture της TAG Heuer στο Chevenez. Αποτελείται από 168 εξαρτήματα και αποδίδει καλύτερα στη μέτρηση του χρόνου, ενώ διαθέτει ένα εντυπωσιακό power reserve 80 ωρών.

Τα πέντε βασικά πλεονεκτήματα που προσφέρει ο Calibre Heuer 02 της TAG Heuer είναι:

  • Power Reserve 80 ωρών, μια τεράστια αύξηση 30 ωρών σε σχέση με τον Heuer 01.
  • Λεπτότερος μηχανισμός, που επιτρέπει σχεδιασμό πιο λεπτών κασών. Ο Heuer 02 έχει πάχος 6,95 χιλιοστά, όταν ο Heuer 01 ήταν 7,3 χιλιοστά.
  • Κάθετος συμπλέκτης, που βελτιώνει την ακρίβεια των λειτουργιών έναρξης και τερματισμού του χρονογράφου.
  • Τροχός διαφυγής για μεγαλύτερη ακρίβεια.
  • Συχνότητα 4Hz (ή 28.800 ταλαντώσεων την ώρα), για μεγαλύτερη σταθερότητα και ακρίβεια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα