Eco-Fest 2020: Εκπαιδευτικές & ψυχαγωγικές δράσεις για τα παιδιά

Gazzetta team
Eco-Fest 2020: Εκπαιδευτικές & ψυχαγωγικές δράσεις για τα παιδιά

bet365

Στις 18, 19 & 20 Ιανουαρίου 2020, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους στο Eco-Fest 2020, τη γιορτή που είναι αφιερωμένη στις Πράσινες Πόλεις, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Ηλεκτροκίνηση για να διασκεδάσουν μέσα στην πιο Πράσινη Πόλη!
  • Μέσα από μία μοναδική παράσταση ζωγραφήγησης που συνδυάζει περίτεχνα τη φαντασία με τη δημιουργική απασχόληση, τα παιδιά θα ζωντανέψουν την Πράσινη Πόλη του μέλλοντος με την αγαπημένη παιδική συγγραφέα Λήδα Βαρβαρούση
  • Δημιουργία Eco-ηρώων: Με τη βοήθεια ειδικού εκπαιδευτή και χρήση οικολογικών spray, τα παιδιά μετατρέπουν μία ανακυκλώσιμη συσκευασία σε έναν eco-ήρωα, δίνοντας στα απορρίμματα την ευκαιρία της επαναχρησιμοποίησης
  • ”Ποδηλατώ Ασφαλώς’’: Σε σηματοδοτημένη διαδρομή εντός της Τεχνόπολης, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" θα εκπαιδεύει μικρούς και μεγάλους στη σωστή χρήση ηλεκτρικών πατινιών και ποδηλάτων. Ηλεκτρικά Ποδήλατα Orient & ηλεκτρικά πατίνια Lime θα είναι στη διάθεση όλων.
  • Ο πιο καλός φύλακας της φύσης, κος Ρι-Μπαταρούλης, θα μας μάθει για την αξία της ανακύκλωσης των μπαταριών μέσα από την περιπέτεια του στη μάχη με το μολυβδαίνιο στρατό
  • Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας βάζει το δικό της λιθαράκι στη διαμόρφωση ορθής ενεργειακής συνείδησης στους μαθητές-καταναλωτές και πολίτες, προσφέροντας σε όλους την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα διαδραστικό επιδαπέδιο παιχνίδι, βασισμένο σε χρήσιμα θέματα για την ενέργεια

Τέλος, οι μικροί μας φίλοι να μην ξεχάσουν να φέρουν το μπουφάν που δε χρειάζονται για να ζεστάνουν το χαμόγελο κάποιου φίλου τους που το χρειάζεται

Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους

To Eco-Fest 2020 διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ), το Insider.gr και τον Δήμο Αθηναίων στις 18, 19 & 20 Ιανουαρίου 2020 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να αναδείξει:

  • Τα πλεονεκτήματα μιας κοινωνίας από περιβαλλοντικά ενεργούς πολίτες
  • Τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη από την εφαρμογή οικολογικών λύσεων στην ενέργεια και τη μετακίνηση
  • Τις νέες και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και προϊόντα

Αποτελείται από 3 βασικούς πυλώνες με πρωτότυπο εκπαιδευτικό, ενημερωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα:

1) Έκθεση (18-19-20 Ιανουαρίου 2020)

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καινοτόμα προϊόντα, νέες τεχνολογίες και πρωτοπόρες υπηρεσίες γύρω από τον τομέα της ηλεκτροκίνησης, της ενέργειας και της ανακύκλωσης.

2) Παράλληλες δράσεις (18-19-20 Ιανουαρίου 2020)

Με κυρίαρχο στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, η διοργάνωση Eco-Fest 2020 θα πλαισιώνεται και τις τρεις ημέρες από παράλληλες εκπαιδευτικές, ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, για μικρούς και μεγάλους.

3) Συνέδρια Eco-Fest

Έξυπνες & Προσβάσιμες Πόλεις - Κυκλική Οικονομία – Ηλεκτροκίνηση (Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020)

Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Θωμά, του Δημάρχου Αθηναίων κ. Μπακογιάννη, του Προέδρου της ΚΕΔΕ & Δημάρχου Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου και του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, η οποία θα εστιάσει σε Πολιτικές και Χρηματοδοτικές Λύσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε θέματα που αφορούν έξυπνες και προσβάσιμες πόλεις, κυκλική οικονομία και ηλεκτροκίνηση.

Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης “Eco-Mobility Conference” (20 Ιανουαρίου 2020)

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το μεγαλύτερο Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα, θα λάβει χώρα στα πλαίσια της διοργάνωσης Eco-Fest 2020, με ομιλητές από την κεντρική πολιτική σκηνή, την τοπική αυτοδιοίκηση, τον ιδιωτικό τομέα και τον ακαδημαϊκό χώρο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα