Δύο κορυφαίοι επιστήμονες συζητούν στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Gazzetta team
Δύο κορυφαίοι επιστήμονες συζητούν στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

bet365

"Συνείδηση, Ψυχή, Ελεύθερη Βούληση: Πραγματικότητα και Αυταπάτη” - Γιώργος Παξινός – Αθανάσιος Φωκάς.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει την τιμή να φιλοξενήσει δύο διεθνώς κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες τον Ακαδημαϊκό κ. Γιώργο Παξινό [Πανεπιστήμιο Νέας Νοτίου Ουαλίας] και τον Ακαδημαϊκό κ. Αθανάσιο Φωκά [Πανεπιστήμιο Cambridge] σε μία ενδιαφέρουσα επιστημονική συζήτηση με θέμα: "Συνείδηση, Ψυχή, Ελεύθερη Βούληση: Πραγματικότητα και Αυταπάτη”. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Τάσος Γερμενής, Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι δύο παγκοσμίου φήμης Ακαδημαϊκοί, θα βρίσκονται την Τρίτη 29 Οκτωβρίου – στις 18:00 – στο Αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Αθήνα [Ακαδημίας 42].

Κατά τη διάρκεια της συζήτησή τους, οι ομιλητές θα επιχειρήσουν να διαλευκάνουν τις έννοιες της ψυχής και της ελεύθερης βούλησης. Θα συμφωνήσουν ότι το περιβάλλον λαξεύει τον χαρακτήρα μας από το γεννητικό μας προίκισμα, όπως ο Πραξιτέλης λάξεψε τον Ερμή από μάρμαρο. Επίσης, δέχονται ότι η συνείδηση δεν είναι άυλη αλλά δύναται να εξερευνηθεί από το τρίπτυχο νευροεπιστήμες - λειτουργικές απεικονιστικές τεχνικές - γνωστική ψυχολογία. Με την ολοκλήρωση της συζήτησης θα είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στα ερωτήματα του κοινού.

Ο κ. Γιώργος Παξινός είναι Ακαδημαϊκός, NHRMC Fellow, του Neuroscience Research Australia και Καθηγητής Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Νέας Νοτίου Ουαλίας, στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας.

O κ. Αθανάσιος Φωκάς είναι Ακαδημαϊκός με Έδρα μη Γραμμικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επαγγελματίες, καθηγητές και φοιτητές ψυχολογίας, λοιπών ανθρωπιστικών επιστημών και επιστημών υγείας, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο για το συγκεκριμένο θέμα.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται κράτηση θέσης:

Κα Πηγή Κούτση, Τηλ.: 210 8256708, E-mail: [email protected]

Περισσότερα στο mitropolitiko.edu.gr

Μπες στο Fantasy του Gazzetta για το ελληνικό πρωτάθλημα, εντελώς δωρεάν. Φτιάξε την δική σου ομάδα, αγόρασε τους κατάλληλους παίκτες και κέρδισε μεγάλα δώρα. Κάνε τις μεταγραφές που πιστεύεις, δημιούργησε το δικό σου πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μπορείς να συμμετέχεις στη συνολική βαθμολογία για τα έπαθλα. 

 

Στο Transfer Center του Gazzetta θα μάθεις για όλες τις μεταγραφές που έχουν γίνει το καλοκαίρι για να μην πιαστείς αδιάβαστος στο νέο Fantasy.

NEWS FEED