«Η Πρίστινα πρέπει να μπει στην Αδριατική Λίγκα πριν από τον Ολυμπιακό»

«Η Πρίστινα πρέπει να μπει στην Αδριατική Λίγκα πριν από τον Ολυμπιακό»

«Η Πρίστινα πρέπει να μπει στην Αδριατική Λίγκα πριν από τον Ολυμπιακό»

bet365

Το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα έφτασε ως το... Κόσοβο αφού ο πρόεδρος της Πρίστινα αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη προοπτική.

Οι Σέρβοι θεωρούν επαρχία τους την περιοχή που οι Κοσοβάροι αποκαλούν χώρα τους, αποτελώντας μάλιστα τους μοναδικούς κατοίκους των Βαλκανίων που χρειάζονται βίζα για να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στα της Αδριατικής Λίγκας, οι Σέρβοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αποδεχτούν ομάδες από την πρώην επαρχία τους στη διοργάνωση με δεδομένο ότι δεν αναγνωρίζουν το Κόσοβο και ο πρόεδρος της Πρίστινα, Μπλέραντ Στάβιλετς παραχώρησε συνέντευξη στο sportske.jutarnji.hr όπου αναφέρθηκε στη διοργάνωση των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας και το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ολυμπιακού σε αυτήν.

Παρεμπιπτόντως, η Πρίστινα έφτασε ως τους τελικούς του FIBA Europe Cup και στην άκρη του πάγκου της βρίσκεται ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς.

«Πριν από δυο χρόνια είχαμε μια συζήτηση με τον πρόεδρο της Αδριατικής Λίγκας, Κρέζιμιρ Νόβοσελ σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής της Πρίστινα στη διοργάνωση. Ήταν μια ανοιχτή συζήτηση μαζί με τους φορείς της Αδριατικής Λίγκας εκτός από τους εκπροσώπους της Σερβίας και της Βοσνίας. Άπαντες είδαν θετικά τη συγκεκριμένη προοπτική. Το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό, με δεδομένο ότι ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτίζαν, ειδικά ο Ερυθρός Αστέρας δίνουν πολιτικές προεκτάσεις. Ξέρουμε τα προβλήματα που έχουν οι Σέρβοι και οι Κροάτες όμως το μέλλον είναι μπροστά μας. Ο αθλητισμός είναι μια ευκαιρία ώστε να βρούμε λύσεις για τις όποιες διαφωνίες μας.

Ο αθλητισμός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να στείλουμε μήνυμα ενότητας. Η Σερβία βλέπει τα πάντα υπό πολιτικό πρίσμα. Το είδαμε στους τελικούς με την Μπουντούτσνοστ. Ήταν μια καταστροφή! Παίζω μπάσκετ 30 χρόνια και δεν έχω δει ξανά κάτι σαν αυτό...» εξήγησε στην σχετική τοποθέτησή του και κατέληξε λέγοντας: «Είναι αναγκαίο για τη λίγκα να μείνει μια αθλητική διοργάνωση και όχι πεδίο πολιτικών σκοπιμοτήτων... Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Πρίστινα έχει θέση σε αυτή τη λίγκα πριν από τον Ολυμπιακό».

 

ABA LIGA Τελευταία Νέα