Στην Σαραγόσα ο Γιάννης Αντεντοκούμπο

Gazzetta team
Στην Σαραγόσα ο Γιάννης Αντεντοκούμπο

bet365

Τη φανέλα της Σαραγόσα θα φοράει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Γιάννης Αντεντοκούμπο. Ο 18χρονος πλέι μέικερ θα μείνει, όμως, ως το τέλος της φετινής σεζόν στον Φιλαθλητικό.

Ο ύψους 2.06 πλέι μέικερ του Φιλαθλητικού, λίγες μέρες μετά την ενηλικίωσή του (σ.σ. έγινε 18 στις 6/12), συμφώνησε με την Σαραγόσα τη φανέλα της οποίας θα φοράει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Για την περίπτωση του έδειξαν ενδιαφέρον πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά τελικά η Σαραγόσα ήταν αυτή που πρόλαβε τους πάντες.

Οι Ισπανοί εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος κωλυσιεργεί για άλλη μια φορά. Ο Γιάννης Αντεντοκούμπο ενώ έχει γεννηθεί στην Ελλάδα δεν έχει ελληνική ταυτότητα ή υπηκοότητα με συνέπεια να μην μπορεί να μεταγραφεί σε ελληνική ομάδα. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έχει μερημνήσει ώστε να πάρει την ελληνική μπασκετική υπηκοότητα ώστε να παίξει στην Εθνική Ελλάδος, μάλιστα πριν λίγες ημέρες κλήθηκε στην Εθνική Νέων Ανδρών. Η ΕΟΚ είναι αυτή μάλιστα που κάνει ενέργειες για να λυθεί το θέμα και να γίνει και Έλληνας και να αποκτήσει ταυτότητα και ελληνική υπηκοότητα. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο αδελφός του Θανάσης, ο οποίος και αυτός αγωνίζεται στον Φιλαθλητικό.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω σε ένα πρωτάθλημα όπως το ισπανικό και σε μια ιστορική ομάδα όπως η Σαραγόσα στην οποία ελπίζω να μεγαλώσω ως παίκτης. Θέλω με αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον Φιλαθλητικό για τη βοήθεια που μου έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια καθώς ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα. Ειδικότερα θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου, Τάκη Ζήβα, τον κύριο Μελλά, αλλά και τον κύριο Βελινιάτη» δήλωσε ο 18χρονος πλέι μέικερ στην επίσημη ιστοσελίδα της Σαραγόσα.

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα