Η Δαιδαλική Κόρη της Θήρας απόλυτη πρωταγωνίστρια του φετινού Santorini Experience

Φώτης Καρακούσης
Η Δαιδαλική Κόρη της Θήρας απόλυτη πρωταγωνίστρια του φετινού Santorini Experience

bet365

Η φετινή διοργάνωση του Santorini Experience ήταν αφιερωμένη στην Δαιδαλική Κόρη της Θήρας, ένα επιβλητικό άγαλμα του 7ου αιώνα που μετά από 22 χρόνια βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήρας.

Στο φετινό Santorini Experience που μετά από 2 χρόνια λόγω κορονοϊού επέστρεψε και πάλι δυναμικά με αγώνες δρόμου και φυσικά με αυτόν της κολύμβησης ως κλείσιμο, την τιμητική της είχε η Δαιδαλική Κόρη της Θήρας. Ένα άγαλμα που μετά από 22 χρόνια βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήρας και που όλοι όσοι συμμετείχαν στους αγώνες είχαν την ευκαιρία να την απολαύσουν από κοντά.

Μετά τις απονομές μάλιστα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο βρέθηκαν οι Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Τζο Αρλάουσκας, Περικλής Ιακωβάκης, Ντην Καρνάζης και οι υπόλοιποι καλεσμένοι της διοργάνωσης, με την την Αντιδήμαρχο Θήρας και υπεύθυνη Πολιτισμού, Σοφία Κίτσου να αναφέρεται στο συγκεκριμένο άγαλμα. Οι αθλητές κοιτούσαν με δέος την Δαιδαλική Κόρη με το φετινό Santorini Experience να συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Ποια είναι η Δαιδαλική Κόρη της Θήρας

Η Δαιδαλική Κόρη της Θήρας, το σπάνιο αριστούργημα της ελληνικής γλυπτικής του 7oυ αιώνα π.Χ., που ήρθε στο φως το 2000 από τον Θηραίο αρχαιολόγο Χαράλαμπο Σιγάλα, κατά τη διάρκεια σωστικής ανασκαφικής έρευνας στο νεκροταφείο της αρχαίας πόλης της Θήρας, στη νοτιοανατολική Σελλάδα, αποτελεί πλέον το κεντρικό έκθεμα του υπό ανακαίνιση Αρχαιολογικού Μουσείου Θήρας. Το παγκόσμιο κοινό έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει πλέον την υπερφυσικού μεγέθους αρχαϊκή κόρη από λευκό ναξιώτικο μάρμαρο, ύψους 2,30μ. και βάρους 750 κιλών, στο υπό ανακαίνιση Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας, στα Φηρά. Παράλληλα, σπουδαίοι αθλητές θα μεταφέρουν το μήνυμα πολιτισμού, που εκπέμπει η Δαιδαλική Κόρη της Θήρας, μέσα από την παρουσία τους στο φετινό Santorini Experience, ενώ 22 ολόκληρα χρόνια μετά την ανακάλυψή της θα έχουμε όλοι τη δυνατότητα να τη δούμε από κοντά!

 

Τελευταία Νέα