Η Daphne Lawrence στο Gazzetta: «Το kick boxing με βοήθησε και το προτείνω σε όσους νιώθουν φόβο» (pics & vids)

Η Daphne Lawrence στο Gazzetta: «Το kick boxing με βοήθησε και το προτείνω σε όσους νιώθουν φόβο» (pics & vids)

bet365

Η ανερχόμενη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Daphne Lawrence μιλάει σε μία διαφορετική συνέντευξη στο Gazzetta για το πως ασχολήθηκε με τη μουσική αλλά και την έφεσή της στο kick boxing και πόσο τη βοήθησε.

Η πιο αξιόλογη στιγμή κάθε «φαινομένου» είναι η γέννησή του. Σε αυτή την κατηγορία, θα μπορούσε κανείς να κατατάξει κάλλιστα την 23χρονη καλλιτέχνη, Daphne Lawrence. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα, είχε από πολύ μικρή ηλικία τα ερεθίσματα εκείνα, που στην πορεία την ώθησαν να εκδηλώσει και εν συνεχεία να ακολουθήσει την κλίση της προς τις τέχνες.

Μόλις από τα 5 της χρόνια ξεκίνησε να κάνει μαθήματα πιάνου, τα οποία και συνέχισε μέχρι τα 17 της. Η Daphne, ωστόσο, δεν παραγνώρισε ποτέ το γεγονός ότι ένα υγιές σώμα έχει πολλές φορές την ικανότητα να πει εκείνο που οι λέξεις αδυνατούν. Έτσι, έκανε ρυθμική και ενόργανη γυμναστική για περισσότερα από 8 χρόνια.

Η μουσική παιδεία, όμως, και η σωματική ευεξία σύμφωνα με την Daphne, δεν επαρκούν για μια αξιόλογη καλλιτεχνική πορεία. Μια ερμηνεία δεν θα μπορούσε να πλησιάσει το «ιδανικό» για εκείνη, δίχως την ύπαρξη της δέουσας θεατρικότητας. Προς αυτήν την κατεύθυνση, μόλις τελείωσε το σχολείο, ξεκίνησε θεατρικές σπουδές στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τώρα πια, η νεαρή τραγουδίστρια και δημιουργός γράφει ασταμάτητα νέα κομμάτια. Η ξεχωριστή μεταλλική χροιά της σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα φωνητικά της, την
οδηγούν στο να πειραματίζεται με ποικίλα είδη μουσικής.

Εκεί που o σύγχρονος ήχος της Δύσης συναντά τους μαγευτικούς ρυθμούς της Ανατολής, η Daphne, ονειρεύεται ότι τραγουδά και ακολούθως τραγουδά αυτό που ονειρεύεται. Ζει την στιγμή και αναζητά συνοδοιπόρους στο μουσικό της ταξίδι, αφού για εκείνη αυτό είναι που έχει σημασία και όχι ο προορισμός!


Επίσημες κυκλοφορίες:

  • Lonely
  • Sauce
  • Τι λέει
  • Αν τυχαία σε δω
  • Τώρα τι να το κάνω
  • Sari
  • In Your Eyes

Συνεργασίες σαν songwriter:

  • Τάμτα:
  • Hold on
  • On the run
  • Κρυσταλλία:
  • Me gusta

Συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες:

  • Eximinds & Hit The Bass - Ruby
  • Ripen - Lust

Ας δούμε όμως το τι έχει να πει η ίδια η Δάφνη στο Gazzetta.

Επαγγελματικά από πότε ξεκίνησες;

Πριν έναν χρόνο περίπου όταν γνώρισα την ομάδα μου στην Kiwibash και ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας, κυκλοφορώντας και το πρώτο μου single Lonely.

Το Daphne Lawrence πώς προέκυψε;

Αυτό δε θα το αποκαλύψω ακόμη. Αφήνω την φαντασία να κάνει σενάρια (γέλια).

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο σου κομμάτι In Your Eyes. Μίλησε μας γι’ αυτό.

Από την πρώτη στιγμή που έγραψα τη μελωδία, μας κόλλησε και την αγαπήσαμε. Αρχίσαμε να αλλάζουμε πράγματα με τον φίλο, συνεργάτη και παραγωγό μου Issy Beats και καταλήξαμε σε αυτό που ακούτε τώρα. Νομίζω ότι είναι από τα αγαπημένα μου κομμάτια και δύσκολα θα αλλάξει αυτό, αν και όσο πάει γράφουμε όλο και περισσότερα!

Πώς εμπνέεσαι για τη μουσική σου; Ποιες είναι η επιρροές σου;

Έχω αλλάξει πολλές φορές το είδος μουσικής που ακούω ανά τα χρόνια. Νομίζω αυτό με έχει βοηθήσει πολύ να βρίσκω κάποιους περίεργους συνδυασμούς στα κομμάτια. Η βάση μου όμως είναι το pop και από εκεί και πέρα το εμπλουτίζω με άλλα είδη. Γενικότερα, όμως, όσον αφορά τους στίχους αντλώ απ’ την ίδια τη ζωή, το τι ζω εγώ ή οι γύρω μου και πολλές φορές τα συνδυάζω.

Πριν λίγο καιρό είδαμε κιόλας ένα από τα covers σου, το Sari να γίνεται viral στα social media. Πώς ξεκίνησε αυτό; Το περίμενες;

Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα. Όλο αυτό ξεκίνησε από ένα αστείο περιστατικό. Ένας φίλος το είχε σαν ήχο όταν τον καλούσαν κι έτσι όταν τον έπαιρνα τηλέφωνο το άκουγα συνέχεια οπότε μου κόλλησε. Μια μέρα είπα να το κάνω cover και έτσι έγινε. Αφού το έκανα, επικοινώνησα με την εταιρία του Sin Boy κι επειδή τους άρεσε μου έδωσαν την άδεια να το κυκλοφορήσω και επίσημα. Δεν είχα στο μυαλό μου ότι θα πάει τόσο καλά.

Απλώς μου άρεσε το κομμάτι και πιστεύω ότι αυτό φάνηκε και ίσως είναι και ένας από τους λόγους που ανέβηκε. Αν σου αρέσει αυτό που κανείς, είναι πολύ πιο πιθανό να αρέσει και στους άλλους.

Εκτός από τη μουσική τι άλλο σου αρέσει να κάνεις τον ελεύθερο χρόνο σου; Έχεις κάποιο χόμπι;

Είμαι στη θεατρικών σπουδών στο ΕΚΠΑ, όποτε προσπαθώ να ξεκλέβω χρόνο να διαβάζω. Ανά διαστήματα ζωγραφίζω και χορεύω. Το τελευταίο διάστημα ξεκίνησα και MMA, το οποίο περιέχει και kick boxing και με έχει βοηθήσει αρκετά στα νεύρα μου (γέλια).

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το kick boxing;

Το MMA έχει ουσιαστικά μέσα και άλλες πολεμικές τέχνες και με τράβηξε αρκετά. Μέσα σε αυτά είναι και το kick boxing. Τώρα έχω ξεκινήσει και μαθαίνω αυτοάμυνα και street fight. Η αλήθεια είναι πως ήθελα να μπορώ να προστατεύομαι, γιατί δε συμβαίνουν λίγα το τελευταίο διάστημα και μου έχουν συμβεί αρκετά περιστατικά. Γενικότερα, το προτείνω σε όσες και όσους νιώθουν αυτό το φόβο στο δρόμο ή οπουδήποτε. Επίσης μετά την προπόνηση είσαι και άλλος άνθρωπος, πιο ήρεμος. Σε βοηθάει απίστευτα στην ψυχική ισορροπία σου μετά καθώς εκτονώνεσαι αλλά και στη φυσική σου κατάσταση γιατί νιώθεις το σώμα σου πιο δυνατό.

Σου αρέσει να παρακολουθείς κάποιο άθλημα;

Η αλήθεια είναι ότι επειδή ο πατέρας μου είναι προπονητής. Έβλεπα από πολύ παλιά διάφορους αγώνες αλλά αυτό που μου έχει μείνει είναι το μπάσκετ. Πήγαινα πολύ συχνά, όποτε κάπως μου έχει μείνει. Πλέον δεν τρελαίνομαι αλλά αν τύχει θα κάτσω να δω.

Μιας και βρισκόμαστε και σε περίοδο Euro, ποια είναι η σχέση σου με το ποδόσφαιρο; Σου αρέσει; Υποστηρίζεις κάποια ομάδα;

Με το ποδόσφαιρο δεν έχω ιδιαίτερη σχέση. Προσπάθησαν να μου μάθουν όταν ήμουν μικρή αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία (γέλια). Ήμουν πάντα περισσότερο του μπάσκετ και του βόλεϊ. Όσον αφορά τις ομάδες υποστηρίζω πάντα την εθνική και οποιαδήποτε ελληνική ομάδα παίζει στο εξωτερικό με κάποια ξένη ομάδα.

Κλείνοντας μίλησέ μας για τα μελλοντικά σου σχέδια.

Ετοιμάζω πολλά καινούρια κομμάτια με την ομάδα μου και ανυπομονώ να κυκλοφορήσουν. Σε λίγο καιρό θα ακούσετε και ένα ακόμα ελληνικό κομμάτι. Παράλληλα, συζητάμε και για κάποιες live εμφανίσεις δεδομένης και της δύσκολης κατάστασης του φετινού καλοκαιριού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα