Η AIMS ζητά 250.000 ευρώ από τον ΣΕΓΑΣ

Η AIMS ζητά 250.000 ευρώ από τον ΣΕΓΑΣ

bet365

Χρήματα από χορηγική συμφωνία ζητά η Ενωση Διεθνών Μαραθωνίων από τον ΣΕΓΑΣ που σκοπεύει να πάει σε επαναδιαπραγματεύσεις.

Το ποσό των 250.000 ευρώ ζητά από τον ΣΕΓΑΣ η Ένωση Διεθνών Μαραθωνίων και Αγώνων Αποστάσεων (ΑΙΜS).

Οι δύο πλευρές είχαν υπογράψει μία χορηγική συμφωνία με την προηγούμενη διοίκηση, μόνο που η πανδημία έχει φέρει τα πάνω κάτω. Στην συμφωνία που ήταν για πέντε χρόνια (ως το τέλος του 2020) και είχε υπογραφεί επί προεδρίας Παναγόπουλου, η AIMS θα εισέπραττε από αυτή την χορηγική συμφωνία το ποσό των 250.200 ευρώ, όπως τονίζει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφέροντας πως ο επικεφαλής της Ενωσης, κ. Μποράο, θα ζητήσει συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με την πρόεδρο της ομοσπονδίας, Σοφία Σακοράφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, το ποσό των 250.000 ισχύει ωστόσο η αναβολή του μαραθωνίου πέρυσι και η οικονομική ζημιά που υπέστη η ομοσπονδία εξαιτίας της πανδημίας, θέτει όλα τα ζητήματα σε νέα βάση και θα γίνει κίνηση να υπάρξουν επαναδιαπραγματεύσεις για τα χρηματικά ποσά.

Η συμφωνία των δύο πλευρών έχει λήξει, όμως το 2020 όσοι αγώνες είχαν προγραμματιστεί με την σύμπραξη και των δύο πλευρών δεν έγιναν, πράγμα που θέτει σε άλλη βάση την συζήτηση για το χρηματικό ποσό που ζητά η AIMS.

Τα οφειλόμενα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ αφορούν τόσο ανεξόφλητες δόσεις, όσο και προωθητικές δράσεις όπως το Συμπόσιο και το Γκαλά του Κλασικού Μαραθωνίου τα προηγούμενα χρόνια.

 

Τελευταία Νέα