Αρμάντο Σαντίκου… τι έκανε φέτος ο περσινός μεγάλος στόχος του Άρη;

Αρμάντο Σαντίκου… τι έκανε φέτος ο περσινός μεγάλος στόχος του Άρη;

Αρμάντο Σαντίκου… τι έκανε φέτος ο περσινός μεγάλος στόχος του Άρη;

bet365

Άρης και Αρμάντο Σαντίκου δεν βρήκαν σημείο ταύτισης στις διαπραγματεύσεις του περασμένου καλοκαιριού και όπως αποδείχθηκε, αυτή η εξέλιξη δεν ωφέλησε κανέναν από τους δύο…

Το περασμένο καλοκαίρι και για κάμποσες εβδομάδες, ο Άρης ζούσε στον αστερισμό του Αρμάντο Σαντίκου. Ο 30χρονος διεθνής Αλβανός ήταν ο βασικός στόχος για την κορυφή της επίθεσης, ταυτόχρονα όμως αποτέλεσε κι έναν… άπιαστο (μεταγραφικό) στόχο καθώς παρά τις διαδοχικές αυξήσεις στις οποίες προχώρησαν οι «κίτρινοι» στο οικονομικό σκέλος της πρότασης, ουδέποτε βρέθηκε σημείο ταύτισης. Ο Σαντίκου αξίωνε ένα ποσό περί του μισού εκατομμυρίου ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένων των μπόνους) καθώς ήθελε να εξαργυρώσει την καλή χρονιά που είχε προηγηθεί στη Μάλαγα όπου σε 36 αγώνες σημείωσε 13 τέρματα. Πέραν τούτου, στη διάρκεια των συζητήσεων διαπιστώθηκε ότι το ελληνικό Πρωτάθλημα δεν ήταν εκ των βασικών επιλογών του. Έτσι ενεργοποιήθηκε μία εκ των εναλλακτικών λύσεων, αυτή του Κριστιάν Λόπεθ.

Στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, ο Σαντίκου έπαιξε με τον χρόνο, μάλλον ρίσκαρε αρκετά αλλά στο τέλος δικαιώθηκε υπό την έννοια ότι εξασφάλισε καλό συμβόλαιο στην Ερζουμούρσπορ η οποία αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του τουρκικού Πρωταθλήματος. Μόνο που η εξέλιξη των πραγμάτων ήταν αντίθετη από αυτά που περίμενε καθώς στο μεγαλύτερο διάστημα στης σεζόν ήταν μεταξύ πάγκου και κέντρου αποθεραπείας.

Ο κακός οιωνός

Αυτός φάνηκε σε μία από τις πρώτες προπονήσεις του στην τουρκική ομάδα καθώς συγκρούστηκε με τον Γάλλο τερματοφύλακα, Φαμπιέν Φαρνόλ, με συνέπεια ένα τραυματισμό στο γόνατο ο οποίος τον κράτησε εκτός δράσης για διάστημα σχεδόν ένα μήνα. Οι τραυματισμοί εξελίχθηκαν σε σταθερό συνοδοιπόρο του στην τουρκική ομάδα καθώς αντιμετώπισε δύο ακόμη σε διάστημα (περίπου) τριών μηνών! Γι’ αυτό εξάλλου δεν κατάφερε να εδραιωθεί στο βασικό σχήμα. Περιορίστηκε σε μόλις εννιά συμμετοχές, για πρώτη φορά (σ. σ. μετά τους έξι αγώνες που είχε παίξει με τη Λεβάντε) δεν σκόραρε για την ομάδα του, για να φτάσουμε στα τέλη του περασμένου Γενάρη. Τότε εξέφρασε την επιθυμία αποχώρησης, η τουρκική ομάδα δεν ήταν αρνητική κι εκεί βρέθηκε η Μπολιβάρ. Στον σύλλογο της Βολιβίας αναζήτησε δρόμο επιστροφής (ίσως) και διάσωσης της χρονιάς. Έχοντας ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών, αγωνίστηκε σε 13 παιχνίδια, σημείωσε δύο τέρματα, αλλά και πάλι απείχε αρκετά από το επίπεδό του. Ο αποκλεισμός της Μπολιβάρ στα ημιτελικά του Copa Libertadores έριξε τους τίτλους τέλους αυτής της συνεργασίας αλλά και μιας προβληματικής χρονιάς για τον Αλβανό επιθετικό. Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε μόλις πριν από τρεις ημέρες.

Υπάρχει στο μυαλό του Άρη;

Στο τέλος κάθε καλοκαιριού, οι ομάδες συνηθίζουν να αρχειοθετούν τις μεταγραφικές λίστες και σίγουρα δεν διαγράφουν τις περιπτώσεις παικτών με τις οποίες είχαν ασχοληθεί. Ίσα-ίσα που παρακολουθούν την πορεία τους. Ο Άρης δεν αποτελεί εξαίρεση σ’ αυτόν τον κανόνα, δίχως αυτό να σημαίνει ότι η περίπτωση του Αρμάντο Σαντίκου είναι από αυτές στις οποίες έχουν εστιάσει οι «κίτρινοι». Προφανώς όμως θα γίνει ένα «τσεκ» σε όλες τις υποθέσεις που απασχόλησαν τους Θεσσαλονικείς πριν από περίπου έναν χρόνο. Σ' αυτή του Αλβανού επιθετικού πρέπει να συνυπολογίσει κανείς ότι σχεδόν κάθε καλοκαίρι, γίνεται μια συζήτηση μαζί του καθώς η πρώτη φορά ήταν τον Ιούλιο του 2018 όπου και πάλι δεν βρέθηκε σημείο επαφής.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα