Για 0.050 πόντους ο Άρης πήγε στους ανίσχυρους!

Για 0.050 πόντους ο Άρης πήγε στους ανίσχυρους!

Για 0.050 πόντους ο Άρης πήγε στους ανίσχυρους!

bet365

Ο Άρης έχασε τη θέση που θα μπορούσε να είχε στο γκρουπ των ισχυρών της κλήρωσης του β’ προκριματικού γύρου του Conference League για 0.050 πόντους

Η ευρωπαϊκή διάκριση μέσω της πρόκρισης σε όμιλο του Conference League είναι ένας από τους αγωνιστικούς στόχους του Άρη ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, αλλά για να τα καταφέρει θα πρέπει να διατηρήσει την ισορροπία του στο δύσβατο μονοπάτι που θα διαβεί. Μάλιστα, το επίπεδο δυσκολίας ανέβηκε πολύ περισσότερο από το γεγονός ότι οι «κίτρινοι» θα μπουν στη διοργάνωση ως ανίσχυροι, παρά την αίσθηση που επικρατούσε ότι τουλάχιστον στην κλήρωση του β’ προκριματικού γύρου θα ήταν στο γκρουπ των ισχυρών. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η απόφαση της UEFA να επιβραβεύσει τους Κυπελλούχους των χωρών γιατί οδήγησε σε μερικές ανακατατάξεις, οι οποίες λειτούργησαν αρνητικά για τους «κίτρινους».

Για την ακρίβεια, ο Άρης έχει 5.200 βαθμούς, εκτιμήθηκε όμως ότι αυτοί ήταν αρκετοί για να είναι (τουλάχιστον στην κλήρωση για τον β’ προκριματικό γύρο) στους ισχυρούς. Αποδείχθηκε το αντίθετο καθώς η είσοδος στο Conference League ομάδων όπως οι Μακάμπι Τελ Αβίβ (20.500 πόντοι), Σλοβάτσκο (5.320 πόντοι) ανάγκασαν την ελληνική ομάδα στην υποχώρηση κατά δύο θέσεις και φυσικά στο γκρουπ των ανίσχυρων. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η τελευταία (σε βαθμολογία) ομάδα στο γκρουπ των ισχυρών είναι η Κλάκσβικ με 5.250 πόντους, πράγμα που σημαίνει ότι ο Άρης έχασε τη θέση του για 0.050 πόντους!

«Φταίει» και η Κοβαλίβκα

Στην πραγματικότητα, ο Άρης πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό τον περσινό αποκλεισμό του από την Κόλος Κοβαλίβκα γιατί αυτή η πρόωρη ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού ταξιδιού συνετέλεσε ένα ισχυρό χτύπημα και στη θέση του στο ευρωπαϊκό ranking. Θεωρητικά, αν είχε ξεπεράσει το εμπόδιο της ουκρανικής ομάδας να είχε αυξήσει τη βαθμολογία του και προφανώς θα είχε διευκολύνει τον εαυτό του ενόψει της νέας εμπειρίας που ετοιμάζεται να ζήσει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα