MotoGP - Ισπανία: Τα αδέρφια Μάρκεθ κυρίαρχα στην πρώτη περίοδο δοκιμών

MotoGP - Ισπανία: Τα αδέρφια Μάρκεθ κυρίαρχα στην πρώτη περίοδο δοκιμών
Ο Άλεξ Μάρκεθ της Gresini Racing ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών του MotoGP, στην πίστα της Χερέθ.

Το Grand Prix Ισπανίας, ο τέταρτος αγώνας στο φετινό πρωτάθλημα του MotoGP ξεκίνησε με το FP1. Στη διαδικασία των 45 λεπτών, ομάδες και αναβάτες πήραν μία πρώτη γεύση από την πίστα της Χερέθ, ακολουθώντας τα προγράμματα με στόχο το καλύτερο δυνατό στήσιμο των μοτοσικλετών.

Ταχύτερος αναβάτης μετά την ολοκλήρωση του FP1 ήταν ο Άλεξ Μάρκεθ της Gresini Racing. O Ισπανός στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας σημείωσε το 1:36,630 και πήρε την 1η θέση, μπροστά από τον αδερφό του, Μαρκ. Ο πολυπρωταθλητής ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο αργός, όμως κράτησε πίσω του τις δύο εργοστασιακές Aprilia. Ταχύτερος εκ των αναβατών της ιταλικής ομάδας ήταν ο Μάβερικ Βινιάλες με διαφορά 0,591 δευτερόλεπτα από τον Α. Μάρκεθ.

Θετικό ήταν το ξεκίνημα του τριημέρου για τον Φράνκο Μορμπιντέλι, ο οποίος πήρε την 5η θέση και ήταν μπροστά από τον Μάρκο Μπεζέκι της VR46. O «γερόλυκος» Ντάνι Πεντρόσα ακολούθησε στην 7η θέση, με τον Ισπανό να έχει συμμετοχή μέσω wildcard για την KTM στο GP Ισπανίας.

Ο Μπραντ Μπίντερ ήταν στην 8η θέση, ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Χόρχε Μαρτίν και Πέδρο Ακόστα. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Πέκο Μπανάια, ήταν στη 12η θέση, ενώ ο teammate του στην εργοστασιακή Ducati, Ενέα Μπαστιανίνι, ήταν 13ος. Ο Φάμπιο Κουαρταραρό ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της Yamaha στη 14η θέση, ενώ ο ταχύτερος αναβάτης της Honda ήταν ο Ζοάν Ζαρκό στη 19η θέση.

Ακολουθεί η κρίσιμη περίοδος ελεύθερων δοκιμών στις 16:00 ώρα Ελλάδος. Τα αποτελέσματά της θα κρίνουν το ποιοι αναβάτες θα συμμετέχουν στα Q1 και Q2 των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου.

Αποτελέσματα FP1 GP Ισπανίας

FP1

Φωτογραφίες: Gold and Goose/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!