Χωρίς (και) Σόλμπεργκ το WRC
Ένα... άλλο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι θα δούμε από το 2013. Ο πολυνίκης του σπορ, Σεμπαστιάν Λεμπ θα πάρει μέρος σε κάποιους αγώνες και δε θα μάχεται για τον τίτλο, η Ford αποχώρησε και μαζί της και ο Πίτερ Σόλμπεργκ. Ο Νορβηγός δε θα βρίσκεται στο WRC την επόμενη σεζόν, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι ένας οδηγός θα πρέπει να πληρώσει για να συμμετάσχει.
«Είμαι περήφανος και χαρούμενος για όσα έχω περάσει τα 15 χρόνια που βρίσκομαι στο WRC. Έχω πει ότι είμαι διατεθειμένος να οδηγώ χωρίς να πληρώνομαι, αλλά σε αυτό το σημείο δεν θα ήθελα να είμαι εγώ αυτός που θα πληρώνει. Είναι λυπηρό. Θα ήθελα να συνεχίσω να τρέχω, αλλά τώρα αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι δεν θα είμαι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι την επόμενη χρονιά.
Το πρωτάθλημα έχει αλλάξει πολύ. Αν δεν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις δεν θα έχεις ευκαιρία να προχωρήσεις. Ξέρω ότι είμαι σε θέση να οδηγώ σε υψηλό επίπεδο για αρκετά χρόνια, αλλά ακόμη καταλαβαίνω την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην M-Sport. Συνεπώς, τους εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον.
Η συμμετοχή μου στο πρωτάθλημα μου έχει δώσει πάρα πολλά, αλλά θα ήθελα να πω ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ σε όσους με έχουν υποστηρίξει. Ελπίζω όλοι να καταλάβουν την απόφασή και τους λόγους μου και να συνεχίσουν να με υποστηρίζουν στις νέες μου κινήσεις», δήλωσε ο 38χρονος. Ο Σόλμπεργκ ξεκίνησε την καριέρα του το 1998 και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη το 2002 στο Ράλι Μεγάλης Βρετανίας.
Το 2003 στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής και το 2009... κατέβηκε με τη δική του ιδιωτική ομάδα, αφού η Subaru αποχώρησε στο τέλος του 2008. Τελικά, αποφάσισε να επιστρέψει πέρυσι στη Ford, με την οποία έπεσαν και οι τίτλοι τέλους φέτος. Σε 175 αγώνες έχει πανηγυρίσει 13 νίκες, 1 τίτλο, 47 παρουσίες στο βάθρο και έχει μαζέψει 728 βαθμούς καριέρας. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ο αγαπημένος όλων των Ελλήνων.
Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!