«Ενδιαφέρουσες ειδικές, ενδιαφέρουσα μάχη»

Νίκος Τσιώκος
«Ενδιαφέρουσες ειδικές, ενδιαφέρουσα μάχη»
Αυτό δήλωσε ο Σεμπαστιάν Λεμπ στο περιθώριο του σέρβις στην Ιτέα, στο οποίο πήγε πρωτοπόρος, μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης ειδικής. «Είμαι μέσα στο παιχνίδι», είπε ο Μίκο Χίρβονεν.

Με την ολοκλήρωση της τέταρτης ειδικής διαδρομής (Ελικώνας 1) του Ράλι Ακρόπολις, οι οδηγοί είχαν την ευκαιρία να κάνουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο σέρβις της Ιτέας. Εκεί οι πρωταγωνιστές μίλησαν για τις μάχες που έχουν δοθεί μέχρι τώρα, με τον Σεμπαστιάν Λεμπ να χαρακτηρίζει ενδιαφέρουσες τις ειδικές, αλλά και ενδιαφέρουσα τη μάχη.

Από τη μεριά του, ο ομόσταβλός του στη Citroen, Μίκο Χίρβονεν, πιστεύει πως είναι μέσα στο παιχνίδι. Όσον αφορά τους οδηγούς της Ford, ο Γιαρί Ματί Λατβαλά αναφέρθηκε στο λάθος του στην τέταρτη ειδική, ενώ ο Πίτερ Σόλμπεργκ τόνισε πως το αυτοκίνητο ήταν δύσκολο στην οδήγηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Σεμπαστιάν Λεμπ: «Ενδιαφέρουσες ειδικές, ενδιαφέρουσα μάχη. Δεν είμαι 1ος, λόγω της ταχύτητάς μου. Δεν είναι εύκολο να προηγείσαι. Έχει ακόμα πολύ δρόμο».

Μίκο Χίρβονεν: «Είμαστε μέσα στο παιχνίδι, παρά τα λάθη μου. Θα μπορούσαμε να είμαστε 4-5 δευτερόλεπτα ταχύτεροι. Πρέπει να είμαι πιο προσεκτικός. Οι επόμενες ειδικές θα είναι σκληρές για τα ελαστικά. Είναι δύσκολη η επιλογή γόμας».

Γιαρί Ματί Λατβαλά: «Χάσαμε περίπου 5 δευτερόλεπτα στη διασταύρωση της SS4. Είδα τα φρένα των άλλων οδηγών, αλλά πήγα ευθεία».

Πίτερ Σόλμπεργκ: «Το αυτοκίνητο ήταν δύσκολο στην οδήγηση. Προσπαθήσαμε να το διορθώσουμε και στην τελευταία ειδική ήταν καλύτερο. Θα ήθελα την ίδια θέση εκκίνησης γι' αύριο. Θα πιέσω το απόγευμα, θα δούμε».

Οτ Τανάκ: «Σχεδόν κανένα πρόβλημα. Στην τελευταία ειδική ο κινητήρας ήταν αρκετά καλός. Μάλλον τώρα είναι όλα ΟΚ».

Εβγκένι Νόβικοφ: «Όλα ήταν καλά. Είμαι ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο. Όλοι οι οδηγοί έχουμε να αντιμετωπίσουμε το επιπλέον βάρος των αυτοκινήτων».

Νασέρ Αλ Ατιγιάχ: «Όχι άσχημο πρωινό. Πολύ μπόσικο στις ειδικές. Θέλαμε απλώς να ολοκληρώσουμε όλες τις ειδικές και το απόγευμα να βελτιώσουμε τους χρόνους μας. Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό».

Τιερί Νεβίλ: «Θέλω να μην εγκαταλείψω και οδηγώ προσεκτικά. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε το ρυθμό μας».

Μαντς Όστμπεργκ: «Παλεύαμε στην πρώτη ειδική. Προσπαθήσαμε να κάνουμε αλλαγές στη Θήβα, βάλαμε βάρος στον εμπρός άξονα. Μετά σκληρύναμε την πίσω ανάρτηση. Θα κάνουμε κάποιες ρυθμίσεις ακόμα στο σέρβις και θα προσπαθήσουμε να πιάσουμε τον Νόβικοφ».

Αρμίντο Αραούχο: «Προσπαθήσαμε να φυλάξουμε το αυτοκίνητο. Κάνουμε ρυθμίσεις από ειδική σε ειδική».

Πάουλο Νόμπρε: «Μέχρι στιγμής όλα καλά, κανένα κλατάρισμα. Οι ειδικές είναι απαιτητικές, δεν είναι εύκολο να καθαρίζεις το δρόμο. Δεν έχουμε πρόσφυση και δεν ξέρεις τι σε περιμένει».

Μάρτιν Πρόκοπ: «Είχαμε πρόβλημα με τη θέση εκκίνησης. Πολύ χώμα και πρώτη φορά που ξεκινώ τόσο μπροστά. Προσπαθώ να βρω τις γραμμές, αλλά είναι δύσκολο. Χάνω πολύ από το σπινάρισμα των τροχών».

Σεμπαστιάν Οζιέ: «Όχι άσχημα. Ήταν ένα καλό πρωινό. Ήταν απαιτητικές, λασπωμένες οι ειδικές. Δεν παίρνουμε ρίσκο».

Αντρέας Μίκελσεν: «Στην τελευταία ειδική είχαμε τετακέ. Θα προσπαθήσω να έχω καλή ταχύτητα, με καλό ρυθμό».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!