Μπο, Μπο, Μπο... μια γυναικάρα! (vids)

Μπο, Μπο, Μπο... μια γυναικάρα! (vids)

bet365

H Χολιγουντιανή Μπο Ντέρεκ, το απόλυτο σεξ σύμβολο των 80’s σε μια αποκλειστική εξομολόγηση στο G-Weekend για την Ελλάδα που γνώρισε στα 16 της, τον μεγάλο έρωτα στην Μύκονο, τα άλογα και την φήμη που δεν διεκδίκησε!

Πέρασαν 37 χρόνια από την εποχή που η Μπο Ντέρεκ έτρεχε στην παραλία μαγνητίζοντας τα βλέμματα εκατομμυρίων ανδρών σε όλων των κόσμο. Η συγκεκριμένη σκηνή στην ταινία «10», με την ξανθιά καλλονή να αιχμαλωτίζει τον φακό κάνοντας μόδα τις χαρακτηριστικές χάντρες στα μαλλιά της, θεωρείται από τις πλέον κλασικές στο Χόλιγουντ.

Αναμφίβολα υπήρξε από τις πιο ποθητές γυναίκες στον κόσμο στοιχειώνοντας τα όνειρα των έφηβων. Η Μπο Ντέρεκ σε ηλικία μόλις 16 ετών εγκατέλειψε το σχολείο για χάρη του κατά 30 χρόνια μεγαλύτερου της και μετέπειτα συζύγου της, Τζον Ντέρεκ, ο οποίος της υποσχέθηκε στη Μύκονο, πως θα την κάνει πρωταγωνίστρια σε ταινία.

Πράγματι, η Αμερικανίδα ηθοποιός πραγματοποίησε το κινηματογραφικό ντεμπούτο της στο ανεξάρτητο φιλμ, Fantasies, στο οποίο όπως δηλώνει στο G-Weekend συμμετείχαν μόλις δύο Αμερικανοί ηθοποιοί, αφού όλοι οι υπόλοιποι ήταν Έλληνες. Ανάμεσα τους και ο Φαίδων Γεωργίτσης!

Η συγκεκριμένη ταινία κυκλοφόρησε οχτώ χρόνια αργότερα. Ο Τζον Ντέρεκ μαγεμένος από τα κάλλη της Μπο, πρόλαβε να χωρίσει με την δεύτερη γυναίκα του, την Λίντα Έβανς, γνωστή από τον ρόλο της στη σαπουνόπερα «Δυναστεία».

Φοβούμενος πως θα κατηγορηθεί για αποπλάνηση ανηλίκου εγκαταστάθηκε με την Μπο Ντέρεκ στην Ευρώπη μέχρι να ενηλικιωθεί.

Το 1974 επέστρεψαν στο Λος Άντζελες. Ο Τζον Ντέρεκ ήταν εκείνος που ανέδειξε την καλλίγραμμη Μπο ως ηθοποιό, αλλά και εκείνος που ουσιαστικά δεν της επέτρεψε να ανελιχθεί.

Στο «10», η Μπο Ντέρεκ γνωρίζει την αποθέωση και δίχως να το επιδιώξει γίνεται παγκόσμια σούπερ σταρ.

Στην παρουσία της και μόνο τα σαγόνια των ανδρών πέφτουν στο πάτωμα.

Στο «Bolero» βρίσκεται στις περισσότερες σκηνές γυμνή καβαλώντας ένα άλογο, ενώ στο «Tarzan the Ape Man», προσπαθεί να επιβιώσει στη ζούγκλα με τους ιθαγενείς. Οι ρόλοι της είναι αμφιλεγόμενοι. Αν και διέθετε υποκριτικό ταλέντο, ο Τζον Ντέρεκ εστίαζε στο υπέροχο κορμί της προς τέρψη των θαυμαστών της.

Η 59χρονη σταρ του Χόλιγουντ μολονότι έχασε την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει σε blockbusters της εποχής όπως το «King Kong», εντούτοις έμεινε στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου ως το απόλυτο sex symbol της δεκαετίας του '80.

O Αμερικανίδα ηθοποιός και παραγωγός δεν νοιάστηκε ποτέ για την καριέρα της. Δεν την ενδιέφερε η φήμη της. Αντισυμβατική, αεικίνητη, ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των ζώων και την καταπάτηση τους,δεινή κολυμβήτρια αλλά και διαχρονική αμαζόνα που συνεχίζει να καβαλάει το λευκό της άλογο.

Η Μπο Ντέρεκ αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Ελλάδα, προκειμένου να πάρει μέρος στον αγώνα ανοιχτής θάλασσας στο πλαίσιο του Spetses Mini Marathon που ολοκληρώνεται την Κυριακή.

To G-Weekend είχε την τιμή να συναντήσει την αειθαλή Μπο Ντέρεκ, συζητώντας μαζί της για την καριέρα της, την σχέση της με την Ελλάδα, τα άλογα, την καθημερινότητα της, την εποχή που τα παράτησε όλα και παραθέριζε στη Μύκονο, αλλά και την αποστροφή της με την δημοσιότητα!

Η θρυλική πρωταγωνίστρια του «10», εξακολουθεί να κόβει την ανάσα με το αψεγάδιαστο κορμί της. Η Ελλάδα κατέχει ξεχωριστό κομμάτι στην καρδιά της, κάτι που επεσήμανε προτού καν απαντήσει στις ερωτήσεις του G-Weekend.

«Ξέρεις ότι όλα ξεκίνησαν στην Ελλάδα. Στη Μύκονο γύρισα την πρώτη μου ταινία, ήταν ένα ανεξάρτητο φιλμ. Στην εποχή μας είναι αρκετά σικ να κυκλοφορείς τέτοιους είδους παραγωγές, αλλά τότε δεν ήταν έτσι τα πράγματα.

Νομίζω πως πήραμε μέρος σε εκείνη την ταινία (Fantasies), μόλις δύο Αμερικανοί. Οι υπόλοιποι ήταν Έλληνες. Ήταν πολύ δύσκολο τότε. Είχαμε ανεξάρτητη χρηματοδότηση και μάλιστα ο χρηματοδότης κατέληξε στη φυλακή. Ήταν μία περίεργη κατάσταση».

- Ποιος ο λόγος της παρουσίας σας στην Ελλάδα;

«Είμαι εδώ για το Spetses Mini Marathon, αλλά μόνο για το κομμάτι της κολύμβησης. Ξεκίνησα το κολύμπι ανοιχτής θάλασσας πριν από τέσσερα χρόνια. Κολύμπησα στο event της Ελλησπόντου που ήταν πολύ δύσκολο και πέρα από τις δυνάμεις μου, αλλά τα κατάφερα. Εκεί ήταν πολύ δύσκολο. Πολλοί κανόνες, πολύ αυστηρά, και πολλοί δυσαρεστημένοι αγωνιζόμενοι.

Στη συνέχεια, πριν από δύο χρόνια ήρθα στην Ελλάδα, όπου έχω εδώ αρκετούς φίλους. Εκτός του ότι πρόκειται για διεθνής διοργάνωση, οι Έλληνες είναι πολύ καλοί άνθρωποι. Πέρασα πολύ ωραία. Ήταν ένας αγώνας που με έκανε χαρούμενη. Το απόλαυσα πολύ και να που επέστρεψα. Παίρνω λοιπόν μέρος για δεύτερη φορά στο Spetses Mini Marathon».

- Είστε έτοιμη για τους αγώνες; Προπονηθήκατε σκληρά;

«Όχι, δεν προπονήθηκα πολύ σκληρά. Τώρα το κάνω, αλλά είναι πολύ αργά. Όλοι μπορούν να πάρουν μέρος σε αυτούς τους αγώνες. Πιστεύω πως θα τερματίσω, αλλά δεν είμαι γρήγορη.

'Εκανα εγχείρηση στην πλάτη μου πριν από τέσσερα χρόνια και το κολύμπι, ήταν η φυσική μου θεραπεία. Έτσι το ένα έφερε το άλλο. Πλέον λατρεύω την κολύμβηση».

- Ποια είναι η σχέση σας με την Ελλάδα;

«Έχω έρθει στην Ελλάδα αρκετές φορές. Η πρώτη μου ταινία όπως προείπα γυρίστηκε στη Μύκονο. Αγαπώ την Ελλάδα και κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου».

- Είχατε τότε εγκαταλείψει το σχολείο...

«Ναι, εγκατέλειψα το Λύκειο. Φοιτούσα στο Λος Άντζελες City School District. Ο σκηνοθέτης μου είπε πως θα είχα πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά έπρεπε να ρωτήσω τους γονείς μου για να φύγω από το σχολείο. Δεν το έκανα. Το αποφάσισα αμέσως και ήρθα στην Ελλάδα».

- Μετανιώνετε γα το γεγονός πως πρωταγωνιστήσατε σε δικές σας ανεξάρτητες παραγωγές χάνοντας την ευκαιρία να πάρετε μέρος σε blockbusters, όπου είχατε προτάσεις;

«Δεν μετανιώνω αν και θα ήθελα να έπαιρνα τα χρήματα από τις blockbusters ταινίες που μου είχαν προτείνει. Θα ήταν ωραία.

Πέρα από τα χρήματα που έχασα δεν μετανιώνω για τις επιλογές μου. Ήμουν πολύ νέα και ανέτοιμη για να βρεθώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Αν έχεις φανταστεί πως κάποια μέρα θα γίνεις σταρ του κινηματογράφου πρέπει να προετοιμαστείς υποσυνείδητα για κάτι τέτοιο και στην δική μου περίπτωση αυτό δεν συνέβη.

Ήμουν ένα μικρό κορίτσι που ζούσα σε ένα προάστιο. Όλα έγιναν απότομα. Όταν μπήκα στη δουλειά δημιουργήσαμε ανεξάρτητες ταινίες, μικρές παραγωγές και όταν έγινα διάσημη είχα την δυνατότητα να πάω στα blockbusters ή να συνεχίσουμε να βγάζουμε τις δικές μας ταινίες.

Ήταν κάπως πολύπλοκο, αλλά βρισκόμουν συνεχώς με τον σύζυγο μου, κάναμε ταινίες που ήταν πολύ καλές, όλοι έβγαζαν χρήματα. Δεν μετανιώνω για κάτι».

- Γνωρίζω πως είστε λάτρης των αλόγων. Ποια είναι τα μαθήματα ζωής που παίρνετε από τα άλογα;

«Ξέρετε, τα άλογα είναι εντελώς διαφορετικά σε σχέση με άλλα ζώα συντροφιάς. Τα σκυλιά αν τα ταίζεις θα είναι πάντα δικά σου. Τα άλογα είναι διαφορετικά. Για να πάρεις πραγματική αγάπη θα πρέπει να την κερδίζεις καθημερινά. Θα πρέπει να είσαι πολύ ειλικρινής μαζί τους. Είναι πολύ σοφά».

- Σας ενοχλούσε η δημοσιότητα; Νιώθατε άβολα;

«Ένιωθα πολύ άβολα, είναι φυσικό. Εάν ζεις μία κανονική ζωή μπορείς να πεις όχι στον φωτογράφο που βρίσκεται τώρα δίπλα μας ή στον κάμεραμαν. Για ένα δημόσιο πρόσωπο είναι σοκαριστικό να μην αφήνει να το φωτογραφίζουν.

Τρελαίνεσαι, θέλεις να πετάξεις πράγματα και να αρχίσεις να τρέχεις. Η αλήθεια είναι πως μου συνέβη δύο-τρεις φορές.

Για μένα στο ξεκίνημα το να πάρω μέρος σε μία ταινία σήμαινε πως θα ταξιδέψω στην Ελλάδα».

Πως θα θέλατε να σας θυμούνται οι θαυμαστές σας;

«Δεν θα ήθελα να με θυμούνται. Καθόλου! Απλά ευχαριστώ τους πάντες για την καλοσύνη τους. Σε αυτή τη φάση της ζωής μου περνάω δυσκολίες, αλλά σε γενικές γραμμές στη ζωή μου οι άνθρωποι με αντιμετώπισαν με αρκετή καλοσύνη και κάποιο σεβασμό».

* Photo credits: Παναγιώτης Μαυρομμάτης

* Camera: Παναγιώτης Λιάνης

* Ευχαριστούμε την διοργανώτρια του Spetses Mini Marathon, Μαρίνα-Λήδα Κουταρέλλη για την πραγματοποίηση της συνέντευξης και το ξενοδοχείο, Nikki Beach Resort & Spa (Πόρτο Χέλι) για την φιλοξενία.

 

Τελευταία Νέα