Τένις στο Πάρκο Ασυρμάτου, over! (gTV)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Τένις στο Πάρκο Ασυρμάτου, over! (gTV)

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal με αφορμή την ίδρυση ενός νέου συλλόγου αντισφαίρισης, της Ακαδημίας Τένις Αγίου Δημητρίου, επισημαίνει την ανάγκη να στρέψουμε τα παιδιά στον αθλητισμό.

Mε την Ελλάδα να διατηρεί τη θλιβερή πρωτιά παγκοσμίως στην παιδική παχυσαρκία, είναι υποχρέωση των γονιών να βάλουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό.

Το τένις, του οποίου η δημοτικότητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, αποτελεί μία δημοφιλή επιλογή από τη στιγμή μάλιστα, που έχει πάψει να απευθύνεται στην οικονομική ελίτ, όπως συνέβαινε παλιότερα.

Η Ακαδημία Τένις Αγίου Δημητρίου, είναι ένας νεοϊδρυθείς σύλλογος, σκοπός του οποίου είναι πρωτίστως να προσφέρει διασκέδαση στα παιδιά μέσα από τον αθλητισμό, όπως επισημαίνει ο προπονητής, Γιώργος Χριστόπουλος.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) το 44% των αγοριών και το 38% των κοριτσιών σχολικής ηλικίας στην Ελλάδα είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα...

Στα παιδιά προσχολικής ηλικίας δε ο κίνδυνος να γίνουν παχύσαρκα συνδέεται άμεσα με το αν βλέπουν περισσότερες από δύο ώρες την ημέρα τηλεόραση.

Παχύσαρκα παιδιά σημαίνει ενήλικες με αυξημένο κίνδυνο παρουσίασης σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Με τον τρόπο ζωής τις τελευταίες δεκαετίες να θέλει τα παιδιά κλεισμένα στο σπίτι μπροστά από μία οθόνη, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να δοθεί κίνητρο να ξαναγίνουν παιδιά, να τρέξουν, να παίξουν, να εκτονωθούν, να κοινωνικοποιηθούν.

Συναντήσαμε τον Γιώργο Χριστόπουλο στο Πάρκο Ασυρμάτου, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του συλλόγου και μας μίλησε για τους μικρούς του φίλους με τις ρακέτες!

Από αυτά τα παιδιά σίγουρα ελάχιστα θα καταφέρουν να ακολουθήσουν την καριέρα των ειδώλων τους, όπως ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Ραφαέλ Ναδάλ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς και η Σερένα Γουίλιαμς, όμως το κέρδος που θα έχουν από την ενασχόληση τους με το τένις θα είναι τεράστιο.

 

Τελευταία Νέα