Η τρέλα πάει... στους πάγκους της Πρέμιερ! (pics, vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Η τρέλα πάει... στους πάγκους της Πρέμιερ! (pics, vids)

bet365

Το κορυφαίο πρωτάθλημα γέμισε... προπονηταράδες. Το Gazzetta Weekend Journal μελέτησε και παρουσιάζει τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις τους στις κρίσιμες στιγμές των ομάδων τους!

Η διακοπή των πρωταθλημάτων για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, βάζει... stop στη φόρα που είχαν πάρει οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ σε αυτές τις πρώτες τρεις αγωνιστικές που διεξήχθησαν.

Κι όμως, αυτό το δείγμα ήταν αρκετό για να καταλάβουμε τι ακριβώς θα ... ζήσουμε και φέτος στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Γκουαρδιόλα, Μουρίνιο και Κόντε πραγματοποιούν νέο ξεκίνημα, Κλοπ και Ποκετίνο συνεχίζουν ψάχνοντας τους ρυθμούς τους, ενώ Βενγκέρ και Ρανιέρι έχουν δει τα δύσκολα στο ξεκίνημα της σεζόν.

Καθένας από αυτούς, ξεχωριστός και ιδιαίτερος. Άλλος πιο σοβαρός και συγκρατημένος, άλλος πιο εκφραστικός, αλλά με «όρια», άλλος παρασύρεται στην ένταση της στιγμής, άλλος θεωρεί ότι μπορεί να παραμείνει ψύχραιμος σε κάθε κατάσταση βγάζοντας ψεύτη και τον ίδιο του τον εαυτό, άλλος βίωσε την απόλυτη ευτυχία πέρυσι και φέτος ψάχνει σταθερότητα.

Ξεκινώντας από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας έπειτα από αυτά τα τρία πρώτα ματς της αγωνιστικής περιόδου, ο Πεπ Γκουαρδιόλα δείχνει ν΄απολαμβάνει τη νέα του δουλειά στο Μάντσεστερ. Πετάγεται από τη θέση του στα γκολ των παικτών του, σφίγγει τις γροθιές του, χαμογελάει πλατιά και καθιστά ξεκάθαρο πως γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία της επιτυχίας τη φετινή σεζόν και την ανάγκη να δικαιώσει τους νέους του εργοδότες. Στο πλευρό του, ο Μικέλ Αρτέτα, με τον οποίο έχει εξαιρετική σχέση και μοιράζονται αυτές τις στιγμές, είτε είναι γεμάτες άγχος ανάλογα πως εξελίσσεται κάθε ματς, είτε χαράς σε παιχνίδια που κυλούν με άνεση για τη Σίτι.

Χαρακτηριστικό του, είναι πως καλεί συχνά τους ποδοσφαιριστές του στη γραμμή του πλαγίου άουτ για να τους δώσει οδηγίες, ακόμα και τις στιγμές που το ματς βρίσκεται σε εξέλιξη, προκαλώντας αριθμητικό μειονέκτημα για λίγα δευτερόλεπτα. Μέχρι στιγμής, αυτό που τον εκνεύρισε περισσότερο απ' όλα, ήταν η αδυναμία της άμυνας να γλιτώσει το γκολ στο τελευταίο ματς (3-1) με τη Γουέστ Χαμ. Όπως θα δείτε και στο σχετικό βίντεο πιο κάτω, κλώτσησε και μπουκάλι κατευθυνόμενος προς τον πάγκο του.

Στην Τσέλσι, ο πάγκος, κλέβει την παράσταση. Αν μέχρι πρότινος ήταν ο Γιούργκεν Κλοπ αυτός που απολάμβανε κανείς να χαζεύει με τις αντιδράσεις και την ιδιαιτερότητά του, ήρθε ο Αντόνιο Κόντε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» να τραβήξει τα φώτα και λίγο πάνω του. Ο Ιταλός, με απίστευτα έντονο ταπεραμέντο, τόσο που τον κάνει να πετάγεται ακόμα και στον ύπνο του, τα βράδια, για να σκεφτεί την τακτική, όσα πήγαν στραβά αλλά και όσα απέφεραν καρπούς από τους «μπλε» στις αναμετρήσεις, ο Αντόνιο Κόντε είναι ... χάρμα οφθαλμών.

Ο νέος κόουτς των Λονδρέζων «συστήθηκε» με τον καλύτερο τρόπο στην πρεμιέρα, όταν η Τσέλσι χρειάστηκε το γκολ του Ντιέγκο Κόστα στο 89' για να πάρουν τη νίκη και να ξεκινήσουν με το δεξί. Άρχισε να τρέχει σαν τρελός, να πηδάει στον ουρανό και ν' αγκαλιάζει τους οπαδούς που αρχίζουν πλέον να τον βάζουν στην καρδιά τους, απολαμβάνοντας τον τρόπο που ζει κάθε παιχνίδι. Έξαλλοι πανηγυρισμοί και στην αγχωτική εκτός έδρας νίκη επί της Γουότφορντ, πιο... μετρημένες αντιδράσεις στο εύκολο – όπως αποδείχθηκε – ματς με τη Μπέρνλι.

Χαρακτηριστικό του Αντόνιο Κόντε, ο τρόπος με τον οποίο δείχνει το δέσιμό του με τους ποδοσφαιριστές. Στο φινάλε κάθε αναμέτρησης μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και τους αγκαλιάζει όλους με τέτοια ένταση που δείχνει ότι ένα από τα στοιχεία τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχία, είναι η σχέση που ξεφεύγει από τα στενά επαγγελματικά πλαίσια και δείχνει στους παίκτες του ότι τους στηρίζει και είναι κοντά τους.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν... καταπιέζεται στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όση ιστορία κι αν κουβαλάει από τις θητείες του στην Τσέλσι, όσο κι αν την αγάπησε, τώρα πλέον αισθάνεται ότι κάνει τη δουλειά που ονειρευόταν και πάντοτε περίμενε την ευκαιρία να καθίσει στον πάγκο όπου βρισκόταν ο μεγάλος Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Είναι επίσης από τις περιπτώσεις – όπως και με τον Γκουαρδιόλα στη Σίτι – που ο Πορτογάλος κόουτς γνωρίζει τη σημασία της επίτευξης των στόχων από την πρώτη κιόλας σεζόν, έπειτα από μετριότατα προς άσχημα χρόνια που έχουν περάσει οι «κόκκινοι διάβολοι».

Στο πρώτο του παιχνίδι με τη νέα του ιδιότητα, ως «τιμονιέρης» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ζοσέ Μουρίνιο πανηγύρισε για το Community Shield, αλλά... συγκρατημένα. Ακόμα και στο γκολ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο φινάλε, με την κεφαλιά, απλά ύψωσε για λίγο τις γροθιές του και κατευθύνθηκε στον Σνάιντερλιν για να δώσει οδηγίες. Στην πρεμιέρα απέναντι στη Μπόρνμουθ έβγαλε το πάθος και το άγχος του για το πρώτο ματς του πρωταθλήματος, πανηγυρίζοντας με πάθος, κυρίως το γκολ του Ζλάταν στο τελικό 3-1 επί των «cherries». Στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι, απέναντι στη Σαουθάμπτον ήταν και πάλι γενικά πιο ήρεμος, βλέποντας τον Σουηδό να σκοράρει δύο φορές.

Κόντρα στο ξέσπασμα χαράς στο τελευταίο ματς, πριν από τη διακοπή, απέναντι στη Χαλ στο «KCOM Stadium», ο Ζοσέ Μουρίνιο φρόντισε να επιδείξει... επαγγελματισμό! Τη στιγμή που ο Ράσφορντ στο 90' + 2' έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-0, ο τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» άφησε τους άλλους μέσα στον χαμό και έδινε οδηγίες στον Κρις Σμόλινγκ που πέρασε στο ματς αμέσως μετά για να «ροκανίσει» χρόνο.

Η αλήθεια είναι πως ο Μαουρίσιο Ποκετίνο στην Τότεναμ δεν μας έχει δώσει αφορμές για να σχολιαστεί κάποια... έκρηξή του από τον πάγκο στα γκολ της ομάδας του. Παρ' όλα αυτά, αν και δεν υπάρχει βίντεο να το αποδείξει, είναι τίμιος και δήλωσε πως στη νίκη (1-0) επί της Κρίσταλ Πάλας στη δεύτερη αγωνιστική, δεν κατάφερε να παραμείνει ψύχραιμος.

«Μου είπαν ότι άρχισα κι έτρεχα και βρέθηκα στο κέντρο του γηπέδου να πανηγυρίζω αλλά να σας πω την αλήθεια, δεν το θυμάμαι... Δεν ξέρω τι έκανα, αν έτρεξα ή όχι... Ήταν στιγμή που πραγματικά ήταν αδύνατο να παραμείνω ψύχραιμος, αυτό είναι σίγουρο» είπε προς τεράστια τιμή του στο κανάλι των «σπιρουνιών» αμέσως μετά από εκείνο το ματς.

Δεν σε κατηγορεί κανείς Μαουρίσιο...

Κάθε άλλο παρά λόγους για χαμόγελα και καλή διάθεση, έχει φέτος ο Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της Άρσεναλ. Με τον διχασμό και τις «φωνές» από τους οπαδούς για την απομάκρυνσή του, να συνεχίζονται από την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ο Αλσατός τεχνικός τα έχει βρει σκούρα και ευελπιστεί με τις προσθήκες των Μουστάφι και Λούκας Πέρεθ να καταφέρει να κερδίσει λίγη ηρεμία, μέχρι να «στρώσει» όπως θέλει την ομάδα του.

Το ξεκίνημα ήταν κάκιστο με την ήττα (4-3) από τη Λίβερπουλ σ' ένα παιχνίδι όπου οι «κανονιέρηδες» έδειξαν παντελώς ανέτοιμοι και ... δεν ήξεραν από που τους έρχονταν τα γκολ, μέχρι να βρουν λύσεις και με τύχη να μειώσουν στο γκολ, λόγω και της χαλάρωσης που παρατηρήθηκε από τους «κόκκινους». Η γιούχα στο φινάλε εκείνου του αγώνα στο «Έμιρεϊτς», ήταν από τις πιο έντονες που έχουν ακουστεί στο γήπεδο του Λονδίνου.

Στη δεύτερη αγωνιστική, η Άρσεναλ έμεινε στο 0-0 απέναντι στη Λέστερ, για να έρθει επιτέλους η πρώτη νίκη στη σεζόν, στο εκτός έδρας ματς με τη Γουότφορντ στο «Vicarage Road». Μάλιστα, τα τρία γκολ με τα οποία σημειώθηκε το θετικό αποτέλεσμα, σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, από τους Καθόρλα, Αλέξις και Εζίλ. Στο σφύριγμα της λήξης, ένα σύντομο χαμόγελο, μια γρήγορη χειραψία με τον Βάλτερ Ματσάρι και λίγο αργότερα στο flash interview, δεν κρατήθηκε και το ανακοίνωσε το ... ευτυχές, για τους οπαδούς αλλά και για τον ίδιο στο αγωνιστικό κομμάτι, νέο, του διπλού μεταγραφικού αποκτήματος τις τελευταίες ώρες της θερινής περιόδου.

Στη Λέστερ, ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν έχει πάρει πολλά... δικαιώματα για να ξεσπάσει στον πάγκο του. Οι «αλεπούδες» δεν έχουν βρει ακόμα τον περσινό, καλό εαυτό τους, αν και παρουσίασαν δείγματα αυτού στο τελευταίο παιχνίδι με τη Σουόνσι, όπου και πανηγύρισαν την πρώτη φετινή τους νίκη με σκορ 2-1.

Ο Ιταλός κόουτς είχε καταχαρεί για το γκολ της ισοφάρισης από τον Τζέιμι Βάρντι στο παιχνίδι του Community Shield κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κόντρα σε Χαλ και Άρσεναλ δεν μπορούσε να χαρεί, ενώ, στο πρόσφατο ματς με τους «κύκνους», έμεινε με την κουκούλα του στη βροχή να χειροκροτεί μετά το δεύτερο γκολ από τον Γουες Μόργκαν που πρόσφερε ασφάλεια στους Πρωταθλητές Αγγλίας για την εξασφάλιση των τριών βαθμών.

Ναι, φτάσαμε στον Γιούργκεν Κλοπ! Σε αυτό τον ωραία τρελό τύπο, τον προπονητή που θα ήθελαν όλοι στην ομάδα τους, τον άνθρωπο που θα ήθελαν όλοι για παρέα ή για.. θείο, τον Γερμανό που δεν θυμίζει Γερμανό και ξέρει ν' απολαμβάνει τη ζωή και το ποδόσφαιρο!

Και η μοίρα της φετινής Πρέμιερ Λιγκ ήταν τέτοια, που από το ξεκίνημά της, ο προπονητής της Λίβερπουλ φρόντισε να δείξει το πρόσωπο για το οποίο τον έχει λατρέψει κάθε ουδέτερος φίλαθλος, αλλά και κάθε οπαδός αντίπαλης ομάδας. Δεν γίνεται να τον μισήσεις αυτό τον τύπο!

Από τα γυαλιά του που... εκσφενδονίστηκαν, τον πανηγυρισμό με τον Μανέ και την έκφραση εντυπωσιασμού από το γκολ που είχε πετύχει ο Αφρικανός στο 4-3 επί της Άρσεναλ, στην... απόλυτη κατήφεια στην ήττα – σοκ από τη Μπέρνλι και στα ανάμικτα συναισθήματα στην ισοπαλία (1-1) με την Τότεναμ.

Το εύστοχο πέναλτι του Τζέιμς Μίλνερ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» δεν μπορούσε να το παρακολουθήσει σε ... real time, στρέφοντας το βλέμμα του μακριά, ίσως στον πίνακα του γηπέδου για να δει απλά τι θα γράψει και ποια πλευρά οπαδών θα πανηγυρίσει. Όσο για τη συνέντευξη Τύπου και τη στιγμή που ενημερώθηκε από δημοσιογράφο ότι το γκολ του Μανέ που δεν μέτρησε ποτέ (με το σκορ στο 1-0) ήταν κανονικό και δεν υπήρχε οφσάιντ, ο Κλοπ αντέδρασε... ως Κλοπ!

«Ω θεέ μου...» είπε και έγειρε προς τα πίσω πιάνοντας το κεφάλι του...

 

Τελευταία Νέα