Οι 10 κορυφαίες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο!

Βασίλης Τσίγκας
Οι 10 κορυφαίες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο!

bet365

Έπειτα από 10 ώρες live κάθε μέρα, ο Βασίλης Τσίγκας παίρνει… από τη σημαία το δικαίωμα να καταγράψει στο G-Weekend Journal τις 10 κορυφαίες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Νο. 10) O Super Mario Πρωθυπουργός!

ΟΚ, ξεκινάμε λίγο ανορθόδοξα και η αλήθεια είναι ότι δεν αφορά ακριβώς τους Αγώνες του Ρίο, όμως η αλήθεια είναι ότι οι Ιάπωνες έκλεψαν την παράσταση στην τελετή λήξης. Γιατί, αν αυτό το δεκάλεπτο που μας προσέφεραν αποτελεί δείγμα του τι θα δούμε στο Τόκυο το 2020, τότε οι προσδοκίες βρίσκονται έχουν ήδη ταβανιάσει!

Νο. 9) Το WR του Φαν Νίεκερκ!


Δεν είναι μόνο ότι άνηκε στον Μάικλ Τζόνσον από το 1999, αλλά και ο τρόπος που έγινε! Ο Νοτιοαφρικανός Γουέιντ Φαν Νίεκερκ, στην κούρσα της ζωής του, έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ. ανδρών κι έβαλε βάσεις για μια τεράστια καριέρα! Ο 24χρονος σπρίντερ σταμάτησε το ρολόι στα 43.03 δευτερόλεπτα κι έκανε την 74χρονη προγιαγιά του πραγματικά ευτυχισμένη! Γιατί; Επειδή είναι και η… προπονήτριά του!

No, 8) Μο Φάρααα!

Δεν είναι ότι δεν έχει ξαναγίνει (από τον Φινλανδό Λάσε Βίρεν το ’72 και το ’76), όμως αυτό που πέτυχε ο Μο Φάρα στο Ρίο είναι εκπληκτικό! Μετά το Λονδίνο το 2012, διατήρησε τα σκήπτρα του στα πέντα και δέκα χιλιάδες μέτρα, παρά το ότι μάλιστα είχε και πτώση στην μία του κούρσα! Ο Βρετανός, όμως, απέδειξε ότι είναι ο απόλυτος άρχοντας των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων στο στίβο!

Νο. 7) Η νέα… Φελπς!

Είναι μόλις 19 ετών, όμως ήδη είναι το κορυφαίο όνομα στην γυναικεία κολύμβηση. Και με την αποχώρηση του Μάικλ Φελπς, αν συνεχίσει έτσι, θα είναι πολύ κοντά στο να ξεπεράσει τους πάντες! Η Κέιτι Λεντέκι κέρδισε τέσσερα χρυσά κι ένα ασημένιο στο Ρίο, όμως αυτά που έκανε στα 800μ. είναι ασύλληπτα, κατεβάζοντας το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ κατά δύο δευτερόλεπτα και τερματίζοντας 12 ολόκληρα δευτερόλεπτα μπροστά από τις αντιπάλους της!

Νο. 6) Το Πνεύμα των Αγώνων!

Η Αμερικανίδα Άμπι Ντ’ Αγκοστίνο και η Νεοζηλανδή Νίκι Χάμπλιν συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια των ημιτελικών των 5.000μ. Θα μπορούσαν πολύ εύκολα να… παρατήσουν η μία την άλλη και να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Αντ’ αυτού, βοήθησαν η μία την άλλη να σηκωθούν και να τερματίσουν! Με όλη την καθυστέρηση, έχασαν την πρόκριση, ενώ η Ντ’ Αγκοστίνο χτύπησε άσχημα κατά την σύγκρουση! Η IAAF τελικά τους έδωσε μια θέση στον τελικό, όπου η Αμερικανίδα παρακολούθησε την Χάμπλιν. Αν δεν είναι αυτό fair play, δεν ξέρω τι είναι…

Νο. 5) Ένας πρώτος, τρεις δεύτεροι!

Εύκολα, η κορυφαία κούρσα των Ολυμπιακών Αγώνων! Σε όλα τα σπορ! Τα 100μ. πεταλούδας των ανδρών ήταν ένα έπος, απ’ όποια πλευρά και να τη δεις. Κέρδισε ο Τζόζεφ Σκούλινγκ το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Σιγκαπούρης σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αφήνοντας πίσω του, τους Φελπς, Λε Κλος και Τσεχ, οι οποίοι τερμάτισαν ταυτόχρονα στην δεύτερη θέση. Αργότερα κυκλοφόρησε η φωτογραφία του… 13χρονου Σκούλινγκ με τον Φελπς στο Πεκίνο! Κάποια όνειρα γίνονται τελικά πραγματικότητα, ε;

Νο. 4) Η Κυρία της γυμναστικής!

Ήταν το μεγάλο φαβορί και δεν λύγισε! Μπορεί να μην κέρδισε τελικά πέντε χρυσά, όμως η Σιμόν Μπάιλς απέδειξε πως είναι η κορυφαία γυμνάστρια, ίσως και όλων των εποχών. Η 19χρονη Αμερικανίδα ήταν η Βασίλισσα του μικτού ατομικού κι έφυγε από το Ρίο με τέσσερα χρυσά κι ένα χάλκινο!

Νο. 3) Τα ελληνικά μετάλλια

Έξι στο σύνολό τους! Τρία χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα! Για τον τρόπο που έγινε η προετοιμασία των περισσότερων αθλητών μας, το λες και… μίνι θαύμα! Η Ελλάδα θυμήθηκε τις καλές εποχές της και ξέφυγε από την αφάνεια των τελευταίων διοργανώσεων με την Άννα Κορακάκη, τον Λευτέρη Πετρούνια, την Κατερίνα Στεφανίδη, τον Σπύρο Γιαννιώτη και τους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή. Για μία ακόμη φορά, μπράβο τους!

Νο. 2) Η κούρσα της ζωής του!

Ο Σπύρος Γιαννιώτης δεν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, αν και τερμάτισε με τον ίδιο χρόνο με τον πρώτο. Δεν τον ενδιέφερε. Αυτό που τον ένοιαζε ήταν το μετάλλιο, αυτό που του είχε ξεφύγει, αυτό που του έλειπε. Και στα 36 του, στην τελευταία κούρσα της καριέρας του, το πήρε! Ο Κερκυραίος κολυμβητής έδωσε και την ψυχή του, όλο του το είναι κι ανάγκασε όποιον παρακολουθούσε την κούρσα του να ουρλιάζει στην τηλεόραση! Τώρα, μπορεί να ηρεμήσει…

Νο. 1) Το τέλος των GOATs

Και τώρα; Τώρα τι θα βλέπουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Το Ρίο αποτέλεσε το «κύνειο άσμα» των Μάικλ Φελπς και Γιουσέιν Μπολτ! Των κορυφαίων όλων των εποχών στην κολύμβηση και τα σπριντ! Πραγματικά, δυσκολεύομαι να το συνειδητοποιήσω, όμως όλοι μας θα πρέπει να το αποδεχθούμε. Το τέλος εποχής ήρθε και στα δύο αυτά αθλήματα και το μέλλον φαντάζει άδειο χωρίς αυτούς. Τους κορυφαίους όλων των εποχών…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα