Χριστίνα Καμπούρη: Η γυναικεία φωνή του ελληνικού κατς

Χριστίνα Καμπούρη: Η γυναικεία φωνή του ελληνικού κατς

bet365

Η Χριστίνα Καμπούρη, η πρώτη φωνή του ελληνικού κατς αποκαλύπτεται στο κοινό μέσω του Gazzetta Weekend Journal.

Τι δουλειά έχει μια φοιτήτρια της γεωπονικής στα ρινγκ; Η Χριστίνα Καμπούρη, η πρώτη θηλυκή... φωνή του ελληνικού κατς αποκαλύπτεται μέσω του Gazzetta Weekend Journal.

Η αγάπη της για τα μαχητικά αθλήματα, το Muay Thai, το ZMAK κι η... γεωπονία. Η Χριστίνα έτοιμη να... ανθίσει μέσα από τα ρινγκ!

Αρχικά, πες μας για το πως είναι να είσαι πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα ring announcer (εκφωνήτρια) σε pro-wrestling show (κατς)

Μικρή παρακολουθούσα «γίγαντες του κατς» σε βιντεοκασέτες και έτσι σχηματίστηκε μία πρόωρη αγάπη. Επομένως νιώθω υπερήφανη που κατάφερα να εργαστώ σε κάτι που θαύμαζα από μικρό κορίτσι και επιπλέον νιώθω ξεχωριστή τιμή λόγω του γεγονότος ότι είμαι η πρώτη Ελληνίδα. Ήταν μια λαμπρή ευκαιρία. Θα αγαπώ την ενασχόληση μου με το pro wrestling για το υπόλοιπο της ζωή μου.

Πως προέκυψε αυτό;

Το τελευταίο χρόνο ως αρθρογράφος σε μαχητική στήλη είχα παρευρεθεί σε πολλές μαχητικές διοργανώσεις και είχα πραγματικά συνηθίσει να είμαι γύρω από αστέρες του ring. Απέκτησα έτσι μία μοναδική κατανόηση της επιχειρηματικής πλευράς του αθλητισμού ως θέαμα. Επίσης παράλληλα είχα ξεκινήσει μαθήματα υποκριτικής στον φακό, όπου με βοήθησαν στην εκφορά του λόγου και ενίσχυσαν την καλλιτεχνική μου έκφραση. Κάποια στιγμή μετά από συζήτηση που είχα με τον ιδρυτή του ZMAK Πέτρο Πολυχρονίδη, έγινε πρόταση να πάω για δοκιμαστικό. Ήταν κάτι πρωτοποριακό, αλλά είχα πίστη σε μένα αφού προερχόμουν από τον κόσμο των μαχητικών και ως wrestling fan ήταν σίγουρα ένα από τα επιτεύγματα που ήθελα να πετύχω.



Το κατς στην Ελλάδα σε τι επίπεδο είναι και που μπορεί να φτάσει;

Μέσα στην κρίση είναι από τα λίγα εγχειρήματα που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος. Μια αναγέννηση που βρίσκει ανταπόκριση και καθώς ανεβαίνει το προπονητικό επίπεδο, η προσέλκυση σε αυτό το τόσο μοναδικό θέαμα, γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Γενικά το pro-wrestling δεν είναι μόνο τα φαντεζί πράγματα που μπορεί να πασάρει κάποιος, αλλά μέσα στις δεκαετίες ανάπτυξης του, έχει διαμορφώσει μια πιο βαθιά έννοια κουλτούρας. Σε λίγα χρόνια πιστεύω σε συνεργασία με καταξιωμένους προπονητές του είδους, θα μπορέσει να μπει στο χάρτη του παγκόσμιου wrestling και γιατί όχι να προάγει τον τουρισμό.

Θαυμάζεις κάποια γυναίκα από τον χώρο του κατς;

Φυσικά, η αγαπημένη μου Diva είναι η Paige, που την ξεχωρίζω γιατί διατηρεί τη δική της μοναδική ταυτότητα και είναι απολύτως επαναστάτρια! Και από τις εκφωνήτριες θαυμάζω τη μελωδική φωνή της Lilian Garcia που συστήνει τους αστέρες του wrestling πάντα χαμογελαστή.

Αγαπημένοι σου αθλητές;

Ο αγαπημένος μου αθλητής, είναι μαχητής στο Muay Thai όπου προπονούμαι και εγώ. Φέτος μάλιστα είχα την τιμή να τον γνωρίσω και από κοντά, και αναφέρομαι στον ζωντανό θρύλο Buakaw. Έπειτα, από τους παλαιστές του ΖΜΑΚ, δεν είναι άλλος από τον Κώστα Παππού ή «Κουρέα» όπως τον αποκαλεί το κοινό, ζητωκραυγάζοντας.



Πως είναι για μια γυναίκα να πρωταγωνιστεί σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο και πόσο δύσκολο να είναι να κρατάς τις αποστάσεις σου;

Το pro wrestling βασίζεται στο σεβασμό, κάτι που έχουμε πολύ καιρό να το κατανοήσουμε. Όσον αφορά για το «ανδροκρατούμενο» είναι σύνηθες στα περισσότερα αθλήματα ανά τον κόσμο και πόσο μάλλον οι πολεμικές τέχνες είναι ανδροκρατούμενες. Μία θηλυκή ύπαρξη στο χώρο, έστω ως ring announcer εξισορροπεί τα πράγματα και ίσως κάνει περισσότερες κοπέλες να ασχοληθούν με την τέχνη! Να επισημάνω βέβαια ότι δεν είμαστε πολεμική τέχνη αλλά παρόλα αυτά τα παιδιά είναι αθλητές.

Με τι άλλο σου αρέσει να ασχολείσαι;

Παράλληλα κάνω προπονήσεις στο Muay Thai και μεταπτυχιακό στην επιστήμη της γεωπονίας. Το ξέρω είναι λίγο ασύμβατα, αλλά όλα χρειάζονται και νιώθω πιο ολοκληρωμένη.

Τι να περιμένουμε από το επόμενο ΖΜΑΚ;

Το επόμενο event έχει τίτλο ΖΜΑΚ ROYAL και αποτελεί το πρώτο Rumble match 30 ατόμων στην Ευρώπη. Στις 8 Οκτώβρη, στο ZMAK Dungeon (Π. Ράλλη 107, Ρέντη) αναμένουμε γεμάτη δράση, πλούσιο θέαμα και φυσικά αγωνία για τον έναν και μοναδικό νικητή που θα ανακηρυχτεί ανάμεσα στους τριάντα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site www.zmakgr.com.

Προτιμάς να είσαι μέσα στο ring και να παλεύεις ή μήπως καλύτερα απ' έξω ως εκφωνήτρια;

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι ring girl. Στο ring ανεβαίνω είτε ως μαχήτρια είτε ως εκφωνήτρια. Και οι δύο ρόλοι είναι εξίσου ενεργοί και υπάρχει ανταπόκριση από το κοινό. Σαν εκφωνήτρια βέβαια υπάρχει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση, αλλά σαν μαχήτρια σκορπάς μεγαλύτερο κύμα δράσης. Δε μπορώ να πω ότι προτιμώ κάποιο ρόλο περισσότερο, αφού και στις δύο περιπτώσεις εισπράττεις τον ενθουσιασμό του κοινού και αυτός είναι ο σκοπός σου. Να προσφέρω θέαμα, να προκαλέσω έντονα συναισθήματά στον κόσμο: χαρά, αγωνία, συγκινήσεις και να σου τα επιστρέψει με ένα ζεστό χειροκρότημα.

Τα σχέδιά σου;

Έχω πολλά πράγματα στη λίστα μου που εξακολουθώ να θέλω κάνω. Το σίγουρο είναι ότι θέλω να επιτύχω επαγγελματικά στο αντικείμενο των σπουδών μου, ενώ παράλληλα να διαγράψω λαμπρή πορεία ως εκφωνήτρια σε μαχητικές διοργανώσεις. Από την άλλη πλευρά πιστεύω είμαι ειδική για μία χούφτα πραγματικά μεγάλων ευκαιριών που είναι ακόμη ανεξερεύνητες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα