Maxi όνειρα μέσα από την mini (soccer) Εθνική!

Maxi όνειρα μέσα από την mini (soccer) Εθνική!

bet365

Στις 19 Αυγούστου η Εθνική Ομάδα mini soccer πετάει για την Ουγγαρία για το Ευρωπαϊκό κι ο Χρήστος Ντούμος μίλησε στο Gazzetta Weekend Journal για τα όνειρα που υπάρχουν σε ένα όχι και τόσο διαδεδομένο άθλημα στην χώρα μας.

Ο περίφημος συγγραφές Πάουλο Κοέλιο σ' ένα από τα πολλά γνωμικά που έχει πει λέει: «Οι άνθρωποι περισσότερο ονειρεύονται ότι επιστρέφουν παρά ότι φεύγουν». Ο Χρήστος Ντούμος δεν θα μπορούσε να μην είχε στο μυαλό του μόνο την επιστροφή του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Βέβαια, αυτό μπορεί να περιμένει μιας και πάνω απ' όλα αυτή τη στιγμή είναι το Ευρωπαϊκό Τουρνουά mini soccer στην Ουγγαρία στις 19 Αυγούστου. Με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, ευελπιστεί να φέρει στην χώρα μας μια σημαντική επιτυχία. Φαβορί δεν είναι η χώρα μας, αλλά ο άλλοτε παίκτης των ΑΕΚ, Κηφισιά και Ρούβα δεν κάνει εκπτώσεις στα όνειρά του.

Ανοίγοντας την καρδιά του στο Gazzetta Weekend Journal, μας εξήγησε τι να περιμένουμε από την Εθνική αλλά μας μίλησε και για το μεγάλο του όνειρο που δεν είναι άλλο από την επιστροφή του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Έχεις παίξει μπάλα στις Ακαδημίες της ΑΕΚ, στην Κηφισιά και στον Ρούβα. Καλύτερα μπάλα σε κανονικό γήπεδο ή τώρα στο mini soccer;

«Ναι, έχω παίξει σε αυτές τις ομάδες. Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης για μένα δεν τίθεται σύγκριση, διότι το 11άρι είναι ο χώρος που αγαπάω και θέλω να παίξω ξανά σ' αυτό σε βάθος χρόνου! Απλά, το 6άρι το βλέπω ως μια εμπειρία και σίγουρα βλέπεις κάτι διαφορετικό που δεν έχεις τη δυνατότητα να βιώσεις στο μεγάλο χώρο»!

Στις 19 παίζετε στο Πανευρωπαϊκό. Τι να περιμένουμε από την Εθνική;

«Το επίπεδο του τουρνουά, απ' ότι έχω μάθει, είναι ιδιαίτερα υψηλό με πολύ καλές ομάδες αλλά και εμείς φέτος πάμε με πολλά όνειρα, καθώς έχουμε μια μίξη παλιών και νέων παικτών. Θεωρώ πως η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική! Σε πρώτη φάση θέλουμε να περάσουμε τους ομίλους και μετά όπου μας βγάλει καθώς στη φάση των νοκ-άουτ παίζει σημαντικό ρόλο και η τύχη».

Φαβορί του τουρνουά ποιες ομάδες θεωρούνται;

«Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μεγάλο φαβορί διαχρονικά είναι η Ρουμανία αλλά και ομάδες όπως οι Τσεχία, Κροατία, Γερμανία και Ισπανία να ακολουθούν»!

Πως προέκυψε αυτή η πρόκληση;

«Προέκυψε λόγω της συμμετοχής μου στο πρωτάθλημα του Unileague με την ομάδα των Amigos! Από το συγκεκριμένο τουρνουά γίνεται και η επιλογή των υπολοίπων παικτών από όλη την Ελλάδα».

Ποια είναι τα μέλη της Εθνικής και πως γίνονται τα κριτήρια επιλογής;

«Στο οργανωτικό κομμάτι έχουμε ανθρώπους που ασχολούνται με την ομάδα όπως ο Θάνος Παπαδόπουλος, η Σταυρούλα Γιαννακοπούλου και ο Δημήτρης Σταράκης συν κάποιους άλλους. Στο αγωνιστικό μέρος υπάρχει ο Σταμάτης Αργύρης ως τεχνικός διευθυντής, προπονητής είναι ο Αποστόλης Γκαϊφιλλιάς και φυσικά υπάρχουν κι οι παίκτες».

Σε ποιο επίπεδο είναι το mini soccer στην Ελλάδα;

«Το mini soccer 6χ6 είναι μία μίξη του ποδοσφαίρου σάλας με κανόνες ποδοσφαίρου 11Χ11! Σίγουρα στην χώρα μας είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και εδώ -ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια - έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου»!

Στόχος σου είναι να επιστρέψεις σε ομάδα ποδοσφαίρου 11Χ11 ή να διακριθείς στο mini soccer;

«Οσον αφορά στο συγκεκριμένο τουρνουά, θέλω να πάμε καλά και ατομικά και σαν ομάδα αλλά σίγουρα οι στόχοι μου έχουν να κάνουν με το 11άρι, όπου θέλω να διακριθώ και να πηγαίνω όσο καλύτερα γίνεται»!

Πως βλέπεις την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Μπορούμε να αισιοδοξούμε;

«Σίγουρα η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο αλλά θεωρώ πως τα πράγματα σιγά-σιγά θα πηγαίνουν καλύτερα και ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσουμε να πλησιάσουμε τις συνθήκες των ομάδων του εξωτερικού και να απολαύσουμε όλοι ένα υγιές και ανταγωνιστικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα από το ερασιτεχνικό μέχρι το επαγγελματικό επίπεδο».

Να περιμένουμε να έχεις... πορεία στο mini soccer;

«Αν το επιτρέπουν οι συνθήκες τότε δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να συνεχίζω να παίζω. Εκτός αν προκύψει η προοπτική και πάλι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου οπότε αυτή θα είναι και η μόνη προτεραιότητά μου. Δεν το συζητώ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα