Αυτή είναι η θρυλική Copacabana! (pics)

Δήμος Μπουλούκος
Αυτή είναι η θρυλική Copacabana! (pics)

bet365

Το Weekend Gazzetta Journal σας μεταφέρει στην περίφημη παραλία του Ρίο ντε Ζανέιρο και σας παρουσιάζει τους λόγους που έγινε θρύλος!

H φήμη της Copacabana έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της Βραζιλίας και έχει απλωθεί σε όλο τον κόσμο, μέσα από φωτογραφίες, ιστορίες και τραγούδια. Αποτελεί ουσιαστικά το σημείο αναφοράς του Ρίο ντε Ζανέιρο, μαζί με το περίφημο άγαλμα του Ιησού.

Αντιθέτως με πολλά αξιοθέατα στον κόσμο που έχουν βγάλει τη φήμη τους χωρίς να το αξίζουν, μία επίσκεψη στην ξακουστή prahia (παραλία στα πορτουγκέζικα) επιβεβαιώνει το θρύλο της. Καταρχήν σου κλέβει την καρδιά μόνο με την ομορφιά της.

Η χρυσή άμμος που τη χαϊδεύει ο Ατλαντικός, οι φοίνικες που την περιστοιχίζουν, το επιβλητικό σκηνικό με τους καταπράσινους γρανιτένιους λόφους, ακόμα και τα ψηλά κτίρια στη λεωφόρο, δημιουργούν μοναδικές εικόνες για τις οποίες δεν μπορείς να αδιαφορήσεις.

Περπατώντας στην Copacabana καταλαβαίνεις γιατί για τους Βραζιλιάνους αποτελεί τρόπο ζωής! Είναι γεμάτη κόσμο από το πρωϊ ως αργά το βράδυ γιατί προσφέρει τα πάντα!

Για τις οικογένειες και τις παρέες είναι το ιδανικό μέρος για παιχνίδι, για συζήτηση ατενίζοντας τον ωκεανό, ή και για μπάνιο ακόμα και τώρα που είναι χειμώνας!

Για τους φίλους των σπορ, παρέχει όλες τις ευκαιρίες για αθλητισμό, από σερφ, τρέξιμο και μπιτς βόλεϊ ως ποδοβόλεϊ και ρακέτες!

Μάλιστα οι αθλοπαιδίες δεν σταματούν ούτε το βράδυ, όπως αυτή η παρέα παιδιών που συναντήσαμε να παίζουν beach football στην Copacabana λίγο μετά τα μεσάνυχτα!

Για όσους θέλουν να φάνε, να πιουν ή να διασκεδάσουν, μία σειρά από αναψυκτήρια κατά το μήκος προσφέρουν δεκάδες επιλογές. Από το πρωϊ ως αργά το βράδυ...

Πίνοντας χυμό της καρύδας ή την υπέροχη caipinha και με ακούσματα από βραζιλιάνικα τραγούδια και με θέα τον Ατλαντικό, είναι κάτι που αν το ζήσεις, μπορείς να το χαρακτηρίσεις και ως ευλογία!

Στην Copacabana βρίσουν την ευκαιρία πολλοί πλανόδιοι να πουλήσουν το εμπόρευμα τους.

Αλλοι πιο ευφάνταστοι, κατασκευάζουν υπέροχες δημιουργίες από άμμο

Ολη αυτή την υπέροχη παραλία, οι Βραζιλιάνοι την προσέχουν ως κόρη οφθαλμού! Καταρχήν οι ξαπλώστρες δεν είναι μόνιμες, αλλά τις νοικιάζεις εκείνη τη στιγμή στην παραλία και τις επιστρέφεις όταν τελειώσει η παραμονή σου στην παραλία στους ανθρώπους που τις νοικιάζουν.

Κάθε λίγα μέτρα υπάρχουν πορτοκαλί κάδοι απορριμάτων που μπορεί να χαλάνε κάπως την ιδιαιτερότητα της, αλλά την κρατούν καθαρή.

Και προς το απόγευμα, καθαριστές βγαίνουν εξόρμηση στην παραλία και μαζεύουν και το μικρότερο σκουπιδάκι.

Και φυσικά δεν προσέχουν μόνο την παραλία αλλά και τους λουόμενους, με εξιδεικευμένο προσωπικό που επιτηρεί συνεχώς τους λουόμενους και μη.

Αυτή λοιπόν είναι η Copacabana, ένα μέρος που αξίζει μία φορά στη ζωή σου, να επισκεφτείς. Που ξέρεις, μπορεί να είσαι και τυχερός και να συναντήσεις τον Νεϊμάρ... 'Η τουλάχιστον τον σωσία του Νεϊμάρ που φωτογραφιζόταν με τους τουρίστες για μερικά real, το νόμισμα της Βραζιλίας!

 

Τελευταία Νέα