Γυναικεία Team USA: Το... δυνατό ασθενές φύλλο (pics & vids)

Γυναικεία Team USA: Το... δυνατό ασθενές φύλλο (pics & vids)

bet365

Oι προβολείς μπορεί να πέφτουν στους... Κέβιν Ντουράντ και Καρμέλο Άντονι, αλλά δεν υπάρχει μόνο η ανδρική ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ! To G-Weened Journal ρίχνει τα φώτα στα ασταμάτητα κορίτσια της Team USA.

Κατανοητό. Το NBA είναι η μεγαλύτερη λίγκα του πλανήτη. Οι ομάδες σκόρπισαν χιλιάδες εκατομμύρια στα νέα τους μεταγραφικά αποκτήματα. Οι παίκτες κλείνουν τεράστια συμβόλαια για να γίνουν κεντρικά πρόσωπα στις καμπάνιες μεγάλων εταιριών. Ολόκληρος ο πλανήτης στήνετε στις τηλεοράσεις του ανεξαρτήτως ώρας για να παρακολουθήσει την παρέα του ΛεΜπρον ή του Στεφ Κάρι. Οπότε φυσικό είναι η ανδρική ομάδα μπάσκετ των Ηνωμένων Πολιτειών να έχει τόσο μεγάλη δημοσιότητα. Κάθε tweet, κάθε βίντεο στο snapchat και κάθε κίνηση των παικτών γίνεται πρώτη είδηση και όλοι ανυπομονούν για τη στιγμή που θα κερδίσουν ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο.

Τα φώτα... πέφτουν στους άνδρες. Ωστόσο, στο υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο που πλέει στο Ρίο μένει κι η γυναικεία ομάδα μπάσκετ των Ηνωμένων Πολιτειών που δεν θα συμβιβαστεί με καμία άλλη θέση πέρα της πρώτης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα κορίτσια της Team USA μπορεί να μην έχουν τόση δημοσιότητα, ωστόσο φροντίζουν σε κάθε διοργάνωση να βγάζουν ασπροπρόσωπη την χώρα τους και τις περισσότερες φορές - αν όχι όλες - δείχνουν να μην έχουν... αντίπαλο στο παρκέ.

Το γυναικείο μπάσκετ δεν είναι από τα top αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων, ωστόσο αυτή η ομάδα τα τελευταία χρόνια επιστρέφει με ένα χρυσό στο στήθος και μάλλον χρειάζεται λίγο την προσοχή μας. Γιατί;

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχει χάσει κανένα παιχνίδι σε Ολυμπιακούς αγώνες από το 1992, έχει δηλαδή 41 συνεχόμενες νίκες και πέντε συνεχόμενα χρυσά μετάλλια!

«Προτιμώ να έχω έναν μακροπρόθεσμο στόχο από το να έχω να πετύχω έναν μικρότερο. Προτιμώ να ξέρω ότι όλες θα... δώσουν το καλύτερο τους σουτ και ξέρω ότι θα πάρουμε απ' όλες το καλύτερό παιχνίδι σε κάθε παιχνίδι. Όταν το πετύχουμε αυτό, θα πάρουμε το χρυσό», είχε τονίσει η σέντερ της ομάδας, Μπρίτνεϊ Γκράινερ.

Στο εξώφυλλο του μεγάλου Αμερικανικού περιοδικού «Sports Illustrated» είδαμε τον Κέβιν Ντουράντ (ομάδα μπάσκετ), τον Μάικλ Φελπς (κολύμβηση), ακόμα και την Άλεξ Μόργκαν το αστέρι της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας. Σίγουρα, η Άλεξ Μόργκαν είναι πιο... καυτή παρουσία από τις παίκτριες της γυναικείας ομάδας μπάσκετ για να στολίσει το εξώφυλλο ενός περιοδικού. Ωστόσο, σίγουρα έλειψε από αυτό η ομάδα που πάντα σηκώνει ψηλά τη σημαία των ΗΠΑ. Η ομάδα που πλέον έχει μπροστά της τον στόχο του έκτου συνεχόμενου χρυσού μεταλλίου στο Ρίο, κάτι που έχει πετύχει μόνο η ανδρική ομάδα μπάσκετ (1936-1968).

Την ώρα που μόνο η «καυτή» Άλεξ Μόργκαν έχει 3,8 εκατομμύρια followers στο instagram, η Ιλένα Ντέλε Ντον έχει μόλις 253.000 και είναι η παίκτρια της γυναικείας μπασκετικής ομάδας με τους περισσότερους followers.

«Δεν πιστεύω ότι είναι... επίθεση στη γυναικεία ομάδα. Πιστεύω ότι απλά έτσι λειτουργεί η κοινωνία. Αν είναι δίκαιο; Όχι, φυσικά, επειδή αυτή η ομάδα αξίζει μεγάλη προσοχή για όσα έχει πετύχει», ανέφερε στο CNN η Hall of Famer, Νάνσι Λίμπερμαν.

Η ίδια εξήγησε ότι: «όποια είδηση σχετίζεται με το μπάσκετ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αφορά αφορά κυρίως την ομάδα των Ανδρών και είναι φυσικό, αφού η ομάδα αποτελείται από NBAers. Δεν πιστεύω ότι τα media το κάνουν επίτηδες να μην μας δίνουν τη δέουσα προσοχή. Απλά υπάρχουν τόσα γεγονότα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης που η ομάδα των γυναικών... βρίσκεται στις τελευταίες σελίδες των εφημερίδων» και ολοκλήρωσε: «Σίγουρα όταν ολοκληρώνεται μία σεζόν είναι προτιμότερο να μένουν εδώ για να προπονηθούν ή να βοηθήσουν σε κάποιο καμπ από το να παίζουν στο εξωτερικό. Φυσικά, δεν μπορείς να τις κατηγορήσεις, αφού βγάζουν τρελά λεφτά. Ωστόσο, δεν είναι στις κοινότητες τους, στις πόλεις και δεν κάνουν διαφημίσεις για να γίνουν πιο γνωστές».

O ανταγωνισμός είναι πολύ μικρός όταν μιλάμε για τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι φυσικό την ώρα που δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τα παιχνίδια της, οι φίλαθλοι να ξοδεύουν πολλά χρήματα για ένα εισιτήριο για τους αγώνες της ανδρικής ομάδας των μεγάλων αστεριών του ΝΒΑ ή για τον Μάικλ Φελπς.


Τα media μπορεί να μην βρίσκουν τα κορίτσια εμπορικά, η ανδρική ομάδα αντιθέτως τη στηρίζει. Μάλιστα, ο Κάιρι Έρβινγκ είχε τονίσει στη Σου Μπερντ σε μία τηλεοπτική τους συνάντηση ότι είναι η αγαπημένη του γκαρντ. Από την άλλη ο Ντρέιμοντ Γκριν είχε αναφέρει ότι στον ελεύθερό του χρόνο προτιμάει να παρακολουθεί WNBA. «Έχω μάθει πολλά από το WNBA! Οι παίκτριες ξέρουν πολύ καλά πως να κάνουν μία ντρίπλα, πως να ποστάρουν ή πως να κάνουν μία προσποίηση».

«Όταν γνωρίζεις πολύ καλά σε τι είσαι καλός και ξέρεις ότι τα έχεις καταφέρει και όταν ξέρεις πολύ καλά τι πρέπει να κάνεις για να τα καταφέρεις, πιστεύω ότι πρέπει να στείλεις την πίεση στην άλλη ομάδα. Γνωρίζουμε πως άμα χάσουμε, κανείς δεν θα είναι πιο στενοχωρημένος από εμάς. Γι' αυτό δεν θα το επιτρέψουμε αυτό στους εαυτούς μας», ανέφερε o προπονητής της ομάδας, Τζίνο Οριέμα.

#5 Σιμόν Ογκάστους F 32 Μινεσότα Λινξ
#6 Σου Μπερντ G 35 Σιάτλ Στορμ
#10 Ταμίκα Κάτσινγκς F 37 Ιντιάνα Φίβερ
#14 Τίνα Τσαρλς C 27 Νιου Γιορκ Λίμπερτι
#11 Ιλένα Ντέλε Ντον G/F 26 Σικάγκο Σκάι
#13 Σίλβια Φάουλς C 30 Μινεσότα Λινξ
#15 Μπρίτνεϊ Γκράινερ C 25 Φοίνιξ Μέρκιουρι
#8 Έιντζελ ΜακΚόουτρι G/F 29 Ατλάντα Ντριμ
#7 Μάια Μουρ F 27 Μινεσότα Λινξ
#9 Μπριάνα Στιούαρτ F/C 21 Σιάτλ Στορμ
#12 Νταϊάνα Ταουράσι G 34 Φοίνιξ Μέρκιουρι
#4 Λίντσεϊ Ουέιλεν G 34 Μινεσότα Λινξ
Προπονητής: Τζίνο Οριέμα 62 Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ

Τα ρεκόρ της W Team Usa
Περισσότεροι πόντοι: 114vs Κίνα (5/8/12) και vs Ισπανία (3/8/1992)
Περισσότερα ριμπάουντ: 62 vs Τσεχία 3/8/2012)
Περισσότερα τρίποντα: 10 vs Ελλάδα (25/8/2004)
Περισσότερες ασίστ: 33 vs Κίνα (8/5/2012)
Περισσότερα κλεψίματα: 40 vs Τσεχοσλοβακία (30/7/1992)
Περισσότεροι πόντοι σε Ολυμπιακούς: 819 το 1996

 

Τελευταία Νέα