Κοκκαλάνης: «Γιατί όχι μέσα στα μετάλλια;»

Θοδωρής Βασίλης
Κοκκαλάνης: «Γιατί όχι μέσα στα μετάλλια;»

bet365

Απόλυτα αισιόδοξος ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, εμφανίζεται ο Έλληνας πρωταθλητής ιστιοσανίδας, Βύρων Κοκκαλάνης και δηλώνει στο Gazzetta Weekend Journal πως ταξιδεύει στο Ρίο με ελπίδες ακόμα και για μετάλλιο!

Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης άνοιξε... πανιά για το Ρίο, με στόχο ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο 31χρονος Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος έχει περάσει αρκετές δυσκολίες στην καριέρα του, κατάφερε να πραγματοποιήσει την προετοιμασία που επιθυμούσε και με αναπτερωμένη ψυχολογία πηγαίνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες έτοιμος για όλα!

Αγωνίζεται στην κατηγορία RS:X του windsurfing και αποτελεί ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες αθλητές και οι διακρίσεις που έχει πετύχει μιλούν από μόνες τους.

Λίγες μέρες πριν την αναχώρησή του, μίλησε στο gazzetta.gr για τη μεγάλη πρόκληση των Αγώνων, τις απαιτήσεις για αθλητισμό στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς και για όσους στάθηκαν και στέκονται στο πλευρό του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βύρωνα Κοκκαλάνη:

-Πώς αισθάνεσαι Βύρωνα; Τι να περιμένουμε από τον αγώνα σου;

«Αισθάνομαι προετοιμασμένος 100%. Αισθάνομαι δυνατός. Βάζω τον πήχη όσο πιο ψηλά μπορώ. Η προετοιμασία που έχω κάνει είναι για τα μετάλλια. Κάθε αθλητής που αγωνίζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο – ας μην το κρύβουμε – θέλει να ανέβει στο βάθρο. Ελπίζω να επιστρέψω νικητής και να κάνω περήφανους τους Έλληνες».

-Είσαι συνεχώς στη δημοσιότητα για τους μυημένους της ιστιοσανίδας τα τελευταία 4 χρόνια. Πόση δουλειά χρειάζεται για να παραμένεις σε τόσο υψηλά επίπεδα;

«Χρειάζεται σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Πρέπει να βάζεις συνεχώς στόχους και να ξεπερνάς τον εαυτό σου. Περνώ πολλές ώρες στην προπόνηση μέσα και έξω από το νερό. Στο νερό όμως είναι που βρίσκω την αυτοπεποίθησή μου. Εκεί ξέρω ότι μπορώ να καταφέρω τα πάντα, αρκεί να δουλέψω σκληρά».

-Ο πρωταθλητισμός όμως απαιτεί και θυσίες. Έχεις αισθανθεί ότι έχεις χάσει κομμάτια της ζωής σου όλα αυτά τα χρόνια;

«Στον αθλητισμό παίρνεις περισσότερα από όσα χάνεις. Ναι, σίγουρα έχω στερηθεί αρκετά: ξενύχτια, πάρτυ! Αλλά έχω κερδίσει κατ’ αρχήν έναν τρόπο ζωής αυθεντικό. Έμαθα από πολύ μικρός να βάζω στόχους και να τους κερδίζω. Έχω κάνει πραγματικούς φίλους, σε ολόκληρο τον πλανήτη, ακόμα και αντιπάλους μου! Έχω γεμίσει εμπειρίες, έχω εκπληρώσει τα όνειρά μου. Είμαι όμως ευγνώμων και στην οικογένειά μου και στους φίλους μου που στήριξαν από την πρώτη στιγμή τις επιλογές μου. Χωρίς αυτούς δεν θα τα είχα καταφέρει».

- Αν και ζούμε δίπλα στο νερό, οι Έλληνες δεν ξέρουμε πολλά για την ιστιοπλοΐα. Επίσης με τόσα σκάνδαλα ντόπινγκ που ακούγονται κατά καιρούς, δύσκολα ένας γονιός θα επιτρέψει στο παιδί του να ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό.

«Αυτό είναι μία πραγματικότητα. Αν και ζούμε σε μία χώρα που περιτριγυρίζεται από νερό, δεν έχουμε μεγάλη παράδοση σε τέτοιου είδους αθλήματα. Η ιστιοσανίδα όμως είναι ίσως το πιο «καθαρό» άθλημα. Δεν έχει υπάρξει ποτέ σκάνδαλο ντόπινγκ! Η επιτυχία στο συγκεκριμένο άθλημα δεν επαφίεται μόνο στην φυσική κατάσταση του αθλητή. Πρέπει να μπορείς να «διαβάσεις» τη θάλασσα. Να μπορείς να αντιμετωπίσεις τον άνεμο, τα ρεύματα. Χρειάζεται ειδική άσκηση, αλλά και χρόνια εμπειρίας».

-Μπορεί να σταθεί ένας Έλληνας αθλητής σε τέτοιο επίπεδο, στην Ελλάδα της κρίσης;

«Τα πράγματα είναι σαφώς δύσκολα για όλους και συνεπακόλουθα και για εμάς τους αθλητές. Αναμφισβήτητα οι προτεραιότητες αλλάζουν, όταν τίθενται θέματα οικονομικής βιωσιμότητας. Θα ήθελα όμως να τονίσω ότι ειδικά σήμερα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, η ιδιωτική πρωτοβουλία προσφέρει και μάλιστα αρκετά. Δεν θα μπορούσα να διεκδικήσω διάκριση στο Ρίο, αν δεν ήταν στο πλάι μου ο χορηγός μου η ΜΕΤΚΑ, του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ».

-Καλή επιτυχία Βύρωνα! Από όλους μας!

«Σας ευχαριστώ πολύ! Να είστε σίγουροι ότι θα βάλω τα δυνατά μου!».

Παρακολουθήστε τον αγώνα του Βύρωνα Κοκκαλάνη στις 14 Αυγούστου στην κούρσα των μεταλλίων στην ιστιοσανίδα!

 

Τελευταία Νέα