Δοκιμασία αντοχής στα Ζαγοροχώρια!

Δοκιμασία αντοχής στα Ζαγοροχώρια!

Για ακόμη ένα καλοκαίρι τα Ζαγοροχώρια... βάζουν τα καλά τους κι ετοιμάζονται να υποδεχτούν αθλητές από την Ελλάδα και όχι μόνο, που έχουν στόχο να δοκιμάσουν τις αντοχές τους και να ανακαλύψουν την ομορφιά των τοπίων! 

Επιμέλεια:

Η... αφρόκρεμα του ορεινού τρεξίματος, οι λάτρεις της φύσης, οι φίλοι του αθλητισμού, όλοι αυτοί ετοιμάζονται προκειμένου να ζήσουν και φέτος απο κοντά την εμπειρία του "The North Face®Zagori Mountain Running". Του αγώνα που διεξάγεται στα Ζαγοροχώρια και δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να δει από κοντά την ομορφιά της φύσης σε έναν από τους πιο... ορεινούς νομούς της χώρας!

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 22-24 Ιουλίου στα μονοπάτια της Τύμφης και του Ζαγορίου και χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες για όλες τις... αντοχές! Ξεχωριζεί ο T.Ε.RA των 80 χλμ. μια ιδιαίτερα σκληρή κι επίπονη δοκιμασία, ενώ υπάρχουν ακόμη το Marathon των 42 χλμ., το Half Marathon των 21 χλμ., το Entry Race των 10 χλμ. αλλά και το "ZΑΓΟΡΑΚΙ", που είναι ο αγώνας για τα μικρά παιδιά. Όπως έχουν ενημερώσει οι διοργανωτές και φέτος το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα αυξημένο σε όλες τις κατηγορίες, καθώς πλην των Ελληνικών συμμετοχών θα υπάρχουν αθλητές από Ρωσία, Κύπρο, Μ. Βρετανία, ΗΠΑ, Σερβία, Αργεντινή, Ρουμανία και Μεξικό.

Θα πρέπει να τονιστεί η ιδιαιτερότητα για τον T.Ε.RA, τον αγώνα των 80 χλμ. καθώς η υψομετρική του διαφορά υπερβαίνει τα 5100 μέτρα ενώ η εκκίνηση θα δοθεί στις 4:45 το πρωί και έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης 21 ώρες από την έναρξή του.

Οι αθλητές θα περάσουν μεταξύ άλλων κι από τα σοκάκια μικρών και μεγάλων χωριών του Ζαγορίου που θα λειτουργήσουν και ως κέντρα ανεφοδιασμού, ενώ και φέτος πλήθος κόσμου αναμένεται να συνδυάσει τον αγώνα με μια εκδρομή ώστε να δει από κοντά τις ομορφιές της περιοχής, αλλά και τις προσπάθειες των αθλητών!

 

Επόμενα Άρθρα

«Έφαγα» μια μέρα, παίζοντας Pokemon Gο!

«Έφαγα» μια μέρα, παίζοντας Pokemon Gο!

Ο Βασίλης Τσίγκας, έπειτα από μια μέρα «κυνηγιού» μικρών τεράτων, αφήνει το κινητό του και πιάνει το πληκτρολόγιο για να γράψει και να εξηγήσει την νέα παγκόσμια φρενίτιδα!

Your face sounds… the best!

Your face sounds… the best!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει από την Πολωνία, για τα πρόσωπα της ΑΕΚ στην προετοιμασία! Οι νέοι Τσιγκρίνσκι, Μπακασέτας, Μπάρκας και οι παλιοί που ξεχώρισαν με τοπ τον Βάργκας…