France test: Ronaldo vs Griezmann!

France test: Ronaldo vs Griezmann!

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal γράφει για τα... πιο λαμπρά αστέρια της Πορτογαλίας και της Γαλλίας που τραβούν όλα τα φώτα στον τελικό του Παρισιού. Κριστιάνο Ρονάλντο κόντρα στον Αντουάν Γκριεζμάν με... φόντο την κούπα!

Σε μια εποχή που έχει 'ανάγκη' από rivalries, αυτό των Κριστιάνο Ρονάλντο Αντουάν Γκριζμάν είναι το πιο hot τουλάχιστον για τον τελευταίο μήνα. Ο Πορτογάλος και ο Γάλλος τα είπαν στον τελικό του Champions League ανάμεσα στην Ρεάλ με την Ατλέτικο στο Μιλάνο και ύστερα από 43 μέρες κοντράρονται ξανά στο τελευταίο Rendez-Vous στο Παρίσι με έπαθλο τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.

Ο Γκριζμάν έστειλε το πέναλτι στο οριζόντιο δοκάρι του Κέιλορ Νάβας στο derby madrileno του San Siro, όμως στον ημιτελικό κόντρα στην Γερμανία και τον Μανουέλ Νόιερ δεν λάθεψε και οι Τρικολόρ επέστρεψαν σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2000. Στο μεγάλο ματς που θα γίνει στο Stade de France τα βλέμματα θα πέσουν στο μεγάλο αστέρι των Ροχιμπλάνκος και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τους δύο να είναι on-fire. Ο CR7 άνοιξε το σκορ και έδωσε ασίστ μέσα σε 3 λεπτά στον ημιτελικό της Πορτογαλίας με την Ουαλία καθαρίζοντας μόνος του την πρόκριση, όπως έκανε και ο Γάλλος που μετά το πέναλτι με την Mannschaft πέτυχε και δεύτερο γκολ σφραγίζοντας την παρουσία στο Παρίσι.

Ο Κριστιάνο έχει ήδη αποκλείσει τους συμπαίκτες του Λούκα Μόντριτς (Κροατία) και Γκάρεθ Μπέιλ (Ουαλία) και έπιασε τον Μισέλ Πλατινί στην πρώτη λίστα των σκόρερ όλων των εποχών σε Euro, όμως ο Γκριζμάν έγινε ο πρώτος μετά τον Γάλλο legend το 1984 που βάζει 6 γκολ σε μια διοργάνωση. Ο Ρονάλντο θέλει όσο τίποτα αυτό τον τίτλο με την Εθνική Πορτογαλίας σαν επιβεβαίωση στη μυθική καριέρα του, ενώ ο ξανθομάλλης άσος με αυτή την κούπα σαν απόλυτος πρωταγωνιστής θέλει να μπει και τυπικά στο κλειστό κλαμπ με τα κορυφαία αστέρια στον κόσμο. Στα 25 του έχει ήδη όσα γκολ ο Τιερί Ανρί σε τελική φάση Eurο.

«Είμαι χαρούμενος για τα γκολ, όμως βρίσκομαι ακόμα πολύ μακριά από τον Πλατινί» είπε μετά τα γκολ στην Γερμανία ο Γκριζμάν, ο οποίος, όπως και ο βασικός 'αντίπαλός του' Κριστιάνο, χρειάζονται απλά μια στιγμή για να κρίνουν έναν αγώνα. Οπως δηλαδή στο δεύτερο γκολ των Τρικολόρ στο σημείο που η ομάδα του Γιόχιμ Λεβ πίεζε και δημιουργούσε φάσεις για να ισοφαρίσει σε 1-1. «Περίμενα πίσω για ένα λάθος από τον τερματοφύλακα» είπε μετά το γκολ που τον έκανε μόλις τον τρίτο Γάλλος που κάνει ντομπλέτα σε ημιτελικό Euro. Με όπλα την ταχύτητα και την εκπληκτική τεχνική Γκριζμάν και Ρονάλντο δίνουν τη δυνατότητα στις ομάδες τους να περιμένουν γκολ από το πουθενά, συχνά κόντρα στη ροή του αγώνα.

Αν και ο Κριστιάνο δεν είναι τόσο εντυπωσιακός όσο με την Ρεάλ Μαδρίτης, έχει υπάρξει καθοριστικός για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος όταν βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ στο τελευταίο ματς του ομίλου με την Ουγγαρία, από εκείνος ξεκίνησε το γκολ στην παράταση με την Κροατία και με την Ουαλία καθάρισε μόνος του. Με κράμα ποιότητας, τακτικής και δύναμης, η Πορτογαλία έχει εκμεταλλευτεί τον CR7 χωρίς ταυτόχρονα να είναι άρρωστα εξαρτημένη από εκείνον. Μπορεί η άποψη ότι δεν παίζει καλά να ακούγεται από κάποιους, όμως σίγουρα οι αμυντικοί της Γαλλίας δεν μπορούν ούτε να... φαντασιωθούν μια στιγμή χαλάρωσης κόντρα στον 31χρονο.

«Οι τελικοί δεν είναι για να τους παίζεις, αλλά για να τους κερδίζεις» είπε ο τεχνικός της Πορτογαλία, Φερνάντο Σάντος, ο οποίος στην προσπάθεια να γράψει ιστορία, έχει την τύχη να έχει στη διάθεσή του έναν παίκτη-winner. Ετσι τουλάχιστον λένε οι αριθμοί στους τελικούς για τον Κριστιάνο, ο οποίος από τους τελευταίους 9 που έχει παίξει στην καριέρα του με κλαμπ και Εθνική, έχει πανηγυρίσει στους 7 και θέλει με... λύσσα έναν και με την Σελεσάο ο οποίος θα είναι ο πρώτος στην ιστορία της.

 

Τελευταία Νέα