Το μήλο (Μικ) κάτω από την μηλιά (Μίκαελ)! (pics)

Νίκος Τσιώκος
Το μήλο (Μικ) κάτω από την μηλιά (Μίκαελ)! (pics)

bet365

Ο Μικ Σουμάχερ έχει ξεκινήσει δυναμικά, στους πρώτους αγώνες της καριέρας του πανηγύρισε όπως ο πατέρας του, Μίκαελ, και το G-Weekend Journal συγκρίνει τα... κοινά στοιχεία!

Το μήλο κάτω απ' τη μηλιά πέφτει στην περίπτωση των Μίκαελ και Μικ Σουμάχερ. Ο Μίκαελ δε χρειάζεται συστάσεις για τα όσα έχει πετύχει εντός και εκτός πίστας. Ποιος είναι, όμως, ο Μικ και γιατί μπορεί να μοιάσει στον πατέρα του;

Μπορεί να είναι μόνο 17, μπορεί να έχει κάνει λίγα πράγματα μέχρι τώρα στην καριέρα του, όμως έχουμε πολλά να πούμε γι' αυτόν, καθώς από εδώ και πέρα η προσοχή θα στραφεί πάνω του, με δεδομένο ότι ο πατέρας του είναι καθηλωμένος σ' ένα κρεβάτι και μόνο άσχημα νέα ακούμε για την κατάσταση της υγείας του.

Βέβαια, έχει συγκεντρώσει, ήδη, τα βλέμματα πάνω του με το εκπληκτικό του ξεκίνημα στο πρωτάθλημα ADAC Formula4 πέρυσι, όπου συνεχίζει και φέτος, όπως και στο αντίστοιχο πρωτάθλημα στην Ιταλία, με εξαιρετική οδήγηση και νίκες.

Το... άλλο όνομα

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Μικ Σουμάχερ γεννήθηκε 22 Μαρτίου 1999 και ξεκίνησε την καριέρα του το 2008 συμμετέχοντας στα καρτ, αλλά ήθελε να μην τραβήξει την προσοχή λόγω του δημοφιλούς ονόματος του πατέρα του.

Για την ακρίβεια, δεν ήθελε να λένε διάφορα για τον ίδιο και τον πατέρα του, παρά μόνο να δείξει την αξία του. Γι' αυτόν τον λόγο χρησιμοποίησε ψευδώνυμο ή για να είμαστε ειλικρινείς το πατρικό της μητέρας του, Κορίνα. Έτσι, άρχισε την καριέρα του ως Μικ Μπετς.

Τα καρτ

Στην καριέρα του στα καρτ, λοιπόν, ήρθε ένατος και έβδομος, αντίστοιχα, στο KF3 και στο ADAC Kart Masters το 2011 και το 2012. Όσο, λοιπόν, ο πατέρας του έκλεινε τον κύκλο του στη Formula1, ο ίδιος έκανε το... πρώτο βήμα στη δική του.

Το 2011 και το 2012 ήρθε τρίτος στο Euro Wintercup του KF3, ενώ το 2012 τερμάτισε στην ίδια θέση στο πρωτάθλημα KF3 Rating DMV. Την επόμενη χρονιά μπήκε στο Εθνικό και στο Διεθνές πρωτάθλημα junior ολοκληρώνοντας τη σεζόν δεύτερος τόσο στη Γερμανία, όσο στην Ευρώπη και στο Παγκόσμιο.

Το... δεύτερο όνομα

Όλα αυτά έγιναν το 2014 και εκείνη τη χρονιά ο Μικ προτίμησε να χρησιμοποιήσει ένα δεύτερο όνομα, το Μικ Τζούνιορ. Βέβαια, οι επιτυχίες του στα καρτ δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον Τύπο, καθώς άπαντες γνώριζαν καλά ποιος είναι. Έτσι, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το όνομα του πατέρα του, όταν μπήκε για πρώτη φορά σε μονοθέσιο το 2015.

Το εκπληκτικό ντεμπούτο και η ομάδα του... μέλλοντος

Τότε προέκυψε η συμμετοχή στο πρωτάθλημα ADAC Formula4, με τον ίδιο να εντυπωσιάζει και να πανηγυρίζει την παρθενική του νίκη μόλις στο ντεμπούτο του. Βέβαια, αυτή ήταν και η μοναδική πέρυσι σε 22 αγώνες, στους οποίους μέτρησε άλλη μία παρουσία στο βάθρο και ήρθε δέκατος στη βαθμολογία.

Ωστόσο, αυτό δεν έχει σημασία, καθώς και έκλεψε τις εντυπώσεις και ήρθε κάτι καλύτερο για τον ίδιο. Συγκεκριμένα, από την Van Amersfoort Racing πήγε στην Prema Powerteam για το 2016, η οποία είναι γνωστή για τις διασυνδέσεις της με την Ακαδημία Οδηγών της Ferrari (Ferrari Driver Academy). Κάτι που όλοι ξέρετε καλά τι σημαίνει για το μέλλον, αν και ακόμα είναι νωρίς για να το προβλέψουμε.

Πανηγυρισμός... καρμπόν

Η φετινή χρονιά, λοιπόν, είναι πολύ καλύτερη για τον Μικ Σουμάχερ. Μετράει από 3 νίκες σε ADAC Formula4 και στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Ιταλίας. Σε αμφότερα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ σε αυτό που διεξάγεται στη γειτονική χώρα, το... ταμείο του εκτός από τις νίκες έχει γράψει και 4 πόντιουμ, 3 pole position και 2 ταχύτερους γύρους.

Ωστόσο, το αξιοσημείωτο ήταν αυτό που έπραξε στη νίκη του στην πρεμιέρα του ιταλικού πρωταθλήματος της Formula4, αφού ο πανηγυρισμός του ήταν κυριολεκτικά... καρμπόν αυτού του Μίκαελ (ήταν και η αφορμή γι' αυτό το κείμενο) πριν από μερικά χρόνια.

Μάλιστα, έχει και την ίδια μάνατζερ, τη Ζαμπίνε Κεμ, που εδώ και πολλά χρόνια εκπροσωπεί τον πατέρα του, οπότε όλα δείχνουν ότι αν συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και τη σκληρή δουλειά, ο Μικ Σουμάχερ μπορεί να βαδίσει στα χνάρια του πατέρα του και όχι να έχει τη... στάμπα του τύπου «έλα μωρέ, το ότι είναι ο γιος του Σουμάχερ δε σημαίνει ότι έχει και τις ίδιες ικανότητες».

Πάντως, το μόνο που έχουμε να του ευχηθούμε εμείς είναι να έχει, αν όχι ίδια, τουλάχιστον παρόμοια ή και καλύτερη καριέρα από τον πατέρα του. Με άλλα λόγια, αυτό που λέμε και στον τίτλο. «Κάντο όπως ο Μίκαελ...» και θα έχεις τις ένδοξες στιγμές του μπαμπά!

 

Τελευταία Νέα