Σε μια προετοιμασία ποτέ δεν... βαριέσαι!

Σε μια προετοιμασία ποτέ δεν... βαριέσαι!

bet365

Το Gazzetta Weekend βρέθηκε με τον Ολυμπιακό στην Αυστρία σε μία προετοιμασία που αν μη τι άλλο είχε πολλά και ενδιαφέροντα. Ο... έλεγχος του Λάνγκενφελντ λοιπόν σε 11 σημεία!

Από τις 21 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου το... μενού για τους ερυθρόλευκους και την προετοιμασία τους είχε Λάνγκενφελντ. Στα βουνά της Αυστρίας, τις μαγευτικές Άλπεις και στο αθλητικό κέντρο της περιοχής ο Ολυμπιακός εν μέσω αλλαγής προπονητή στην διάρκεια της προετοιμασίας ξεκίνησε το... χτίσιμο της ομάδας για τα ευρωπαϊκά προκριματικά, τις εκτός των συνόρων υποχρεώσεις του που φέτος αρχίζουν πολύ νωρίς και πιο συγκεκριμένα στα τέλη Ιουλίου. Ποιά όμως τα 11 πράγματα στα οποία αξίζει να σταθούμε; Έχουμε και λέμε...

1. Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΒΙΚΤΟΡ ΣΑΝΤΣΕΘ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ: Κανένας δεν το έχει πει. Τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια δεν έχουν βγει τέτοιες λέξεις από το στόμα κάποιου προπονητή και δίχως πολλά πολλά και άλλες σκέψεις. Πόσο μάλλον ξένου τεχνικού. Ο Βίκτορ το είπε. Ανοιχτά και δημόσια. Πως θέλει να μείνει πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό, ότι θέλει να αφήσει πολύ καλό έργο και να εξελιχθεί και αυτός με την ομάδα και πως την θεωρεί... σπίτι του. Ο Ισπανός αυτά ένιωσε και αυτά είπε. Με ειλικρίνεια, χαμόγελο και πίστη στις δυνάμεις του και τον εαυτό του και την ομάδα.

2. Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΙΛΒΑ ΜΕ ΒΙΚΤΟΡ ΜΟΛΙΣ ΣΤΗΝ 2Η ΜΕΡΑ ΚΑΙ Η... ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ: Στον Ολυμπιακό φυσικά και το ήξεραν από την πρώτη στιγμή. Οι δημοσιογράφοι το πληροφορήθηκαν λίγο πριν τις δύο ανακοινώσεις. Ο κόσμος αμέσως μετά. Από την μία η ανακοίνωση της παραίτησης του Μάρκο Σίλβα και την άλλη της πρόσληψης του Βίκτορ Σάντσεθ! Ο Σίλβα είχε παραιτηθεί πριν καν η ομάδα πάει Αυστρία και οι παίκτες το έμαθαν αφότου προσελήφθη ο Βίκτορ από επίσημα χείλη, αυτά του Γιάννη Βρέντζου. Γενικότερα είναι κάτι πρωτοφανές να φεύγει έτσι με παραίτηση προπονητής στον πειραϊκό σύλλογο εν μέσω προετοιμασίας. Σαφώς και όλη αυτή η ιστορία επέφερε μία... μίνι αναστάτωση ωστόσο ο Ολυμπιακός κατάφερε μόλις μία ημέρα την παραίτηση του Πορτογάλου (σ.σ. δεν είχε κλείσει καν 24ωρο καθώς ο Βίκτορ είχε συμφωνήσει πρωί Τρίτης και ανέλαβε άμεσα) να βρει τον επόμενο και να τον κλείσει. Και να είναι και πρώην ερυθρόλευκος.

3. ΤΟ... ΞΥΠΝΗΜΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΚΤΟΡ: Η προετοιμασία με τον Βίκτορ απέκτησε από το ξεκίνημά της άλλο νόημα. Ο Βίκτορ μετέχει στις ασκήσεις, είναι σαν μέλος της ομάδας στην προπόνηση, είναι διαρκώς δίπλα στους παίκτες, βάζει τις φωνές εάν χρειαστεί ή και διακόπτει το πρόγραμμα. Ήταν σαν ένα γερό... ξύπνημα στις προπονήσεις. Από τον ήρεμο Μάρκο Σίλβα που κρατούσε τις αποστάσεις του στον δουλευταρά και τόσο... ζωντανό Βίκτορ που... ξεθέωσε με το καλημέρα τους παίκτες και έκανε προπονήσεις 1,5 ώρας και 2 ωρών. Ακόμα και τις ημέρες των φιλικών.

4. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΘΑΤΗΣ: Ο Γιώργος Μανθάτης είχε προλάβει πριν την SV Horn να... τρελάνει κόσμο. Λίγοι θα τον θυμούνται από τα περσινα δείγματα του στους μεγάλους. Δυνατό κορμί, καλή σωματοδομή, ταχύτητα, τεχνική αλλά και εξτρέμ... μπουκαδόρος. Στα 19 του χρόνια στην προετοιμασία χρησιμοποιήθηκε και στο κέντρο. Η φυσική του θέση είναι δεξιός εξτρέμ αλλά παίζει και αριστερά ενώ αγωνίζεται και κορυφή. Στους Νέους ξεχώριζε σαν την μύγα μες στο γάλα και τώρα κάνει σε πρώτη φάση την διαφορά και στους μεγάλους. Είναι ποδοσφαιριστής που έχει... θράσος και τσαμπουκά στο παιχνίδι του αλλά και ακούει και εξελίσσεται και μαθαίνει.

5. Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΕΤΣΟΣ: Εάν τον έλεγαν... Ρέτσιτς ή Ρετσάο θα είχε πάρει ήδη μεταγραφή στην Premier ή σε άλλο μεγάλο πρωτάθλημα ήδη με τέτοιο ταλέντο και αυτά τα προσόντα. Στα 17 του ο Παναγιώτης Ρέτσος κανονικά είναι σέντερ μπακ αλλά κόντρα στην SV Horn για παράδειγμα έπαιξε δίχως κανένα πρόβλημα και... κόλλημα στο κέντρο. Στην προετοιμασία έχει δοκιμαστεί και ως στόπερ και ως αμυντικός μέσος και ως κεντρικός χαφ. Σωματοδομικά δεν... τρομάζει (σ.σ. είναι και λογικό διότι είναι ακόμα πολύ μικρός και τώρα... χτίζει το σώμα του), ωστόσο έχει πολύ καλές τοποθετήσεις, τρεξίματα και ξέρει να κρατάει και να μοιράζει μπάλα. Ακόμα και η τεχνική του δεν παραπέμπει σε σέντερ μπακ.

6. ΟΤΑΝ... ΠΑΓΩΣΑΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΜΕ ΚΩΣΤΑ ΦΟΡΤΟΥΝΗ: Αποδείχθηκε πως δεν ήταν κάτι το σοβαρό, ωστόσο όλοι ανησύχησαν για τα καλά όταν ο Δημήτρης Σιόβας άθελά του πάτησε σε άσκηση τον Κώστα Φορτούνη και τον έστειλε στον γιατρό για αρκετά λεπτά. Ο Φορτούνης έδειχνε να υποφέρει, να μην μπορεί να περπατήσει και ενώ το πόδι του πρήστηκε. Εν τέλει όλα καλά καθώς ήταν μόνο ένα επιπόλαιο αιμάτωμα στο κουτεπιέ του ποδιού του. Πάλι καλά.

7. ΟΙ ΓΚΟΛΑΡΕΣ ΤΟΥ ΤΣΟΡΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ: Ο Τσόρι είναι γνωστό πως είναι παίκτης που έχει την ευχέρεια να σε... χαζέψει με μία κίνησή του ή ένα σουτ του. Αυτά έκανε και στις προπονήσεις. Τι εάν και μία άσκηση για τα τελειώματα όπου μετείχε ήταν στα 3 / 4 του γηπέδου; Αυτό δεν απέτρεψε τον Τσόρι από το να πάρει την μπάλα από τον κίπερ και να εξαπολύσει μία σουτάρα που πήγε... καρφί στο παραθυράκι του αντίπαλου κίπερ. Και όπως ήταν φυσικό αποθεώθηκε από τους συμπαίκτες του.

8. ΤΟ RESTART ΠΟΥΛΙΔΟ ΜΕ 3 ΓΚΟΛ: Μετά την περιπέτειά του με την απαγωγή του αλλά και από αγωνιστικής πλευράς το γεγονός πως δεν είχε κλείσει τόσο καλά την χρονιά πέρυσι κάποιοι τον είχαν ακόμα και... ξεγραμμένο. Ο Άλαν Πουλίδο ωστόσο ακόμα και σε φιλικό με την SV Horn, ομάδα πιο μειωμένης δυναμικότητας την εκτελεστική του δεινότητα με δύο... γκολ την έδειξε και ενώ έβαλε και άλλο ένα με Βάκερ.

9. ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ... ΜΙΤΣΕΛ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 23: Η αλήθεια είναι πως με το που πρωτοείδαμε τον Βίκτορ στο Λάνγκενφελντ θυμηθήκαμε τις τριπλές προπονήσεις επί εποχής Μίτσελ. Και η αλήθεια είναι πως από την τότε προετοιμασία ο Ισπανός επανέφερε αρκετά πράγματα. Όπως την δουλειά στην ανάπτυξη από τα πλάγια, το βάρος στην φυσική κατάσταση και ακόμα και τις... κομπίνες από πλάγιο παραμονές αγώνων. Εξάλλου ένα σημαντικό μέρος της προετοιμασίας το ετοίμαζε και το είχε... πιστωθεί ο ίδιος. Ένα άλλο σκέλος που δεδομένα χρίζει μνείας είναι οι 23 διαθέσιμοι παίκτες που είχε αρχικά ο Βίκτορ. Πρέπει να είναι από τις πιο μικρές αποστολές σε προετοιμασία στο πρώτο της διάστημα.

10. ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΞΑΝΑ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ: Ναι σαφώς και εκείνη την ημέρα ο Ντιόγο Φιγκέιρας απουσίαζε από την προπόνηση λόγω προβλήματος τραυματισμού ωστόσο δοκιμή με Μανιάτη δεξί μπακ σε 4-4-2 δεν είναι και κάτι που βλέπεις κάθε μέρα. Ήταν μία εικόνα που μας πήγε πολύ πίσω στην προ Βαλβέρδε εποχή, καθώς ο "Τσινγκούρι" ήταν εκείνος που έβαλε τον αρχηγό του Ολυμπιακού από δεξί μπακ αμυντικό χαφ.

11. ΤΟ ΛΑΝΓΚΕΝΦΕΛΝΤ ΤΟΥΣ... ΚΕΡΔΙΣΕ: Πρώτη φορά στο Λάνγκενφελντ ο Ολυμπιακός αλλά μάλλον δεν θα είναι η τελευταία. Διοίκηση, παίκτες και τεχνικό τιμ κάνουν σοβαρές σκέψεις για το α' στάδιο της προετοιμασίας και του χρόνου στο ίδιο μέρος. Υπήρξε μεγάλη ικανοποίηση και για το ξενοδοχείο Aqua Dome αλλά και τις γηπεδικές εγκαταστάσεις του Λάνγκενφελντ.

 

Τελευταία Νέα