O Ουκρανός (...του ΠΑΟΚ) που κατακτά τον κόσμο!

O Ουκρανός (...του ΠΑΟΚ) που κατακτά τον κόσμο!

bet365

Στην Ελλάδα τον μαθαίνουμε κυρίως μέσω ΠΑΟΚ! Στον υπόλοιπο πλανήτη ήδη έβαλε την υπογραφή του σε deals πολλών εκατομμυρίων ευρώ! Κυρίες και κύριοι ο Βαντίμ Σαμπλί!

Αυτοπαρουσιάστηκε στο κοινό του ΠΑΟΚ, μέσω δύο φωτογραφιών που «ανέβασε» στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία παρεμπιπτόντως, ξέρει να χρησιμοποιεί άριστα. Εμφανίστηκε μαζί με τον Λέο Μάτος και τον Εβγκέν Σάκοφ, τα δύο πρώτα μεταγραφικά αποκτήματα του «Δικεφάλου», κι οι περισσότεροι αναρωτήθηκαν «μα καλά, ποιος είναι αυτός ο τύπος…».

Ο Βαντίμ Σαμπλί, περί ου ο λόγος, δεν είναι τυχαίος στην ποδοσφαιρική πιάτσα. Κάθε άλλο, μάλιστα. Στα 27 του χρόνια, ναι καλά διαβάσατε, διοικεί την εταιρία Prostar και στην ατζέντα του είναι περισσότεροι από 300 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Λέγεται ότι είναι ο πιο διάσημος Ουκρανός ατζέντης, και πως να μην είναι, από την στιγμή που έχει τα δικαιώματα του νέου σταρ του ουκρανικού ποδοσφαίρου, Αντρέι Γιαρμολένκο, ευσεβή μεταγραφικό πόθο της Λίβερπουλ και του Γιούργκεν Κλοπ.

Αρχισε δειλά δειλά να ασχολείται με την εκπροσώπηση παικτών σε ηλικία 23 ετών και κατόρθωσε να «χτίσει» μια μικρή ποδοσφαιρική «αυτοκρατορία». Εγινε γνωστός λόγω της ενεργής εμπλοκής του υπέρ ποδοσφαιριστών στο θέμα με την Ταβρίγια Συμφερόπολης, ομάδα στην οποία πρόλαβαν και εργάστηκαν αρκετοί Έλληνες, πριν πέσει «θύμα» της κρίσης και του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία.

Όλοι οι σύλλογοι που είχαν έδρα στην Κριμαία, αποχώρησαν (η Ταβρίγια Συμφερόπολης, η ομάδα που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ανεξάρτητης Ουκρανίας το 1992, διαλύθηκε) και ο πιτσιρικάς ατζέντης βρήκε την ευκαιρία να γίνει πρωταγωνιστής σε πολλές υποθέσεις και να γεμίσει το καρνέ του με αρκετά ονόματα ποδοσφαιριστών.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας του στο χώρο των μάνατζερ ήταν το νεαρό της ηλικίας του. Ο ίδιος το παραδέχθηκε σε μια από τις πολλές συνεντεύξεις του φέρνοντας το παράδειγμα ενός διεθνή σήμερα τερματοφύλακα, ο οποίος παραδέχθηκε ότι στην αρχή της γνωριμίας μας, σκέφτηκε «τι είναι αυτός ο τύπος, τι μου λέει;». Κατάφερε, όμως, να είναι τώρα στενοί φίλοι και συνεργάτες…

Πρώην ποδοσφαιριστής στην Βόρσκλα Πολτάβα και στην Μέταλουργκ Ντόνετσκ αποσύρθηκε, εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού, πολύ νωρίς από την ενεργό δράση. Αρχικά σκέφτηκε να γίνει προπονητής, αλλά τελικά επέλεξε να γίνει εκπρόσωπος παικτών και να μανατζάρει εκατοντάδες ποδοσφαιριστές σ’ ολόκληρη την Ευρώπη.

Από Ελληνες μόνον ο Παναγιώτης Λαγός συνεργάστηκε κάποια στιγμή μαζί του. Πριν από πέντε εβδομάδες βρέθηκε στο Λονδίνο για ένα μίτινγκ με τους ανθρώπους της Λίβερπουλ και μόνο που δεν… γκρεμίστηκε το Instagram από τα likes και τα παρακάλια των φίλων των «reds» για να πάει τον

Ουκρανό μεσοεπιθετικό των 13 γκολ και 10 ασίστ με την Ντιναμό Κιέβου στο «Άνφιλντ». Από τον περασμένο Νοέμβριο το μεγάλο αστέρι της εθνικής Ουκρανίας υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του έως το 2020. Πολλοί λένε ότι το έκανε για αυξηθεί η ρήτρα πώλησης του. Ίδωμεν…

Μαζί του έχουν κάνει δουλειές πολύ γνωστοί προπονητές και πρόεδροι. Συνεργάστηκε με την Σαχτάρ και τον Λουτσέσκου και κάπως έτσι (θα) γνωρίστηκε και με τον Λούμπος Μίχελ, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά να «τρέξει» τις περιπτώσεις των δύο πρώην της Ντνίπρο και να «παίξει μπάλα» με τον Σαμπλί. Όποτε δεν ταξιδεύει εντός και εκτός Ουκρανίας, επιλέγει να ζει στο Ντόνετσκ και στη Μαριούπολη.

Στη λίστα του είναι, επίσης, και ο Ντένις Μπόικο, ο πανύψηλος Ουκρανός πορτιέρο που κοιτάζει ο ΠΑΟΚ, τον οποίο τον περασμένο Ιανουάριο «μοσχοπούλησαν» Ντνίπρο και Σαμπλί στη Μπεσίκτας αντί 3,3 εκατομμυρίων ευρώ. Το ίδιο διάστημα υπέγραψε συμβόλαιο μ’ ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ουκρανικού ποδοσφαίρου, τον διεθνή Ολεγκ Γκούσεφ.

 

Τελευταία Νέα