Με τον Γιώργο, τον Μπερμπάτοφ και τ' άλλα παιδιά!

Με τον Γιώργο, τον Μπερμπάτοφ και τ' άλλα παιδιά!

bet365

Ο ΠΑΟΚ είναι οι πρωταγωνιστές του... Θετικοί κι αρνητικοί. Υπήρξαν πολλοί την σεζόν που ολοκληρώθηκε και το Face Control σκιαγραφεί τους σημαντικότερους...

Ηταν μια δύσκολη χρονιά διάρκειας μόλις... 341 ημερών. Ούτε καν ένας ολόκληρος χρόνος! Γεμάτη σεζόν, αγώνες από τις 16 Ιουλίου 2015 μέχρι και την 31η Μαίου του 2016. Μια χρονιά με ένταση, αλλαγές -all time clasic εικόνα ΠΑΟΚ- σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο, αλλά ευτυχώς στο τέλος... σώθηκε η υπόθεση, χάρη στον Ίβιτς και τους ποδοσφαιριστές, που έστω αργά έδωσαν τα πάντα για τον στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παίξε νόμιμα με ανανεωμένο Mobile Site στη Vistabet

Ας κάνουμε λοιπόν ένα ταμείο με τα πρόσωπα και τις στιγμές των 314 ασπρόμαυρων ημερών:

O Πολυτιμότερος

«Με λένε Γιώργο…» Για την ακρίβεια, Γιώργο Τζαβέλλα. Πέρσι, ένιωσε στο πετσί του την κριτική, μετά από μια ταραγμένη περίοδο με τον Αγγελο Αναστασιάδη, βίωσε την απαξίωση. Αποδοκιμάστηκε μέσα στην Τούμπα! Αυτό έπρεπε να το αλλάξει και το άλλαξε!

Εκείνη την περίοδο είπε «θα πέσεις, αλλά θα σηκωθείς» κι αυτό έκανε. Σηκώθηκε ψηλά! Πάλεψε, εξαιτίας και του χαρακτήρα του, απέναντι σε «θεούς και δαίμονες», αλλά ευτυχώς γι’ αυτόν ο κόσμος του ΠΑΟΚ αναγνώρισε την προσπάθεια να αλλάξει. Πολλούς εξ αυτών τους κέρδισε με τις εμφανίσεις του εντός του γηπέδου. Εκεί, κάτω στο χορτάρι, όπου και… οι θεοί κρίνονται. Πόσο, μάλλον, ο «Τζάβε» που βρέθηκε στο… εκτελεστικό απόσπασμα, αλλά έμεινε όρθιος και ζωντανός, χάρη στον –τότε προπονητή της Κ20- Βλάνταν Ίβιτς

Αναδείχθηκε με το σπαθί του MVP του φετινού ΠΑΟΚ. Όχι μόνο από τον κόσμο της ομάδας, αλλά και από τους συμπαίκτες του. Κέρδισε τον Ρόμπερτ Μακ και τον Γκόικο Τσίμιροτ κατακτώντας «το καλύτερο βραβείο της καριέρας μου».

Η έκπληξη

Πέρσι το καλοκαίρι ο Φρανκ Αρνεσεν διέθεσε κοντά στο 1.500.000 ευρώ από το μπάτζετ της ομάδας για να φέρει τον Γκόικο Τσίμιροτ από την Σαράγεβο στην Τούμπα. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, ο Ερζεγοβίνος διεθνής δικαίωσε τον Δανό. Με τις εμφανίσεις του, μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό στο ξεκίνημα της σεζόν, απέδειξε ότι δεν πήγε στράφι ο θόρυβος γύρω από τη μεταγραφή του, που παραμένει στο Νο1 ολόκληρου του βοσνιακού ποδοσφαίρου.

Με το τέλος της σεζόν ο Τσίμιροτ μέτρησε 20 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, 6 στα πλέι οφ και η γκολάρα που πέτυχε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ήταν βάσει ψηφοφορίας το απόλυτο highlight της χρονιάς.

Το πρόσωπο

Εξαιρετικές εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη, πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2016 με την εθνική ομάδα της χώρας του. Ο Ρόμπερτ Μακ ήταν με διαφορά το πρόσωπο της σεζόν 2015-16.

Σκόραρε δύο φορές κόντρα στη Ντόρτμουντ. Πρώτα στην Τούμπα ενώ το γκολ στο «Βεστφάλεν» ήταν το highlight της καριέρας του. Συνολικά μέτρησε 46 συμμετοχές, 20 γκολ, 3 ασίστ και πλέον είναι ένα από τα πιο περιζήτητα πρόσωπα. Ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να βρει ένα πολύ καλύτερο συμβόλαιο απ’ αυτό που έχει τώρα στον ΠΑΟΚ (κοντά στις 450.000) και είναι σίγουρος ότι μπορεί να φέρει μια πρόταση από ομάδα που θα πληρώσει πάνω από 2.5 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει. Ίδωμεν…

Οι «ρούκις»

Πρωτάρηδες αμφότεροι και οι δύο ήταν από τις λίγες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ξεχώρισαν τη φετινή σεζόν στον ΠΑΟΚ. Ο Γιάννης Μυστακίδης και ο Χάρης Χαρίσης διεκδίκησαν «σώμα με σώμα» τον άτυπο τίτλο του Young Player of the Year. Τον κέρδισε για τρεις ψήφους ο Γιαννιώτης μέσος, αλλά μικρή σημασία μάλλον έχει και για τους δύο.

Στο γήπεδο έδωσαν λύσεις, ειδικά ο «Μύστα» όποτε ήρθε από τον πάγκο ή τις λίγες φορές που ξεκίνησε βασικός, με τον «Χάρι Πότερ» του ΠΑΟΚ να είναι από τους πιο άτυχους της ομάδας, βγάζοντας τρεις – τέσσερις, χάσαμε τα μέτρημα, σοβαρούς μυϊκούς τραυματισμούς.

Η απογοήτευση

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ ή Ρόμπιν Όλσεν. Για λόγους ποδοσφαιρικής αξίας και ευφυΐας αφήνουμε στην ησυχία τον Βούλγαρο σούπερ σταρ, που ήρθε στα 35 του στην Τούμπα, αλλά έπεσε πάνω στον Τούντορ. Ποτέ τους οι δύο άνδρες δεν τα βρήκαν, κάποια στιγμή ο «Μίτκο» άρχισε να βγάζει τραυματισμούς και ευτυχώς τον είδαμε να αγωνίζεται, έστω για15 λεπτά, με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο τελευταίο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό. Μπορεί και να ήταν το φινάλε μιας λαμπρής καριέρας.

Ο Σουηδός πορτιέρο ποτέ δεν προσαρμόστηκε στη Θεσσαλονίκη και στην ομάδα. Ξένο σώμα από την αρχή, έβγαλε πολύ κακή εικόνα στο γήπεδο σε σχέση με όσα τον συνόδευαν ερχόμενος από τη Μάλμε και για τα οποία ο Αρνεσεν πλήρωσε 600.000 ευρώ. Οι γκάφες του εξόργισαν τον Τούντορ, που απαίτησε νέο τερματοφύλακα (έτσι αποκτήθηκε ο Μάρκος Βελλίδης), αλλά στην Κοπεγχάγη, δίπλα στο σπίτι του, σ ένα πιο οικείο περιβάλλον ο Όλσεν αναδείχθηκε πρωταθλητής Δανίας και έφερε πίσω τα χρήματα, που δαπάνησε ο ΠΑΟΚ για να τον αποκτήσει.

Το γεγονός

Οι περισσότεροι θα πουν ότι ήταν η απόφαση του Σαββίδη να μην κατέβει η ομάδα στο Καραϊσκάκη για τον δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου. Άλλοι θα πουν τα επεισόδια στον πρώτο ημιτελικό, κάποιοι ρομαντικοί το ανούσιο (βαθμολογικά) διπλό στο Ντόρτμουντ.

Εμείς, θα πούμε ότι το γεγονός της χρονιάς ήταν η «αποκάλυψη» στη Γενική Συνέλευση του Μαίου για τα χρήματα που (θα) έχει δαπανήσει μέσα σε μια τετραετία ο Ιβάν Σαββίδης: 73 και κάτι εκατομμύρια ευρώ! Στην Ελλάδα της κρίσης…

Η στιγμή

Και εδώ θα διαφωνήσουμε, άλλωστε γι’ αυτό είμαστε εδώ να καταθέτουμε θέσεις και απόψεις, με αρκετούς. Τι αρκετούς, πολλούς θα λέγαμε. Το γκολ του Ρόμπερτ Μακ στο «Βεστφάλεν» ήταν για το σύνολο των ΠΑΟΚτσήδων η καλύτερη στιγμή μέσα στη χρονιά. Εμείς, θα πούμε ότι ήταν η στιγμή, που ο Παναγιώτης Γλύκος κράτησε το «χρυσό» 1-1 στο τελευταίο ματς των πλέι οφ.

Με το ρολόι να σημαδεύει το 85ο λεπτό και την αγωνία να έχει χτυπήσει κόκκινο, η Τούμπα έχασε την… αναπνοή της. Οι περίπου 25.000 ΠΑΟΚτσήδες έκαναν «α λε ρετούρ» το δρομολόγιο «κόλαση – παράδεισος». Είναι αυτές οι στιγμές. Ο Πέτριτς, στο τελευταίο σουτ της 19χρονης καριέρας του, σημάδεψε σωστά το απέναντι «παραθυράκι» του Γλύκου. Ο Ελληνας «πορτιέρο» του «Δικεφάλου» απογειώθηκε και με την απόκρουση της ζωής του, κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ.

Κυρίως, όμως, ο Βολιώτης γκολκήπερ με την εκπληκτική απόκρουσή του απάντησε σ’ όσους ανοικτά τον αμφισβήτησαν και ορισμένοι συνεχίζουν να τον αμφισβητούν. Δικαίωμα τους…


 

Τελευταία Νέα