Ένα όνειρο, 235 νύχτες, ΕΝΑΣ Kill Bill!

Ένα όνειρο, 235 νύχτες, ΕΝΑΣ Kill Bill!

bet365

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε το όνειρο, πραγματικότητα και σε 235 νύχτες κατάφερε να τον κουβαλήσουν στα χέρια τους χιλιάδες οπαδοί.

Η νύχτα στις 8 Οκτωβρίου του 2015 έμοιαζε πάρα πολύ με μία αντίστοιχη του Οκτωβρίου του προηγούμενου έτους. Τότε το κάρφωμα του Εστεμπάν Μπατίστα δεν είχε στερήσει τον Ολυμπιακό μόνο το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά είχε δημιουργήσει έντονες αναταράξεις με τον κόσμο απογοητευμένο – αγριεμένο να ζητάει «κεφάλια». Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βγήκε μπροστά, πρόσφερε το δικό του κεφάλι και έτσι άφησαν τα υπόλοιπα ήσυχα.

Αμ δε... Η εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού (πάλι σε προημιτελικό Κυπέλλου) στις 08/10/2015 έφερε και πάλι παρόμοιες αντιδράσεις. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παρέμεινε στη θέση του, ωστόσο η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν πλέον επιτακτική. «Το παίρνετε ή φεύγετε...»

235 νύχτες αργότερα στο ΣΕΦ θα μαζευόντουσαν περισσότεροι από 15.000 οπαδοί των «ερυθρόλευκων» για να πανηγυρίσουν το 12ο πρωτάθλημα, ένα πρωτάθλημα που έκριναν τα χέρια του Βασίλη Σπανούλη.

Ποτέ άλλοτε στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ ένας παίκτης δε διαμόρφωσε ολόκληρη σειρά τελικών πρωταθλήματος. Το έκανε κι αυτό ο Νο7 του Ολυμπιακού.

Ακόμη και στο πρώτο ματς που ήρθε η ήττα ο Σπανούλης πρωταγωνίστησε... «έκανα λάθος και εξέθεσα τον Κώστα. Όφειλα να πάω και να του πάρω τη μπάλα από τα χέρια. Στα αποδυτήρια μετά την ήττα του ζήτησα συγγνώμη και του υποσχέθηκα πως δε θα ξανασυμβεί ποτέ» εκμυστηρεύτηκε στον Βασίλη Σκουντή.

Στο ΟΑΚΑ ο Σπανούλης πέρναγε δύσκολα μέχρι πρότινος... Από τη μία η αντιμετώπιση της άμυνας του Παναθηναϊκού, από την άλλη η ψυχολογική «βία» της εξέδρας, πολλές φορές τον οδηγούσαν σε άσχημη απόδοση. Υπήρχαν Μέσα Ενημέρωσης που περίμεναν κάθε ευκαιρία να υπενθυμίσουν τα κακά ποσοστά του, τα λάθη του, όλα.

Φέτος ανάγκασε άπαντες να του υποκλιθούν όχι μόνο γιατί χάρισε το πρωτάθλημα μέσα στο ΟΑΚΑ, όχι γιατί συμπρωταγωνιστής στη φάση ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης στην ακροτελεύτια ενέργειά του ως μπασκετμπολίστας, αλλά γιατί κράτησε την υπόσχεση που έδωσε στον Παπανικολάου στα αποδυτήρια του ΣΕΦ μετά το 0-1 των «πράσινων»... Πήρε την ομάδα στην πλάτη του.

Το buzzer beater στο Game 2 έμοιαζε με χολιγουντιανή ιστορία μέχρι που στο αμέσως επόμενο παιχνίδι ήρθαν 11 πόντοι από τα δικά του χέρια από τους τελευταίους 13 των Πειραιωτών στο ΣΕΦ για την ανατροπή του 64-66 σε 77-72. Και πάλι άπαντες σκέφτηκαν «τι είδαν τα μάτια μας πάλι; Τι έκανε πάλι ο άνθρωπος;». Μάταιη η χαρά των σεναριογράφων μιας και ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ο πιο clutch player των ευρωπαϊκών γηπέδων είχε κι άλλα να βγάλει από το σεντούκι του.

Στον μυθικότερο ελληνικό τελικό όλων των εποχών σκόραρε 25 πόντους, με δικό του σουτ χάρισε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό στην χειρότερη (μέχρι πρότινος) για αυτόν έδρα οδηγώντας σε στιγμιαία αλαλιά περίπου 20000 ανθρώπους ταυτόχρονα.

Ο Σπανούλης κατάφερε να ζήσει το πιο συχνό όνειρο εκατομμυρίων πιτσιρικάδων ανά τον κόσμο που αγαπούν το μπάσκετ. Να χαρίσουν ένα πρωτάθλημα στην έδρα του αντιπάλου με buzzer beater. Όλοι το έχουν ονειρευτεί σε εφηβική ηλικία, ο Σπανούλης κατάφερε να το ζήσει.

ΥΓ: Το πιο όμορφο πράγμα σε μία καταιγίδα είναι το ουράνιο τόξο που ακολουθεί. Μία σεζόν που ξεκίνησε με κόσμο στο ΣΕΦ να φωνάζει έξαλλα για μία ακόμη εντός έδρας ήττα από τον «αιώνιο» αντίπαλο, ολοκληρώθηκε στον ίδιο χώρο με περισσότερους από 15.000 ανθρώπους, 235 νύχτες μετά να σηκώνουν στα χέρια τους τον Βασίλη Σπανούλη. Τον παίκτη που άλλαξε τον ρου της ιστορίας του μπασκετικού Ολυμπιακού...

 

Τελευταία Νέα