Η μαγεία του 2 ½!

Η μαγεία του 2 ½!

Tο βιβλίο του Αλέξανδρου Στεργιόπουλου παρουσιάζεται σήμερα το μεσημέρι (Σάββατο, 21/5, 3μ.μ) στο βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει» και αξίζει να είστε εκεί.
Επιμέλεια:

Το Σάββατο προσφέρεται για βόλτα στο κέντρο και πέρα από έναν καφέ ή φαγητό ή απλά περίπατο που σε χαλαρώνει, υπάρχουν και πολλές εκδηλώσεις που συμπληρώνουν άριστα τα προηγούμενα. Το Gazzetta Weekend σας προτείνει

παρουσίαση βιβλίου και συγκεκριμένα της συλλογής διηγημάτων 2 ½ (Δυόμιση), Εκδόσεις Οδός Πανός του δικού μας Αλέξανδρου Στεργιόπουλου. Η εκδήλωση θα γίνει στο βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει», Ακαδημίας 32, στις 3μ.μ. Το τρίτο βιβλίο του εν λόγω και σίγουρα αξίζει να γνωρίσετε έναν νέο συγγραφέα, αλλά και τον ξεχωριστό χώρο του «Επί Λέξει».

Φιλική ατμόσφαιρα, ηρεμία και χαλαρή διάθεση. Μεσημέρι γεμάτο ζεστασιά. Το 2 ½ είναι η πρώτη απόπειρα του συγγραφέα στον τομέα του διηγήματος. Έχουν προηγηθεί δύο ποιητικές συλλογές. Τα Ίχνη Πολύχρωμου Μελανιού (Εκδ. Ιωλκός), και η Σπασμένη Παλέτα (Εκδ. Χίλων). Και εδώ φυσικά υπάρχει το λυρικό και φιλοσοφικό στοιχείο. Κυριαρχεί στις ιστορίες. Απλές.

Με πρωταγωνιστές ανθρώπους καθημερινούς που κουβαλάνε το άχθος της ύπαρξης τους. Της ζωής που έτσι του δόθηκε και έτσι όπως είναι την αντιμετωπίζουν. Μέχρι τη στιγμή που το αναπάντεχο (;) εισβάλει και τους κάνει να δουν τον άλλο τους εαυτό. Αυτό που δεν ήξεραν ότι υπήρχε ή τον είχαν απωθήσει. Συνειδητά ή ασυνείδητα.

Μια γλυκιά μελαγχολία κι ένας προβληματισμός ευπρόσδεκτος διαγράφουν το σώμα του βιβλίου. Κάθε ιστορία τελειώνει με την αποκάλυψη της αλήθειας που λυτρώνει και σε κάνει να προχωρήσει με το δεύτερο εγώ σου. Εξου και ο τίτλος. Όλα έκκινουν από το ελάχιστο, το μισό και καταλήγουν στο μαγικό 2 ½. Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Στέργια Κάββαλου. Πολυγραφότατη και εξαιρετικά ταλαντούχα.

Επόμενα Άρθρα

Oι ιδέες δεν φυλακίζονται! (pics)

Oι ιδέες δεν φυλακίζονται! (pics)

Σαν... κεραμίδα έπεσε η είδηση για την εξάμηνη φυλάκιση της Τζούλιας Αλεξανδράτου! Όχι κύριοι, η Τζούλια που αγαπήσαμε τα πρώτα της χρόνια δεν μπορεί να μπει φυλακή! Γιατί είναι ιδέα...

Συγγνώμη Κύργιε, ποιος είστε;

Συγγνώμη Κύργιε, ποιος είστε;

Λίγο πριν την έναρξη του Roland Garros, το Face Control γράφει για τον Νικ Κύργιο, τον Ελληνο-Αυστραλό που κάνει σταθερά βήμα προς το top-10 της παγκόσμιας κατάταξης.