From zeros to heroes!

From zeros to heroes!

bet365

Σε οκτώ χρόνια άλλαξε την ιστορία της Premier League! Η συνταγή της επιτυχίας περιέχει έναν Ταϊλανδό, ένας Ιταλό και... αλεπούδες που έκαναν άνω - κάτω το Νησί!

Είναι η μεγαλύτερη έκπληξη της ποδοσφαιρικής ιστορίας γιατί η Λέστερ άφησε πίσω της ομάδες που ανταγωνίζονταν οικονομικά, όχι με τις Αλεπούδες, αλλά με Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν. Σε μια... τρελή εποχή, οι Μπλε περνούσαν μεγάλα εμπόδια και δεν κοιτούσαν πίσω, έβαζαν νέους στόχους, νέες φιλοδοξίες και σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια, εκτός από τον κόσμο και τη μεγάλη καρδιά, ήταν και ένας πάμπλουτος Ταϊλανδός, που όμως δεν έσπασε ταμεία... Η ιστορία της Premier League έχει... Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Αρσεναλ, Σίτι, ένα μικρό διάλειμμα με Μπλάκμπερν και τα βλέμματα στραμμένα στους ισχυρούς ιδιοκτήτες τους! Ανρί, Κριστιάνο, Αγουέρο, δεκάδες εκατομμύρια στα μεταγραφικά παζάρια, μέχρι που οι Αλεπούδες τους... δίδαξαν πως υπάρχει κι άλλος τρόπος για τον τίτλο! Βλέπετε, είναι πονηρές... Παρακάτω θα δείτε ημερομηνίες κομβικές που έφεραν τη Λέστερ των τριών Λιγκ Καπ από το... μηδέν στην κορυφή!

4 Μαίου 2008
Σοκ! Η Λέστερ υποβιβάζεται στη League One. H λευκή ισοπαλία με τη Στόουκ είναι... μοιραία, ο σύλλογος δεν σώζεται από τον υποβιβασμό στη League One. O Ιαν Χόλογουεϊ απολύεται και ο Νάιτζελ Πίρσον αναλαμβάνει σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας της.

18, Απριλίου 2009
Η Λέστερ επιστρέφει! Ο Νάιτζελ Πίρσον τα κατάφερε και η Λέστερ τρεις στροφές πριν το τέλος εξασφάλισε την άνοδό της! Ο Μάτι Φράιατ με 32 γκολ έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας που πέτυχε περισσότερα από τέρματα σε μια σεζόν από τον Αρθου Ρόλε το 1957!

10 Φεβρουαρίου 2011
Πρόεδρος ο Βισάι. Το τεράστιο άλμα έγινε και ο Vichai Srivaddhanaprabha, από τους πλουσιότερους Ταϊλανδούς γίνεται ο πρόεδρος της Λέστερ. Το πρώτο βήμα είχε γίνει το 2010 με μια τριετή χορηγία, ωστόσο τα όνειρα του Ταϊλανδού ήταν περισσότερα. Λίγα χρόνια αργότερα θα δηλώσει: «Επιθυμία μου είναι να πάρουμε τον τίτλο».

15, Νοέμβρη 2011
Γύρισε ο Πίρσον. Ο Νάιτζελ Πίρσον αποχώρησε το καλοκαίρι του 2010, ωστόσο λίγους μήνες αργότερα επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, αντικαθιστώντας τον Σβεν Γκόραν Ερικσον! Ο Σουηδός είχε αφήσει τις Αλεπούδες στη 10η θέση!

Μάιος 2012
Αλεπού ο Βάρντι! Ο Στηβ Γουόλς ήταν αυτός που πήρε τον φάκελο του Βάρντι, τον μελέτησε καλά και φρόντισε ρισκάρει, με τη Λέστερ να δαπανά 1 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Φλίτγουντ! Κανείς δεν ξεχνά πως στα 25 του χρόνια ο Βάρντι ήταν «χαμένος» στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, αλλά και ως εργάτης σε εργοστάσιο συγκόλλησης μετάλλων.

Ιανουάριος 2014
Κίνηση... μαγεία! Ο αρχισκάουτερ, Μπεν Ρίγκλσγουορθ έκανε άνω – κάτω τη Γαλλία, εντοπίζοντας τον Μαχρέζ! Η Λέστερ τον απέκτησε έναντι 400.000 ευρώ από τη Χάβρη και σήμερα ο Αλγερινός κοστίζει 40 εκατ!

Μάιος 2014
Ξανά στην Premier League! Eίναι γεγονός, η Λέστερ στην Premier League! Επειτα από 20 χρόνια μακριά της, η ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον έκανε απίθανη χρονιά, συγκέντρωσε 102 βαθμούς και πήρε την κούπα της Championship!

Φεβρουάριος 2015
Πολεμικό κλίμα. Η ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον μετρά μόλις μια νίκη στο β' γύρο, έχει σκοράρει 21 γκολ, έχει δεχθεί 38, ενώ έχει μόλις δυο νίκες εκτός έδρας! Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε τον κόουτς να «πνίγει» τον ΜακΆρθουρ... Απειθαρχία, έλλειψη λύσεων, αλλά και παγωμάρα στις σχέσεις διοίκησης – τεχνικού τιμ.

Απρίλιος 2015
Ξεκίνημα για τη μεγάλη απόδραση. Ο Απρίλιος μπήκε με τη Λέστερ να είναι έτοιμη για επιστροφή στην Τσάμπιονσιπ, έχοντας μόλις τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα. Ομως μετά τη νίκη επί της Γουέστ Χαμ με 2-1 όλα άλλαξαν... Κέρδισε έξι από τα οκτώ τελευταία ματς και ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη απόδραση υποβιβασμού στην ιστορία της Premier League. Mε 19 βαθμούς άφησε το Νησί άφωνο και η παρουσία του Νάιτζελ Πίρσον οδηγός παραμονής!

30 Ιουνίου 2015
Tέλος ο Πίρσον. «Η ομάδα αναγνωρίζει την επιτυχία και τη βοήθεια του Πίρσον στη Λέστερ στα δύο χρόνια που καθοδήγησε την ομάδα. Κατέστη όμως σαφές ότι οι διαφορές μας ήταν μεγάλες. Δυστυχώς καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι σχέσεις εργασίας μεταξύ του Πίρσον και της διοίκησης δεν ήταν πλέον βιώσιμες» ανέφερε η ανακοίνωση της 30ης Ιουνίου, όπου Λέστερ – Πίρσον χώριζαν με τον έμπειρο τεχνικό να πληρώνει ουσιαστικά τα όσα... τραγικά έκανε ο γιος του και οι συμπαίκτες στο ταξίδι – δώρο του προέδρου στην Ταϊλάνδη!

13 Ιουλίου 2015
Η Λέστερ ανακοινώνει Ρανιέρι! Η παρουσία του Ιταλού στην Εθνική Ελλάδας... ναυάγιο! Ο Βισάι φέρεται να ήταν αρνητικός στην πρόσληψη του Ιταλού, δέχθηκε πιέσεις, συνεργάτες του τον έπεισαν και στις 13 Ιουλίου ανακοινώνεται η συνεργασία με τον Κλαούντιο Ρανιέρι για τρία χρόνια!

3 Αυγούστου 2015
Η μηχανή της Λέστερ. Ποιος το περίμενε... Ενα περίπου χρόνο αργότερα ο Καντέ να είναι το πιο hot όνομα στο μεταγραφικό παζάρι και οι Βρετανοί να τονίζουν πως δύσκολα θα μείνει στη Λέστερ! Με 5.6 εκατ. λίρες ήρθε από την... Καέν και τάραξε το Νησί, αφού δίχως αμφιβολία ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας!

26 Σεπτέμβριου 2015
Η Άρσεναλ έριξε το πνεύμα. Η Λέστερ πέφτει στην 6η θέση μετά το 5-2 εντός από την Άρσεναλ. Ο Αλέξις Σάντσες κάνει χατ τρικ. Η πρώτη σφαλιάρα... Η τεχνική ηγεσία ρίχνει το βάρος στο ψυχολογικό κομμάτι

24 Οκτωβρίου 2015
Ο Ρανιέρι και οι πίτσες. Ο Ρανιέρι κάνει πράξη την δέσμευσή του για πίτσες μετά το πρώτο καθαρό αποτέλεσμα της ομάδας (σ.σ. νίκη δίχως να δεχθεί γκολ), το 1-0 με την Κρίσταλ Πάλας. Οι εικόνες θα φανούν... παράξενες, αλλά ο Ιταλός ήξερε καλά τι έκανε. Το κλίμα εξαιρετικό και η ομάδα πιο δεμένη από ποτέ..

28 Νοεμβρίου 2015
Ο Βάρντι άφησε πίσω του τον Φαν Νίστελροϊ. Ο μεγάλος ήρωας της φετινής Premier League φοράει μπλε! Ο Τζέιμι Βάρντι σκόραρε για 11ο σερί ματς και κατέρριψε το ρεκόρ του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, ο οποίος του έδωσε συγχαρητήρια!

19 Δεκεμβρίου 2015
Πρώτη θέση τα Χριστούγεννα. Τρεις σερί νίκες με Σουόνσι, Τσέλσι και Έβερτον διασφαλίζουν την πρωτιά για τους παίκτες του Ρανιέρι τα Χριστούγεννα. Ολοκληρώνεται έτσι το απόλυτο ποδοσφαιρικό... παραμύθι της χρονιάς για την ομάδα, που το 2014 σε αντίστοιχη χρονική περίοδο ήταν τελευταία.

26 Δεκεμβρίου 2015
Ο Μπεντέκε... σοκάρει τις "Αλεπούδες". Ο Κριστιάν Μπεντέκε σκοράρει το μοναδικό γκολ του ματς, με την Λέστερ να υποφέρει μετά την 2η ήττα της στο πρωτάθλημα στην διάρκεια της σεζόν. Ο Ρανιέρι ζητά ψυχραιμία και προσπαθεί να αποφορτίσει τους παίκτες του.

2 Ιανουαρίου 2016
Ξέφυγε από την πορείας; Οι back to back ισοπαλίες χωρίς γκολ με Σίτι και Μπόρνμουθ δημιουργούν πρόβλημα στην Λέστερ και την ρίχνουν από την κορυφή. Πολλά τα ερωτηματικά και οι ενδείξεις για πορεία εκτός... τροχιάς και τίτλου.

13 Ιανουαρίου 2016
Η Λέστερ απαντά! Η Λέστερ επανέρχεται με το 1-0. Τη νίκη επί της Τότεναμ. Πρωταγωνιστής ο Ρόμπερτ Χουτ και η ομάδα αποδεικνύει πως μπορεί στα δύσκολα να δείξει χαρακτήρα. Οι Αλεπούδες κρατούν κλειστά τα αυτιά τους στις σειρήνες τίτλου, ο Ρανιέρι ούτε που μιλά γι αυτό...

16 Ιανουαρίου 2016
Ξανά κορυφή. Η Λέστερ με το 1-1 με την τελευταία Άστον Βίλα πετυχαίνει ξανά αυτό που θέλει. Το σκορ αυτό της αρκεί για να πάει ξανά κορυφή. Ο Τύπος στο Νησί την φέρνει ξανά στα πρωτοσέλιδα και προσπαθεί να εξηγήσει τα... ανεξήγητα!

14 Φεβρουαρίου 2016
Σοκ από την Αρσεναλ. Η ομάδα του Βενγκέρ κερδίζει την Λέστερ ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Όμως οι Μπλε δεν πέφτουν από την 1η θέση. Ο Ρανιέρι μπαίνει στα αποδυτήρια και... σοκάρει τους παίκτες του «Εχετε μια εβδομάδα ρεπό» τονίζει ο Ιταλός και αρκετοί παίκτες θα επισκεφθούν το Ντουμπάι για χαλάρωμα!

3 Απριλίου 2016
Ξεκάθαρο προβάδισμα. Η Λέστερ αρχίζει να... καθαρίζει το πρωτάθλημα με το +7. Απομένουν έξι ματς για το τέλος της σεζόν. Η κεφαλιά του αρχηγού Μόργκαν δίνει λύση με Σαουθάμπτον και ενώ υπάρχει η ισοπαλία της Τότεναμ που κυνηγάει επίσης τον... τίτλο με την Λίβερπουλ. Αυτό σημαίνει πως η Λέστερ πρέπει να κερδίσει τέσσερα από τα εναπομείναντα ματς. Η νίκη με την Σαουθάμπτον ήταν η πέμπτη φορά σε έξι ματς που κέρδισαν 1-0.

10 Απριλίου 2016
Ο Ρανιέρι κλαίει μετά το 2-0 επί της Σάντερλαντ. Η νίκη στο στάδιο του Φωτός μαζί με τη νίκη της Τότεναμ με Γιουνάιτεντ διασφαλίζει πως η Λέστερ θα παίζει Τσάμπιονς Λιγκ τη νέα χρονιά και κρατάει το +7.

16 Απριλίου 2016
Ο Βάρντι βλέπει κόκκινη και η Λέστερ χάνει βαθμούς. Ο Βάρντι αποβάλλεται από τον ρέφερι Μος την μέρα που οι πρωτοπόροι χάνουν βαθμούς για πρώτη φορά μετά από έξι εβδομάδες. Ο Άγγλος διεθνής άσος μπορεί να έχει και άλλη τιμωρία άν ο Μος γράψει στο Φ.Α. για λεκτική επίθεσή.

24 Απριλίου 2016
No Βάρντι; No problem! Με τον εξαιρετικό και πολύ χαρισματικό τους φορ να λείπει και τα "Σπιρούνια" να κάνουν το 4-0 με την Στόουκ, η Λέστερ δείχνει χαρακτήρα. Πάει στο ματς με την Σουόνσι με πίεση. Κερδίζει 4-0 με 2 γκολ από τον Ουλόα, τον αντί-Βάρντι στον αγώνα. Τα "Σπιρούνια" έχουν προβλήματα με Γουέστ Μπρομ που σημαίνει για την Λέστερ ανάγκη για τρεις πόντους από τα τελευταία τρία ματς της για να πάρει τίτλο.

2 Μαϊου 2016
Λέστερ: Πρωταθλήτρια! Η Τότεναμ πρέπει να κερδίσει την Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ για να μείνει ζωντανή. Παρά το 2-0 και το ότι είναι πίσω στο σκορ η Τσέλσι καταφέρνει το 2-2 με τον Αζάρ να ισοφαρίζει επτά λεπτά πριν το τέλος του αγώνα! Όλα αυτά σε ένα ματς πολύ σκληρό, δυνατό και με αυξομειώσεις. Οι χαμένοι βαθμοί της Τότεναμ δίνουν τίτλο στην Λέστερ με δύο ματς να απομένουν.

 

Τελευταία Νέα