Στην Arena της ψυχής σου! (gTV)

Γιώργος Καραμάνος
Στην Arena της ψυχής σου! (gTV)

bet365

Το G-Weekend Journal... έφτιαξε κορμί και διάθεση στον μοναδικό χώρο του «Arena OAKA Stadium» και σε προτρέπει: Πήγαινε, δες, ίδρωσε και άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζεις το σώμα, το μυαλό και την ζωή σου...

«Crossfit, crosstraining, ό,τι cross να 'ναι. Επίπονες χαζομάρες που φέρνουν οι καινούργιες μόδες και τις παρουσιάζουν ως εναλλακτική γυμναστική». «Μην πας εκεί, θα διαλύσεις τα ήδη προβληματικά γόνατα σου». «Μα καλά μπορείς εσύ να βγάλεις διαλειμματική προπόνηση;» Μπαίνοντας στο ΟΑΚΑ από την Σπύρου Λούη στην είσοδο του κολυμβητηρίου, έπρεπε να κάνω αμέσως αριστερά.

Σε αυτά τα δευτερόλεπτα της μικρής παράκαμψης, τα παραπάνω λόγια γνωστών και φίλων επικρατούσαν πάνω στο φυγόπονο μυαλό μου και δεν επέτρεπαν περιθώρια ελιγμού. Επρεπε να φύγω. Για κάποιο λόγο όμως που δεν εξηγήθηκε ποτέ, συνέχισα, ανέβηκα στα σκαλιά και άλλαξα την ψυχολογία της καθημερινότητας μου...

Γιατί, ο κύριος φιλόσοφος Σωκράτης μπορεί να το έλεγε θεωρητικά εκεί στα αρχαία, αλλά είναι αλλιώς να το βιώνεις στην πράξη. Το πως δηλαδή «όταν τα σώματα γίνονται μαλθακά, οι ψυχές χάνουν τη δύναμή τους». Να όμως που ξαφνικά συνειδητοποιείς πως είναι στο δικό σου χέρι να αντιστρέψεις το θεώρημα. Δεν γίνεται όμως να το κάνεις απολύτως μόνος σου. ΟΚ, εσύ θα βάλεις την προσπάθεια, αλλά χρειάζεσαι και την απαραίτητη καθοδήγηση. Αυτή δηλαδή που πήρα εγώ (και που προσπαθώ να σου μεταφέρω) στο Arena, τον πιο hardcore για το κορμί και ταυτόχρονα soft ψυχοθεραπευτικό χώρο που έχω επισκεφτεί.

Ο Κώστας Παππάς και ο Γιώργος Μπαλωμένος έχουν δημιουργήσει αυτόν τον άκρως λειτουργικό χώρο σε μία από τις αίθουσες του Ολυμπιακού Σταδίου. Οι «Δάσκαλοι», όπως τους αποκαλούν οι ασκούμενοι, είναι κανονικά τέτοιοι και δεν έχουν αποκτήσει για λόγους πρεστίζ ή ως κοσμητικό επίθετο την εν λόγω ιδιότητα. Ο πρώτος είναι πρωταθλητής Ελλάδος και βαλκανιονίκης στις κατηγορίες: παίδων, εφήβων,νέων, ανδρών. Επίσης είναι κάτοχος οκτώ μεταλλίων σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα wkf και skif, (1η θέση στο παγκόσμιο skif και δύο φορές 2η θέση στο παγκόσμιο wkf). Είναι κάτοχος 4ου Νταν στο καράτε και είναι πτυχιούχος προπονητής από την ΓΓΑ. Ο δεύτερος πάλι προσθέτει στη συλλογή πέντε μετάλλια σε πανελλήνια, την 5η θέση στο ατομικό και 3η θέση στο ομαδικό kumite στο παγκόσμιο πρωτάθλημα skif , ενώ είναι κάτοχος του 3ου Νταν και έχει πτυχίο προπονητή ΓΓΑ.

Κατά συνέπεια το ένα από τα δύο μεγάλα όπλα τους είναι η βαθιά γνώση του αντικειμένου, κάτι που παρά την καταξίωση τους, δεν αφήνουν στην τύχη του. Το ψάχνουν ασταμάτητα, εξελίσσονται και αυτό βγαίνει στην καθημερινή προπόνηση. Αυτή περιλαμβάνει δύο αντικείμενα. Πρόκειται για το καράτε και το fitathlon. Στο πρώτο κομμάτι φορούν τις κάθε χρώματος ζώνες τους από παιδάκια (αγόρια, κορίτσια) προσχολικής ηλικίας έως και καλοί κύριοι άνω των 45 ετών και λίγο νεώτερες κυρίες. Υποψήφιοι πρωταθλητές που πατούν στο «τατάμι» αγώνων σε Ελλάδα, Ευρώπη, αλλά και πιο εξωτικά, μα και απλοί αθλητές που θέλουν να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος και να δουλέψουν δίπλα σε αυτούς του δύο εξαιρετικούς προπονητές και ανθρώπους.

Στο fitathlon το... έργο είναι διαφορετικό. Πρωινά και απογευματινά μικρά γκρουπ ή personal για ένα, δύο ή τρία άτομα. Η δουλειά που γίνεται σε αυτό το κομμάτι είναι κάτι το ξεχωριστό. Στήνεται με βάση την δική σου ιδιοσυγκρασία, σωματότυπο, ικανότητες, τις προσωπικές ανάγκες σου. Αρχικά μπορεί να μην το έχεις πολύ. Διαπιστώνεις όμως άμεσα πως καθώς αποκτάς δύναμη, προχωράς, βελτιώνεσαι, θες να είσαι εκεί. Μόνο που όλος αυτός ο εθισμός δεν έχει να κάνει απόλυτα με την εξέλιξη-βελτίωση του κορμιού σου. Γίνεται η ψυχοθεραπεία σου. Και εδώ έρχεται το δεύτερο σημαντικό στοιχείο του Arena. Ο Γιώργος και ο Κώστας, ο καθένας με τον δικό του μεταδοτικό τρόπο, φροντίζουν να σου θυμίζουν πως: «εάν η απαισιοδοξία είναι θέμα διάθεσης, η αισιοδοξία είναι θέμα θέλησης» και σε βάζουν στο τριπάκι να επιλέξεις το δεύτερο.

Το άλλο που μαθαίνεις εκεί, είναι πως: «εκείνος που κυριαρχεί, είναι εκείνος που μπορεί και κυριαρχεί στον εαυτό του». Και τούτο μέσα από τι διεργασία του να γίνεσαι αφεντικό της σκέψης σου. Καθώς κρέμεσαι στο μονόζυγο ή κάνεις κατακόρυφο στα 40 χρόνια σου για πρώτη φορά, συνειδητοποιείς ότι: «πρώτα εγκαταλείπει την προσπάθεια το μυαλό». Θ' ακούσεις πολλές φορές τον Γιώργο να στο λέει, ενώ παλεύεις να σηκωθείς στη μπάρα ή να δεις τον κόσμο ανάποδα. Την ίδια στιγμή ο Κώστας θα διορθώνει με πιο αυστηρό τρόπο την τεχνική σε κάθε άσκηση σου. Επειδή το πιο σημαντικό σε αυτόν το χώρο είναι ότι δεν αισθάνεσαι πελάτης. Ασχολούνται μαζί σου συνεχώς και σε αντιμετωπίζουν ξεχωριστά από τους υπολοίπους. Και κάτι ακόμα: κάνεις παρέα καλή από εκεί μέσα.

Οπότε, κλείνοντας θα σου πω μόνο ένα πράγμα: Αυτό που μετράει δεν είναι απλά η επιθυμία σου για να νικήσεις τον εαυτό σου. Λίγο πολύ όλοι έχουν τέτοιες βλέψεις. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι η αποφασιστικότητά σου να δουλέψεις μεθοδικά για να εκπληρώσεις την επιθυμία σου. Να πετύχεις. Πήγαινε λοιπόν εκεί, δες τι συμβαίνει, ζήτα αυτό που θέλεις και πίστεψε με: να είσαι προετοιμασμένος να το αποκτήσεις. Επειδή αυτό θα συμβεί...

Και επειδή πολλά είπαμε, δες το βίντεο και θα καταλάβεις...

Επικοινωνία: 6986099129
ΔΕΣ στο Facebook

 

Τελευταία Νέα