Ολη η Ελλάδα τρέχει! Eσύ που θα τρέξεις;

Δήμος Μπουλούκος
Ολη η Ελλάδα τρέχει! Eσύ που θα τρέξεις;

bet365

Οι Ελληνες πλέον τρέχουν για τα καλά και το Gazzetta Weekend Journal προτείνει τους καλύτερους μαραθώνιους και αγώνες τρεξίματος που γίνονται στην Ελλάδα.

Στην αρχή φάνηκε ως μία ακόμα μόδα. Ωστόσο, όσο περνούσε ο καιρός αντί να μειωνόταν το ενδιαφέρον για το δρομικό κίνημα, αυτό μεγάλωνε. Πλέον, οι Ελληνες έχουν βάλει το τρέξιμο για τα καλά στη ζωή τους και τους βλέπεις στα πάρκα, στα γήπεδα, στους δρόμους, φορώντας φόρμες ή σορτσάκια να «καταπίνουν» χιλιόμετρα. Και μπορεί σε κάποιους η ξαφνική αγάπη για το τρέξιμο να στοίχισε κάποιους τραυματισμούς ή προβλήματα στα γόνατα, αλλά πλέον το δρομικό κίνημα δεν ανακόπτεται με τίποτα!

Μαζί με τους ανθρώπους που τρέχουν, πολλαπλασιάστηκαν και οι δρομικοί αγώνες με αποστάσεις από 5 χιλιόμετρα μέχρι υπερμαραθώνιους. Η συμμετοχή είναι μεγάλη και πλέον έχουμε φτάσει σε σημείο κάθε Σαββατοκύριακο να προκηρύσσεται και μία διοργάνωση σε όλη την Επικράτεια, από κανονικούς αγώνες στο κέντρο των πόλεων, μέχρι δοκιμασίες ορεινού τρεξίματος στα πιο ψηλά βουνά της Ελλάδας. Υπολογίζονται σε περισσότερους από 120 οι δρομικοί αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα, με περίπου 60 διοργανώσεις ορεινού τρεξίματος και άλλους 10 αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Το Gazzetta Weekend Journal έχοντας παρακολουθήσει αρκετούς από αυτούς, σας προτείνει τους σημαντικότερους τόσο από πλευράς συμμετοχών, όσο και από οργανωτικής πλευράς, σε συνδυασμό και με την τοποθεσία!

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΙ

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας

Ο κορυφαίος αγώνας στην Ελλάδα και μεταξύ των καλύτερων σε όλο τον κόσμο. Το να τρέξεις στην κλασσική διαδρομή ακολουθώντας τα βήματα του Φειδιππίδη και να τερματίσεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο μπροστά σε 40.000 - 50.000 κόσμο, σου δημιουργεί ανυπέρβλητα συναισθήματα. Το περσινό ρεκόρ των 43.000 δρομέων, εκ των οποίων οι 16.000 στον Μαραθώνιο αναμένεται να καταρριφθεί και φέτος, στις 13 Νοεμβρίου του 2016, στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ηδη μέσα σε λίγες ώρες, διατέθηκαν όλες οι θέσεις στα 5 και 10 χιλιόμετρα και οι αγώνες έκλεισαν. Οποιος δρομέας σέβεται τον εαυτό, είναι αδιανόητο να μην έχει πάρει μέρος...

www.athensauthenticmarathon.gr

Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»

Στις 3 Απριλίου, με σύνθημα «όλοι μαζί μπορούμε, όλοι μαζί συμμετέχουμε» περισσότεροι από 20.000 δρομείς κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης συμμετείχαν στον 11ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας. Οι Μαραθωνοδρόμοι έτρεξαν από την Πέλλα ως τη Θεσαλονίκη όπως κάθε χρόνο, στην άκρως επιτυχημένη διοργάνωση που έχει μικρότερες αποστάσεις 5 και 10 χιλιομέτρων αλλά και παιδικό αγώνα. Είναι σίγουρα, ο Μαραθώνιος μετά τον Αυθεντικό, με τις περισσότερες συμμετοχές...

NN 11ος Διεθνής Μαραθώνιος "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Μαραθώνιος Ναυπλίου

Κατάφερε με την τρίτη μόλις διοργάνωση να καθιερωθεί. Η εγγύτητα με την Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου και φυσικά η ομορφιά και τα αξιοθέατα του Ναυπλίου αποτελούν πόλο έλξης για τον Μαραθώνιο που συμπεριλαμβάνει και μικρότερες διαδρομές. Ηδη οι συμμετοχές σε όλους τους αγώνες του, είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα και φιλοδοξεί και σε δρομείς από το εξωτερικό!

www.NafplioMarathon.gr

Μαραθώνιος Ρόδου

Από τους πλέον ανερχόμενους αγώνες σε όλη την Ελλάδα, την Κυριακή 17 Απριλίου θα γίνει για τρίτη χρονιά. Μάλιστα η φετινή διαδρομή είναι νέα, με το 90% της απόστασης να είναι δίπλα στη θάλασσα, πλεονέκτημα που σπάνια συναντάς σε αντίστοιχο αγώνα σε όλο τον κόσμο. Επίσης η νέα χάραξη περνά τον αγώνα δίπλα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα του πανέμορφου νησιού προσδίδοντας μοναδική ομορφιά στον αγώνα. Συμπεριλαμβάνει αποστάσεις 5 και 10 χιλιομέτρων αλλά και 1000 μέτρα για τα παιδιά.

www.roadstorhodes.com

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ημιμαραθώνιος Αθήνας

Το... αντίπαλο δέος του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας που διοργανώνεται επίσης από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Η τελευταία διοργάνωση έγινε πριν από λίγες ημέρες και περίπου 17.000 δρομείς πλημμύρισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας, σε ένα πολύχρωμο μελίσσι χαράς και ενθουσιασμού. Η διαδρομή των 21,1 χιλιομέτρων ήταν κάπως δύσκολη με την ανηφόρα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας αλλά το χειροκρότημα του κοινού που βγήκε στους δρόμους αντάμειψε τους αγωνιζόμενους. Πλέον θα διεξάγεται το τρίτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου και όχι τον Μάιο, με στόχο να μεγαλώσει και την τουριστική σεζόν της Αθήνας. Είχε αγώνες 10, 5 και ενός χιλιομέτρου για ΑΜΕΑ και Special Olympics, ενώ ιδιαίτερη ανταπόκριση είχε ο οικογενειακός αγώνας των 3 χιλιομέτρων.

www.athinahalfmarathon.gr

Run Greece

Μία ακόμα επιτυχημένη διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ που έχει βγάλει στους δρόμους, τους κατοίκους των σημαντικότερων πόλεων της Ελλάδας και συνεχίζει να το κάνει. Η διοργάνωση Run Greece ξεκίνησε το 2013 και αμέσως καθιερώθηκε. Για φέτος ξεκίνησε από τη Λάρισα στις 27 Μαρτίου και συνεχίζεται στο Ηράκλειο στις 17 Απριλίου. Ακολουθούν τα Ιωάννινα στις 8 Μαΐου, η Καστοριά στις 15 Μαΐου, η Αλεξανδρούπολη στις 25 Σεπτεμβρίου και η αυλαία θα κλείσει στην Πάτρα 9 Οκτωβρίου 2016. Γίνονται αγώνες στα 5 και στα 10 χιλιόμετρα και η συμμετοχή σε κάθε πόλη φτάνει τα 5.000 άτομα!

www.run-greece.gr

Navarino Challenge

Μία σχετικά άγνωστη περιοχή της Μεσσηνίας για το ευρύ κοινό, μπήκε δυναμικά στο δρομικό χάρτη με τη διοργάνωση του Navarino Challenge! H εμπειρία του να τρέχεις δίπλα στην πανέμορφη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και στη Γιάλοβα, η συμμετοχή του υπερμαραθωνοδρόμου Ντιν Καρνάζη, πολλές άλλες παράλληλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, έχουν κάνει το Navarino Challenge να κερδίζει συνεχώς την εμπιστοσύνη των δρομέων. Ημιμαραθώνιος αλλά και 5 και 10 χιλιόμετρα μαζί με άλλα 14 αθλήματα και Ολυμπιονίκες όπως ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ο Σπύρος Γιαννιώτης και ο Περικλής Ιακωβάκης ικανοποιούν και τον πλέον απαιτητικό και για φέτος το ραντεβού δόθηκε για τις 9-11 Σεπτεμβρίου 2016.

www.navarinochallenge.com

Spetses Mini Marathon

Εδώ και πέντε χρόνια η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση έχει μετατρέψει το νησί του Αργοσαρωνικού σε αθλητικό προορισμό! Κάθε χρόνο έχει συνεχώς και περισσότερες συμμετοχές και μαζί με τους επισκέπτες προσελκύει στο νησί 12.000 άτομα! Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα για μικρούς και μεγάλους. Στους δρόμους το πρόγραμμα έχει 5 χλμ., 10 χλμ & 25 χλμ, καθώς και παιδικούς αγώνες δρόμου 500 & 1.000 μ. Για το 2016 είναι προγραμματισμένο το Spetses Mini Marathon να γίνει το τριήμερο 7-9 Οκτωβρίου!

spetsesmarathon.com

ΑΓΩΝΕΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ

The North Face Zagori Mountain Running

Θεωρείται από πολλούς η κορυφαία διοργάνωση ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα και όχι άδικα, καθώς έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή ενώ συγκεντρώνει αρκετό κόσμο από το εξωτερικό, δίνοντας ζωή μέσα στο καλοκαίρι στα χωριά της Τύμφης και του Ζαγορίου. Φέτος θα γίνει για 6η χρονιά το τριήμερο 22-24 Ιουλίου και περιλαμβάνει αγώνες 80, 42, 21 και 10 χιλομέτρων σε μερικά από τα ωραιότερα ορεινά τοπία της χώρας, ενώ υπάρχει κι ένας παιδικός αγώνας τρεξίματος απόστασης 1 χλμ., που θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Τσεπέλοβο, Και για φέτος αναμένονται συμμετοχές από χώρες όπως: ΗΠΑ, Γερμανία, Μεγ.Βρετανία, Πολωνία,Ουγγαρία, Ολλανδία,Τουρκία, Σερβία και Κύπρος.

zagorirace.gr

Olympus Marathon

H θέα και μόνο των δρομέων να τρέχουν σε απόκρημνες πλαγιές και στο πανέμορφο τοπίο του Ολύμπου κόβουν την ανάσα. Εχει πολλούς και φανατικούς φίλους που θέλουν να τρέξουν στα μονοπάτια των Θεών. Η διαδρομή του ακολουθεί μια ιερή πορεία της αρχαιότητας, τότε που οι προσκυνητές της πόλης του Δίου ανηφόριζαν κάθε καλοκαίρι στις κορυφές του Ολύμπου για να τιμήσουν τον υπέρτατο θεό τους, το Δία. Οι αθλητές ξεκινούν από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου στα 3 μόλις μέτρα υψόμετρο και φτάνουν ως τα 2780 μέτρα, περνώντας μπροστά από τον «Θρόνο του Δία», ενώ τερματίζουν μετά από 44 χιλιόμετρα στο Λιτόχωρο. Στις 26 Ιουνίου θα γίνει για 13η φορά.

www.olympus-marathon.com/

Psiloritis Race

H Κρήτη δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τους καλύτερους αγώνες, έχοντας ως εκπρόσωπο το διεθνή ορεινό αγώνα Psiloritis Race. Ο αγώνας, εκτός από τη μοναδικότητα της Ορεινής Κρήτης και τη συναρπαστικότητα που προσφέρει ένα μοναδικό ορεινό άθλημα αντοχής και περιπέτειας μαζί, στοχεύει να προσελκύσει αλλά και να αναδείξει Ελληνες και ξένους αθλητές που αφοσιώνονται στο ορεινό τρέξιμο, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία ενός επίπονου αγώνα διάρκειας επτά περίπου ωρών. Περιλαμβάνει ορεινό αγώνα 35χλμ, με την υψομετρική διαφορά ανάβασης να είναι 1654 μέτρα, ενώ η υψομετρική διαφορά κατάβασης 2342 μέτρα. αλλά και αγώνα δρόμου 8,5χλμ, δυναμικό βάδην 8,5χλμ και παιδικός αγώνας 2χλμ. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 07:30 π.μ. το πρωί της Κυριακής 29 Μαΐου 2016, από την τοποθεσία οροπέδιο Νίδας του Ψηλορείτη.

www.psiloritisrace.com

 

Τελευταία Νέα