Η... Uefalona διχάζει τον πλανήτη!

Η... Uefalona διχάζει τον πλανήτη!

bet365

«Ηταν κόκκινη του Τόρες;», «Επρεπε να τιμωρηθεί ο Σουάρες;»! Ο πλανήτης χωρίζεται στους φίλους της Μπαρτσελόνα και στους... εχθρούς της Uefalona! O λόγος;

«Είναι ντροπή για την UEFA να στέλνει έναν τόσο ακατάλληλο διαιτητή σε αγώνα για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ» τόνισε εξοργισμένος ο Φερνάντο Τόρες για την αποβολή του, δίνοντας παράλληλα τη… σκυτάλη σε φίλους και… εχθρούς της Μπαρτσελόνα να αρχίσουν τη δική τους μάχη. Οι τελευταίοι έβαλαν στο τραπέζι της… διαμάχης και ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχεία, αφού αυτή ήταν η 30η αποβολή που κέρδισε και είναι μακράν η πρώτη σε αποβολές αντιπάλων. Ακολουθούν Μπάγερν Μονάχου (20), Αρσεναλ (18), Ρεάλ Μαδρίτης, PSV (16), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πόρτο, Λιόν, Γαλατασαράι (14).

Uefalona, ο χαρακτηρισμός που μπήκε δειλά δειλά στα στόματα των... εχθρών τη σεζόν 2004-05 στη φάση των 16» του Champions League. «Θύμα» η Τσέλσι! Οι Μπλε μπήκαν μπροστά στο σκορ, όμως λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας έμειναν με παίκτη λιγότερο, αφού ο Ντρογκμπά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Τόσο η πρώτη σε μαρκάρισμα στον Μάρκες όσο και η δεύτερη στον Βαλδές θεωρήθηκαν... ανύπαρκτες! Η Μπαρτσελόνα γύρισε το ματς, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά.

H μοίρα το ήθελε έτσι, ώστε οι δυο του να τα ξαναπούν τέσσερα χρόνια αργότερα. Η Τσέλσι υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Champions League, το πρώτο ματς πάει όπως ήθελαν οι Λονδρέζοι, χωρίς γκολ. Ο επαναληπτικός ξεκινά με τον ιδανικότερο τρόπο, με τον Εσιέν να ανοίγει το σκορ! Οι Μπλε πιέζουν για ένα δεύτερο τέρμα, αλλά σε τέσσερις περιπτώσεις που ζητούν πέναλτι. Ο Τομ Χένινγκ Οβρεμπό το αρνείται στο μαρκάρισμα του Αμπιντάλ στον Ντρογκμπά, το δεύτερο του Ααλβες στον Μαλουντά (το έδωσε φάουλ), το τρίτο του Τουρέ στον Ντρογκμπά και το τέταρτο του χέρι του Πικέ. «It's a fucking disgrace» θα πει εξοργισμένος ο έμπειρος φορ, ο οποίος είδε τον Ινιέστα να του «κλέβει» την πρόκριση με ένα απίθανο τέρμα! Κανείς δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον Ιβοριανό, ο οποίος τα έχωνε διαρκώς στον Νορβηγό!

Μουρίνιο και Μπαρτσελόνα τα είπαν ξανά, Ιντερ vs Μπαρτσελόνα σε ημιτελικό Champions League. Οι Νερατζούρι μετά το 3-1 του πρώτου ματς είχαν τον αέρα πρόκρισης, αλλά μόλις στο 28' ο Special One βλέπει την ομάδα του να μένει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μότα για χτύπημα στον Μπουσκέτς. Η Ιντερ βρίσκεται πίσω στο σκορ, αλλά κρατάει, με τον Μουρίνιο να κάνει μια απίθανη είσοδο στο τέλος και να τονίζει πως αυτή η πρόκριση ήταν η καλύτερή του στην καριέρα του!

Η Αρσεναλ μετά το 2-1 στο Λονδίνο ετοιμάζεται για τη δική της μάχη στη Βαρκελώνη για την πρόκριση στα προημιτελικά! Στον επαναληπτικό όλα κυλούν υπέροχα για τους Κανονιέρηδες, ο Μπουσκέτς έχει κάνει το 1-1 με αυτογκόλ και η αυτοπεποίθηση στα ύψη για την ομάδα του Βενγκέρ. Ο Μπουζάκα όμως τους κόβει τη φόρα αποβάλοντας τον Φαν Πέρσι και οι Καταλανοί επικράτησαν 3-1! «Οι φίλοι της Αρσεναλ και οι φίλοι του ποδοσφαίρου δεν είναι ευχαριστημένοι. Ο διαιτητής με την απόφασή του σκότωσε το παιχνίδι. Λυπάμαι για τον κόσμο που είδε αυτό το ματς» τόνισε ο Ολλανδός και ο Βενγκέρ πρόσθεσε: «Δεν μας έκανε έκπληξη αυτό που συνέβη... Είμαστε σοκαρισμένοι.. Είναι αδύνατο να καταλάβεις γιατί συνέβη αυτό».

Ο Μουρίνιο επιστρέφει κόντρα στη Μπαρτσελόνα, αυτή τη φορά με τη Ρεάλ και για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League το 2011! Ο Σταρκ αποβάλλει τον Πέπε για μαρκάρισμα στον Αλβες. Η Μπάρτσα θα βρει κενά και θα επικρατήσει 2-0! O Special Οne δεν μπορεί να συγκρατήσει την οργή του και απορεί με την εύνοια που τυγχάνει η Μπαρτσελόνα... Προημιτελικός στο Champions League (2011-12) Η Μίλαν με το 0-0 είναι έτοιμη να παλέψει για την πρόκριση στον επαναληπτικό! Ωστόσο, ένα πέναλτι που θα μπορούσε να είχε δοθεί νωρίτερα οφσάιντ, αλλά και ένα πέναλτι του Νέστα (πριν εκτελεστεί το κόρνερ) στον Μπουσκέτς δίνουν το μεγάλο προβάδισμα στη Μπαρτσελόνα, η οποία επικρατεί 3-1 και προκρίνεται!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο ακόμα και τώρα χαρακτηρίζει ως «Σκάνδαλο» αυτά που έχουν συμβεί στα ματς της Τσέλσι με τη Μπαρτσελόνα, οι... εχθροί της Μπαρτσελόνα επιμένουν να την αποκαλούν Uefalona και στέκονται σε μια ευρωπαϊκή συνωμοτική παράγκα... Ο Πορτογάλος έχει πει επίσης πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα, «δεν θα έπρεπε να έχει κατακτήσει κανένα από τα δύο Τσάμπιονς Λιγκ του». Υπάρχουν όμως και οι απαντήσεις στον Special One και αναφέρονται στο ματς της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ηταν ο Πέπε που πήγε προς τον Αλβες με τις τάπες ξεκάθαρα ηθελημένα υψωμένες.

Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα απαντούν στον Μουρίνιο για το παιχνίδι με την Ιντερ πως ο Μπουσκέτς πήγε την κατάσταση στα άκρα, αλλά πως ακόμα και κόκκινη να μη δεχόταν ο Μότα, αναπόφευκτα θα αντίκριζε τη δεύτερη κίτρινη. Δεν ξεχνούν το ακυρωθέν γκολ του Μπόγιαν, αφού η μπάλα δεν βρήκε στο χέρι του Αμπιντάλ, αλλά στο στήθος. Συνεχίζουν και στέκονται στο ματς που έγινε στο Μιλάνο, όταν ο Μιλίτο πέτυχε το 3-1 από θέση... οφσάιντ. Αν δεν μετρούσε, τότε το 1-0 του επαναληπτικού θα έδινε το εισιτήριο στους Καταλανούς!

Οι φίλαθλοι της Μπάρτσα γυρίζουν τον χρόνο πίσω στη σεζόν 2008-09 όταν οι Μπλε πήγαν... καροτσάκι τον Νορβηγό ρέφερι για τις αποφάσεις του. Μιλούν για απλές μονομαχίες ανάμεσα σε Ντρογκμπά - Τουρέ και Ντρογκμπά - Αμπιντάλ, αλλά και την άδικη αποβολή του Γάλλου στο 66'! Μάλιστα, μια εβδομάδα νωρίτερα ο Μποσίνγκουα είχε ανατρέψει τον Ανρί, αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε παράβαση. Ο ρέφερι δεν είχε αποβάλει και τον Μπάλακ, ενώ ήταν αυστηρός με τον Πουγιόλ, με συνέπεια να χάσει τον επαναληπτικό και η Μπαρτσελόνα να παίξει με στόπερ ένα αριστερό μπακ!

Οι Καταλανοί δεν αφήνουν... αναπάντητες τις φαρμακερές ατάκες του Βενγκέρ και του Φαν Πέρσι, αφού απέναντι στην αποβολή του Ολλανδού παρουσιάζουν δυο πέναλτι που δεν δόθηκαν στο Λονδίνο σε χέρι του Αρσάβιν και του Τζουρού. Παράλληλα, τονίζουν πως ο Φαν Πέρσι θα μπορούσε να είχε δεχθεί μια δεύτερη κάρτα στο Καμπ Νου σε δυνατό μαρκάρισμα στον Μέσι! Απαντήσεις και για τους Ιταλούς, μιας και στο ματς στο Μιλάνο η Μπαρτσελόνα «φωνάζει» για δυο πέναλτι που δεν δόθηκαν σε Σάντσες και Ντάνι Αλβες!

Συμπέρασμα: Κανείς δεν είναι τέλειος... Υπάρχουν άσχημες αποφάσεις που μπορούν να στραβώσουν για τον έναν ή τον άλλον. Οι φωνές διαμαρτυρίας γι αυτά που κερδίζει η Μπαρτσελόνα πολλές, αλλά υπάρχουν κι αυτοί που λένε πως οι Καταλανοί έχουν αδικηθεί! Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, όμως η αμφισβήτηση είναι έντονη. Εσείς τι λέτε;;;


Barcelona v AC Milan από pilstakr
 

Τελευταία Νέα