20 fitness tips για γυναίκες!

Gazzetta team
20 fitness tips για γυναίκες!

bet365

Κορίτσια! Μην σας ξεγελάει o άστατος καιρός! Το καλοκαίρι πλησιάζει και το Gazzetta Weekend Journal σας δίνει 20 tips που αν τα ακολουθήσετε και θα αγαπήσετε τον εαυτό σας και θα είστε έτοιμες για το μπικίνι σας!

Το καλοκαίρι πλησιάζει και σιγά-σιγά όλες οι γυναίκες σκέφτονται: «πως θα φαίνομαι φέτος μέσα στο μπικίνι μου;». Θέλεις να ξαφνιάσεις πραγματικά τον εαυτό σου και να δεις το σώμα σου εντελώς διαφορετικά;

Η Μαρίνα Αθανασίου, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού, δίνει στο Gazzetta Weekend Journal 20 fitness tips για κάθε Γυναίκα που θέλει να νιώθει όμορφη, δυνατή, γυμνασμένη και πάνω από όλα υγιής!

Με αυτά τα 20 σημαντικά tips θα την κάνουν να φαίνεται κιόλας! Όπως αναφέρει, το πιο σημαντικό είναι να αποκτήσεις μία ευρύτερη γνώση και στρατηγική γύρω από τον τρόπο που θα πρέπει να ασκείσαι σύμφωνα με τις ανάγκες σου, την καθημερινότητά σου αλλά και τις προτιμήσεις σου... ώστε να γυμνάζεσαι με ασφάλεια έχοντας άμεσα και διαρκή αποτελέσματα!

1. Ξεκίνα από τον γιατρό. Μη σε τρομάζει αυτό. Ένας απλός τυπικός έλεγχος σε συνεργασία με τον γιατρό είναι το ορθότερο ξεκίνημα ώστε να γνωρίζεις την κατάσταση της υγείας σου και τις σωματικές σου προτεραιότητες.
2. Αγάπα τον εαυτό σου και επένδυσε στην υγεία σου μέσα από τον πιο φυσικό τρόπο, την άσκηση. Χάρισε στον οργανισμό σου καλύτερη λειτουργία σε όλα τα βασικά σου συστήματα. καρδιά, μύες, οστά, νεύρα.
3. Απευθύνσου στον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής που είναι εξειδικευμένος στη σχεδίαση του προπονητικού προγράμματος που σου αρμόζει. Η Επιστημονική του κατάρτιση, η ευχάριστη παρουσία αλλά και η παρότρυνση είναι προϋποθέσεις ώστε να επιλέξεις τον κατάλληλο.
4. Βάλε σε τάξη τους στόχους σου. Βελτίωση σιλουέτας, αντοχής, δυνατούς μύες, ρύθμιση αναπνοών, εύκαμπτες αρθρώσεις είναι οι παράμετροι που αποτελούν αυτό που λέμε καλή φυσική κατάσταση. Ένα εβδομαδιαίο προπονητικό πρόγραμμα πρέπει να συμπεριλαμβάνει όλα αυτά αναλογικά πάντα με το επίπεδο αλλά και τον χρόνο που διαθέτεις.
5. Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με κανέναν. Να τον αγαπάς και να έχεις στο μυαλό σου... τον καλύτερο δυνατό εαυτό σου. Η προσωπική σου εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα είναι δείγμα μιας ευρύτερης παιδείας που θα σε οδηγήσουν σε έναν τρόπο σκέψης βαθιά φιλοσοφημένο και επί της ουσίας μόνιμα υγιή.


6. Επέλεξε το σωστό ντύσιμο και τα κατάλληλα παπούτσια. Αυτό δεν σημαίνει ακριβό εξοπλισμό, απλά διάλεξε άνετα ρούχα και παπούτσια που θα προστατεύουν τις αρθρώσεις σου από κραδασμούς.
7. Δεν χρειάζεται να υπερβάλλεις στις προπονήσεις σου. Κάθε σου προπόνηση πρέπει να τελειώνει έχοντας το αίσθημα της ευχαρίστησης, της ανανέωσης και της ευεξίας. Το σύστημα και η συνοχή είναι το μυστικό στο ποθούμενο αποτέλεσμα αλλά και στη διάρκεια των προσπαθειών σου.
8. Δώσε κίνητρα στον εαυτό σου. Για παράδειγμα, να φορέσεις ξανά το αγαπημένο σου τζιν, να προετοιμαστείς για μία σημαντική εκδήλωση της ζωής σου, να αποκτήσεις εγκαίρως υποδομή για μία μελλοντική εγκυμοσύνη, να προστατέψεις το σώμα σου από την πρόωρη γήρανση, να δράσεις προληπτικά κατά διαφόρων ασθενειών, να μειώσεις το στρες, να κοινωνικοποιηθείς, να συμμετέχεις παράλληλα σε φυσικές δραστηριότητες που σε κάνουν να νιώθεις ψυχική ανάταση !
9. Αναβάθμισε τη γυμναστική σου κάνοντας διαφορετικά είδη προπόνησης προσαρμοσμένα στις προτιμήσεις και τις αντοχές σου. Ενδεικτικά μέσα στην εβδομάδα αναφέρω: 2 φ. όργανα με αντιστάσεις, 1 φ. διάδρομο-ελλειπτικό, 1 φ. συνδυασμός yoga-pilates, 1 φ. υπαίθρια εκγύμναση, 1 φ. χορό ή δυναμικό αερόβιο, 1 φ. cross – functional training, 1φ. Physio kinetic. Διάρκεια: 30΄. Καθημερινά: διατάσεις 15΄
10. Απέκτησε σωστή τεχνική στις ασκήσεις σου. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να υιοθετήσεις είναι η σωστή θέση σώματος σε κάθε κίνησή σου. Να προστατεύεις τις αρθρώσεις σου και να συγκεντρώνεσαι στις μυικές ομάδες που πρωταγωνιστούν ώστε να ασκείσαι με ασφάλεια έχοντας γρήγορο αποτέλεσμα μαζί.


11. Να εντάξεις μερικές ασκήσεις και με το βάρος του σώματός σου., διότι αναπτύσσεις και άλλες ικανότητες όπως συντονισμό, ισορροπία, αντίληψη.
12. Να δώσεις προτεραιότητα στην στάση του σώματός σου Βελτίωσε την εικόνα σου μαθαίνοντας να περπατάς, να κάθεσαι και να κάνεις τις δουλειές της καθημερινότητάς σου ορθά. Ωστόσο ισορρόπησε το μυοσκελετικό σου σύστημα με ασκήσεις ενδυνάμωσης_διάτασης που θα στηρίζουν το σώμα σου σε σωστή στάση ακούσια.
13. Μην αμελείς να γυμνάζεις τους πήχεις σου για να προστατεύσεις τους καρπούς σου από μελλοντικές τενοντίτιδες και επίπονα σύνδρομα.
14. Δυνάμωσε τον κορμό σου γιατί η Σπονδυλική Στήλη αποτελεί τη βάση του σώματός σου. Συνεπώς οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι με τη σωστή αναλογία λειτουργούν σαν ασπίδα προστασίας. Αποφεύγοντας έτσι πόνους στη μέση και τα ισχύα. Παράλληλα είσαι καλύτερα προετοιμασμένη για μεγαλύτερες επιβαρύνσεις.


15. Ανάμεσα στα σετ να μεσολαβεί διάλειμμα 30” και να μην περιμένεις στο όργανο που ασκείσαι διότι οι μυικές ίνες πρέπει να επανέλθουν στη αρχική τους κατάσταση ώστε να μπορέσετε να αποδώσετε ξανά τα μέγιστα.
16. Η καρδιά είναι ο πιο σημαντικός μυς. Είναι αυτός που δίνει ζωή στα χρόνια σας και χρόνια στη ζωή σας. Μη ξεχνάς λοιπόν να τον καλοσυντηρείς!
17. Οι καλοσχηματισμένοι ώμοι προστατεύουν από πόνους στον αυχένα ενώ παράλληλα αναδεικνύουν έξυπνα το σώμα σε συνδυασμό με ασκήσεις για μια πιο λεπτή μέση.
18. Ο τρικέφαλος μυς δεν γυμνάζεται με καμία φυσική κίνηση. Γι αυτό και χαλαρώνει γρήγορα. Για εσάς που θέλετε σφιχτό μπρατσάκι εντάξτε ασκησούλες που τονώνουν τα χέρια σας και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσετε τόσο καλύτερα.
19. Οι κορυφαίες ασκήσεις για γλουτούς είναι 3: Τα καθίσματα (squat), οι υπερεκτάσεις στην τροχαλία και οι πιέσεις από γονάτιση με μπάρα στο smith.
20. Θέλετε 6 packs; Χωρίστε τους κοιλιακούς σας σε άνω κάτω και πλάγιους. Προσθέστε 5΄ελλειπτικό και 10΄jogging. Τρώτε στεγνά φαγητά πλούσια σε θρεπτική αξία φτωχά σε λιπαρά.

Εxtra tip!
Να ακούς συχνά την αγαπημένη σου μουσική, να χορεύεις μόνη σου ελεύθερα, να επιλέγεις δίπλα σου θετικούς ανθρώπους, να είσαι δημιουργική, να μην κοιμάσαι κάνοντας αρνητικές σκέψεις, να βιώνεις την κάθε σου στιγμή!!!

 

Τελευταία Νέα