Another brick in the... Buffon!

Another brick in the... Buffon!

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal γράφει για τον τερματοφύλακα-μύθο, Τζίτζι Μπουφόν, ο οποίος είναι κοντά στο ρεκόρ απαραβίαστου εστίας όλων των εποχών στην Serie A.

Μετά το κακό ξεκίνημα στη σεζόν η Γιουβέντους προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα και με ένα εκπληκτικό fightback με 16 νίκες στα τελευταία 17 ματς έχει μπει στον σωστό δρόμο για την κατάκτηση του 5ου σερί Scudetto. Τεράστιο ρόλο σε αυτή την απόλυτη πορεία τίτλου των Bianconeri, που διακόπηκε μόνο από το 0-0 με την Μπολόνια, έχει παίξει ο κορυφαίος -για τους περισσότερους- τερματοφύλακας όλων των εποχών, ο οποίος μετά το 2-0 της Γιούβε σε βάρος της Ιντερ, έφτασε τα 8 παιχνίδια χωρίς να δεχθεί γκολ στο Campionato.

Η πορεία πρωταθλητισμού των Τορινέζων στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στη σιγουριά του 38χρονου ο οποίος έφτασε τα 746 λεπτά χωρίς να δει την μπάλα στα δίχτυα του επίδοση που έσπασε τη δική του προηγούμενη, που κρατούσε από την εποχή Κόντε, κατά δύο λεπτά. Μέσα στο 2016 ο Μπουφόν έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ, εκείνο από τον Αντόνιο Κασάνο στις 10 Ιανουαρίου στο εκτός έδρας ματς με την Σαμπντόρια στο οποίο η Vecchia Signora νίκησε 1-2.

Ο Μπουφόν είναι το τελευταίο τείχος που πρέπει να σπάσει μια ομάδα για να σκοράρει σε βάρος της Γιουβέντους, η οποία πάντως κάνει εξαιρετική δουλειά μπροστά από τον Μπουφόν, έχοντας επιτρέψει μόλις 6 σουτ on-target στο έτος που διανύουμε.

Τα 746 λεπτά χωρίς να δει την εστία του να παραβιάζεται βάζουν τον Μπουφόν στην 6η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, όμως αν καταφέρει να κρατήσει clean sheet και στο επόμενο ματς, που είναι με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο, θα σκαρφαλώσει στο Νο3. Αμέσως μπροστά του βρίσκονται ο Ντάβιντε Πινάτο, που είχε κρατήσει 758 λεπτά με την... Αταλάντα (!) τη σεζόν 1996-97, ο Ιβάν Πελιτσόλι που είχε φτάσει στα 774 με την Ρόμα το 2003-04 και το Μάριο Ντα Πότσο της Τζένοα, ο οποίος σε ηλικία 25 ετών διατήρησε το «μηδέν» για 792 λεπτά το 1963-64.

Αν η Γιούβε δεν δεχθεί γκολ από τους Μπεργκαμάσκι, ο Μπουφόν θα περάσει αμέσως πίσω από τον θρύλο της Γιουβέντους και της Εθνικής Ιταλίας, Ντίνο Τζοφ, ο οποίος στα 31 του τη σεζόν 1972-73 έκανε να δεχθεί γκολ 903 λεπτά. «Ο Τζίτζι είναι ένας εκπληκτικός τερματοφύλακας, μπορεί να σπάσει το ρεκόρ μου. Θέλω να του δώσω συγχαρητήρια, ελπίζω να συνεχίσει να βρίσκεται στην εστία της Γιουβέντους για πολύ καιρό ακόμα».

Μαζί με του Μπουφόν, εκπληκτικές γίνονται και οι επιδόσεις της Γιουβέντους, η οποία μπορεί να πιάσει το καλύτερο σερί της ιστορίας της που είναι 9 διαδοχικά ματς χωρίς να δεχθεί γκολ. Ακόμα όμως κι αν κάνει τη δουλειά με την Αταλάντα, θα έχει κι άλλη δουλειά για να γίνει το Νο1 στην ιστορία της Serie A. Αυτό γιατί ο πρώτος όλων των εποχών, είναι ο Σεμπαστιάνο Ρόσι, ο οποίος το 1993-94 φορώντας τα γάντια της Μίλαν έφτασε 71 λεπτά μακριά από το να συμπληρώσει 1.000 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ.

Για να μπορέσει να ξεπεράσει τον Ρόσι, πρέπει αφού διατηρήσει καθαρή την εστία του στον αγώνα με την Αταλάντα εκτός έδρας, να κρατήσει και εντός την επόμενη αγωνιστική με την Σασουόλο και στη συνέχεια να αντέξει 4 λεπτά στο derby με την Τορίνο στο Olimpico, κάτι που ελπίζει επίσης ο τεχνικός των Bianconeri, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. «Είχα πολλούς πρωταθλητές, όμως ποτέ δεν έχω δει κανέναν σαν τον Μπουφόν. Το να τον βλέπεις στην προπόνηση είναι απόλαυση».

 

Τελευταία Νέα