Εντάξει… Ψαρώσαμε!

Gazzetta team
Εντάξει… Ψαρώσαμε!

bet365

Βρήκαμε το φυλλάδιο στο γραμματοκιβώτιο και η αλήθεια είναι ότι μας κίνησε την περιέργεια. Και ψαραγορά -και ιχθυοπωλείο δηλαδή; Και ψάρι ψητό; Και σαλάτες μαζί με άλλα συνοδευτικά; Και φαγητά με βάση τα ψάρια και τα θαλασσινά; Άλλα όχι ψαροταβέρνα; Κάπως έπρεπε να λυθεί ο γρίφος και ο ασφαλέστερος τρόπος ήταν μια επιτόπια επίσκεψη.

Πήγαμε, λοιπόν, στο 31 της Λεωφόρου Ελευθερίας (Αμφιθέας) στον Άλιμο για να δούμε τι ακριβώς είναι η Ψαραγορά Αμφιθέας. Πρώτη εντύπωση; Αυτό δεν ήταν ψαράδικο, όπως το ‘χουμε όλοι στο μυαλό μας. Η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική. Ήταν μεγάλο. Ήταν μοντέρνο. Ήταν παντακάθαρο. Ήταν έως και άοσμο! Και το καλύτερο απ’ όλα; Τελικά, ήταν ψαράδικο!

Με εκθετήρια όπου φιλοξενούνταν πραγματικά σχεδόν όλα τα ψάρια και τα θαλασσινά. Υπερηφανεύονται οι πωλητές ότι το κατάστημα στο οποίο εργάζονται μπορείς να βρεις ό,τι κολυμπάει! Η διαφορά που κάνει το concept εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι η εξής: διαλέγεις το ψάρι που θέλεις και αντί να παιδευτείς για να το καθαρίσεις και να το μαγειρέψεις, απλώς πας σπίτι σου. Η Ψαραγορά Αμφιθέας στο καθαρίζει, στο ψήνει στα κάρβουνα/στο τηγανίζει/στο βράζει και στο στέλνει με delivery σπίτι σου την ώρα που το θέλεις. Το concept δηλαδή, βάζει το ψάρι και το θαλασσινό στο σπίτι σου και ταυτόχρονα βγάζει από αυτό τις γνωστές μυρωδιές που μένουν (… για μέρες!) όταν αποφασίζουμε να το ρίξουμε στην ψαροφαγία.

Όσοι δεν θέλουν να ταλαιπωρηθούν καθόλου και να απολαύσουν ένα πλήρες γεύμα –σε τιμές ψαραγοράς και όχι ψαροταβέρνας- μπορούν να παραγγείλουν σαλάτες από την πλούσια διαθέσιμη γκάμα ή, αντί για ψάρι, να τραφούν με αντίστοιχα φαγητά, όπως κριθαρότο με όστρακα, γαριδομακαρονάδα, σουπιές με σπανάκι, μπακαλιάρο σκορδαλιά και πάει λέγοντας. Ά, και με κακαβιά βελουτέ που ‘ναι, όπως μας είπαν, το καμάρι του μαγαζιού και απ’ ό,τι διαπιστώσαμε η νούμερο 1 προτίμηση των πελατών.

Υπάρχουν κι άλλα μαγαζιά της αλυσίδας «Θάλασσα Ψάρι-Ψητό», εκτός από αυτό της Αμφιθέας. Στην Γλυφάδα, στο Χαλάνδρι και σύντομα μας πληροφόρησαν σε νέες περιοχές. Έξυπνο! Και νόστιμο! Και πάνω απ’ όλα, υγιεινό…

 

Τελευταία Νέα