Σαν δυο θηρία στο κλουβί...

Μιχάλης Τσαμπάς
Σαν δυο θηρία στο κλουβί...

bet365

Δεν είναι στα καλύτερα τους! Στην Λεωφόρο έχει ο καθένας τους λόγους του για να κερδίσει! Ο Νίκος Αθανασίου και ο Απόστολος Παγώνης λίγες ώρες πριν από το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ μας βάζουν στο κλίμα ενός αγώνα με πολλά ζητούμενα!

Ο Παναθηναϊκός είναι με ανοιχτές πληγές ακόμη από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο. Βαδίζει στα... χαμένα αφού έμεινε χωρίς στόχο κι απλά περιμένει τα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ είναι στο... κόλπο του Κυπέλλου, αλλά βιώνει ένα νοσηρό κλίμα μετά τα άσχημα αποτελέσματα, αλλά και τις σερί θλάσεις, που έφεραν γκρίνια για τον Τούντορ, αλλαγή προέδρου κι απομάκρυνση Άρνεσεν.

Με όλα τα παραπάνω το δεδομένο είναι ότι και οι δύο δεν βρίσκονται στα... χάι τους. Μάλλον περισσότερο με... πληγωμένα θηρία μοιάζουν που ψάχνουν μια νίκη αποδείξεων. Τέτοια θα είναι αν ένας από τους δύο την πετύχει στην Λεωφόρο. Οι επιφορτισμένοι με τα θέματα του Παναθηναϊκού (Νίκος Αθανασίου) και του ΠΑΟΚ (Αποστολής Παγώνης) στο Gazzetta.gr πριν την σέντρα του «Απ. Νικολαϊδης» γράφουν για το τι περιμένουν να δουν και ποια θα είναι τα... κλειδιά ώστε η κάθε ομάδα να ανοίξει την πόρτα της επιτυχίας!

ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ούτε ένα. Ούτε δύο. Επτά γκολ έχει πετύχει ο Μάρκους Μπεργκ σε βάρος του ΠΑΟΚ και έχει αναπτύξει... πελατειακή σχέση με το πλεκτό του «δικεφάλου». Ο Σουηδός επιθετικός του Παναθηναϊκού έχει δύο χατ-τρικ στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και βρίσκεται σε ανοδική πορεία μετά το «δίμπαλο» στους Ζωσιμάδες. Είναι ο σημαντικότερος ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» και ο φίλοι των «πρασίνων» περιμένουν πολλά από τον διεθνή στράικερ.

Η... ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ: Ο Αντρέα Στραματσόνι μετά την νίκη με 3-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα δεν σκοπεύει να διαταράξει ιδιαίτερα το πιο γνωστό ρητό του ποδοσφαίρου. Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και ο Ιταλός τεχνικός έχει να διαχειριστεί την απουσία του τιμωρημένου Ζέκα και του τραυματία Πράνιτς. Ο Λουκ Στιλ αναμένεται να ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Νάνο. Δεξί ο Μέστο. Κουτρουμπής και Τελάντερ στο κέντρο της άμυνας. Εσιέν, Λουντ, Αμπέντ έχουν προβάδισμα για την τριάδα των χαφ, με τον Λαγό να διεκδικεί την θέση από τον Γκανέζο. Ο Μάρκους Μπεργκ θα είναι στην κορυφή. Στα «φτερά» επικρατέστεροι μοιάζουν οι Κλωναρίδης και Βλαχοδήμος.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ: Η Ευρώπη χάθηκε από τον Αύγουστο, το πρωτάθλήμα τρεις μήνες αργότερα και το Κύπελλο πριν ένα δεκαήμερο στο Περιστέρι. Η χρονιά είναι σούπερ αποτυχημένη και το μόνο που έχει μείνει στον Παναθηναϊκό είναι να πάρει τα ντέρμπι και να κατακτήσει την δεύτερη θέση μέσω του μίνι πρωταθλήματος των πλέι-οφ. Η αρχή γίνεται κόντρα στον ΠΑΟΚ και το «τρίποντο» για το «τριφύλλι» είναι μονόδρομος...

ΤΟ LIMIT DOWN: Ο Παναθηναϊκός από εκεί που είχε ως απόρθητο «κάστρο» την Λεωφόρο, μετρά τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη στο γήπεδό του σε όλες τις διοργανώσεις! Μία επίδοση που δεν συναντάμε συχνά από την επιστροφή των «πρασίνων» στην φυσική τους έδρα. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτή την τετράδα αγώνων, η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι δεν έχει σκοράρει ούτε μία φορά! 1-0 ήττα από τον ΠΑΣ για το Κύπελλο, 0-0 με τον Πανιώνιο, «λευκή» ισοπαλία και με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο και ήττα 1-0 από την Ξάνθη για το πρωτάθλημα.

TO MOMENTUM ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: Ο αποκλεισμός από τον Ατρόμητο ολοκλήρωσε το... στραπάτσο της φετινής χρονιάς. Το διπλό έγινε στα Γιάννινα και έδειξε πως ο Παναθηναϊκός όταν δεν έχει το άγχος του αποτελέσματος μπορεί να ανταπεξέλθει πολύ καλύτερα. Η Λεωφόρος θα είναι γεμάτη, ο κόσμος περιμένει να δει καλό ποδόσφαιρο και δεδομένα οι «πράσινοι» έχουν διαχειριστεί καλύτερα τις αποτυχίες του σε σχέση με τον ΠΑΟΚ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΓΩΝΗΣ (ΠΑΟΚ)

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Με τα δεδομένα που υπάρχουν στον ΠΑΟΚ, είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς ποιος παίκτης θα ξεχωρίσει στο παιχνίδι της Κυριακής (21/2) με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Αν ο αγώνας διεξαγόταν κάτω από διαφορετικές συνθήκες, δηλαδή αν οι Θεσσαλονικείς ήταν πλήρεις, τότε το έργο μας θα ήταν πολύ πιο εύκολο. Όπως φυσικά και το έργο του Τούντορ που θα διάλεγε την καλύτερη δυνατή 11αδα. Αυτός που θα αναμένεται να έχει δύσκολο έργο θα είναι ο Δημήτρης Χατζηισαϊας καθώς θα κληθεί ν' αντιμετωπίσει τον Μάρκους Μπεργκ, έναν παίκτη που έχει πληγώσει πολλές φορές στο παρελθόν τον Δικέφαλο. Ο 23χρονος αμυντικός που ήρθε από τον Πανιώνιο στην Τούμπα απέδειξε με το καλημέρα ότι η επένδυση που έκανε ο ΠΑΟΚ τον Γενάρη ήταν σωστή.

Η... ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ: Άλλη μια εβδομάδα δύσκολη ήταν αυτή που διανύσαμε για τον Ιγκορ Τούντορ καθώς έχασε το βασικό του στήριγμα στον ΠΑΟΚ τον Φρανκ Αρνεσεν. Έχασε τον άνθρωπο που τον επέλεξε για τον πάγκο της. Ο Κροάτης τεχνικός έχει αντιληφθεί πως η κλεψύδρα έχει γυρίσει ανάποδα και ο χρόνος τρέχει εις βάρος του όσο τα αποτελέσματα είναι αρνητικά.

Το γεγονός ότι ο Δικέφαλος έχει να γευτεί την χαρά της νίκης εδώ και ένα μήνα, είναι αυτή την στιγμή το πιο σοβαρό θέμα που πρέπει να απασχολήσει τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Η πίεση που του ασκείται είναι τεράστια και ίσως ο ίδιος να μη μπορεί να την διαχειριστεί λόγω της απειρίας του σε ομάδες που ο πάγκος θυμίζει ηλεκτρικές καρέκλες. Ο 37χρονος τεχνικός είναι ταυτόχρονα και άτυχος καθώς βλέπει πως το φαινόμενο θλάση έχει αφήσει γυμνή την ομάδα. Η λογική λέει πως στο ματς με τον Παναθηναϊκό θα κατέβει για ένα ακόμα παιχνίδι με αμυντικούς προσανατολισμούς.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ: Στον ΠΑΟΚ δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί πως κινδυνεύουν να μείνουν εκτός play offs εάν συνεχίσουν τις χαμηλές πτήσεις. Δεν φτάνει μόνο να λες πως: «Ο ΠΑΟΚ θα είναι στην πεντάδα και θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ», χρειάζονται και έργα. Όταν από την ομάδα απουσιάζει το κίνητρο, τότε παύει να είναι ομάδα. Ίσως να μην υπάρχει ο άνθρωπος που θα τους παρακινήσει και τους δώσει όραμα. Κακά τα ψέματα, όταν όλοι διαβάζουν και ακούνε καθημερινά πως έφυγε ο ένας, έφυγε ο άλλος και ότι αναζητείτε ο αντικαταστάτης του Τούντορ τότε χάνεται το οικογενειακό κλίμα. Ο Δικέφαλος στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Ολυμπιακό μετράει ήδη δύο ήττες και ακολουθεί ο Παναθηναϊκός. Ο στόχος είναι να φύγει από την Λεωφόρο με θετικό αποτέλεσμα για να μη τριτώσει το κακό και η ομάδα απομακρυνθεί από τις προνομιούχες θέσεις.

ΤΟ LIMIT DOWN: Ο ΠΑΟΚ θα εμφανιστεί στη Λεωφόρο αποδεκατισμένος. Αυτή την στιγμή ο μοναδικός διαθέσιμος επιθετικός είναι ο Μακ, με τον Σλοβάκο να είναι ντεφορμέ εδώ και μεγάλο διάστημα. Οι υπόλοιποι, Μπερμπάτοφ, Αθανανασιάδης, Ροντρίγκες... είναι τραυματίες και αναμένεται να επιστρέψουν μετά από ένα ή και δύο μήνες σε αγωνιστική δράση. Ο Δικέφαλος, είναι από τις ομάδες που μπορείς εύκολα να βγάλεις εκτός ρυθμού, μ' έναν και μοναδικό τρόπο.

Να του ασκήσεις πίεση στην πρώτη πάσα. Οι παίκτες του Τούντορ αυτομάτως θολώνουν και προσπαθούν να ξεφορτωθούν την μπάλα από τα πόδια τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο και ο αντίπαλος να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του ΠΑΟΚ.

TO MOMENTUM ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: Όπως στις αναμετρήσεις με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, έτσι και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, το momentum δεν είναι το καταλληλότερο για τον ΠΑΟΚ. Η ψυχολογία δεν είναι και στα καλύτερα επίπεδα μετά την ήττα από τον Ηρακλή και την τρίωρη πολιορκία των αποδυτηρίων της Τούμπας από οπαδούς της ομάδας. Οι παίκτες ξέρουν πως αν έρθει κάποιο βαρύ σκορ στη Λεωφόρο τότε θα τους περιμένει υποδοχή στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Στην Τούμπα θα ήθελαν πολύ αυτό το παιχνίδι, όπως και όλα τα προηγούμενα, να διεξάγονταν σε μια χρονική στιγμή που στην ομάδα θα υπήρχε αγωνιστική ηρεμία και ο Ιγκορ Τούντορ θα είχε όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεσή του.

 

Τελευταία Νέα