Τι έκανες (ποδοσφαιρικά) Mr. Frank;

Σταύρος Σουντουλίδης
Τι έκανες (ποδοσφαιρικά) Mr. Frank;

bet365

Ήρθε με τυμπανοκρουσίες και προσδοκίες. Χαιρέτισε με... άδεια χέρια και την στάμπα του αποτυχημένου! Το G-Weekend Journal καταγράφει τα πεπραγμένα του Φρανκ Άρνεσεν στον ΠΑΟΚ!

Το διαζύγιο «ΠΑΟΚ – Άρνεσεν» δεν εξέπληξε τους παροικούντες στη Μικράς Ασίας. Αποτελούσε κοινό μυστικό, από το Δεκέμβριο μέχρι και την περασμένη Κυριακή, ότι ο Δανός παράγοντας «μετρούσε αντίστροφα», μέχρι να ανοίξει την πόρτα της εξόδου από την Τούμπα.

Και τι άφησε πίσω του, ο 59χρονος τεχνοκράτης, που ήρθε μετά βαΐων και κλάδων, με ενθουσιασμό και με μεγαλοπρέπεια τον περασμένο Μάιο, στον ΠΑΟΚ; Ας μιλήσουμε λίγο ποδοσφαιρικά για τα πεπραγμένα του Δανού, δίχως κανένα ίχνος διάθεσης η κουβέντα τώρα που έφυγε από την ομάδα να περιλαμβάνει στοιχεία ίντριγκας, συζήτησης για μίζες και πεταμένα χρήματα, μιας προσπάθειας πλήρους απαξίωσης του (όποιου) έργου του.

Από τις 27 Μαΐου, όταν ανέλαβε να «τρέξει» το πιο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ στην εποχή Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, προχώρησε σε μεταγραφές, ποδοσφαιριστών, ανανεώσεις συμβολαίων, αποδεσμεύσεις και πωλήσεις παικτών. Όλα αυτά μέχρι τις αρχές του Ιανουαρίου όταν η κατάληξη της υπόθεσης Γκαλίτσιου, ουσιαστικά αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Δική του εισήγηση, για να τα λέμε όλα, ήταν η απόκτηση του Δημήτρη Χατζηισαία, αλλά δεν συμμετείχε καθόλου στις διαπραγματεύσεις, για τον Βελλίδη ήταν θετικός, ενώ δεν είπε «όχι» στη λύση του συμβολαίου με τον Ρικάρντο Κόστα. Ως εκεί…

Ας αφήσουμε τα (ποδοσφαιρικά) νούμερα και τους αριθμούς να «κρίνουν» τον Φρανκ Άρνεσεν, που προσπάθησε να χτίσει μια πανάκριβη ομάδα για τα ελληνικά δεδομένα και εν μέρει το έκανε με καλές και κακές επιλογές, αλλά παράλληλα πόνταρε όλο το έργο «ΠΑΟΚ 2015-2016» , σ’ έναν τελείως άπειρο προπονητή, τον Ιγκόρ Τούντορ, επιλογή που ασφαλώς και πλήρωσε.

Τι δείχνουν τα πεπραγμένα του Δανού (πρώην) αθλητικού διευθυντή; Έχτισε μια νέα ομάδα με 8 μεταγραφές (Ολσεν, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Ροντρίγκες, Αντόνις, Σάμπο, Ζάιρο, Μαλεζάς), βρήκε δύο νεοαποκτηθέντες, από τον Ζήση Βρύζα, στην ομάδα (Χαρίσης, Κοροβέσης) και τον Ιβάν Σαββίδη να του φέρνει τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ την τελευταία ημέρα των μεταγραφών.

Στο ίδιο διάστημα αποδεσμεύτηκαν έξι ποδοσφαιριστές (Ρατς, Μάρτενς, Μαντούρο, Παπαγιαννόπουλος, Σαλπιγγίδης και ο ξεχασμένος Χακόμπο), τέσσερις δόθηκαν δανεικοί (Περέιρα, Κουλούρης, Πούγγουρας, Πόποβιτς) και έγιναν δύο πωλήσεις (Λούκας, Νομπόα), έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην περίπτωση του Ισπανού, που μπορεί να φέρει κι άλλα χρήματα στον ΠΑΟΚ, ενώ για τον αρχηγό της εθνικής Εκουαδόρ όλα έγιναν «από ψηλά» μέχρι να πωληθεί στη Ροστόφ.

Ο Άρνεσεν, κατά τη διάρκεια της οκτάμηνης παρουσίας στην Τούμπα, προχώρησε στην ανανέωση και επέκταση τριών συμβολαίων (Πέλκας, Κωνσταντινίδης, Μυστακίδης) επιβραβεύοντας τους ποδοσφαιριστές για την παρουσία τους στην ομάδα.

Συνολικά 26 διαφορετικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που δεν τις λες και λίγες…

Οι αριθμοί για τα «οκτώ παιδιά» του Άρνεσεν

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και η περισσότερη κουβέντα γίνεται για τις 8 μεταγραφές, που έφεραν από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή την υπογραφή του Φρανκ Άρνεσεν.

Ρόμπιν Όλσεν: 19 αγώνες, 0 γκολ

Αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή του Δανού. Ο Σουηδός τερματοφύλακας δεν προσαρμόστηκε ποτέ στην Ελλάδα, με τις εμφανίσεις του εξόργισε τον Τούντορ, που άρον άρον απαίτησε την απόκτηση ενός νέου τερματοφύλακα (Βελλίδης) μετά από το ματς, ΠΑΟΚ – Γιάννινα (3-1) και παρά την εντυπωσιακή εμφάνισή του στο επόμενο παιχνίδι, στην Ξάνθη, που αγωνίστηκε πριν φύγει δανεικός στη Κοπεγχάγη.

Μαρίν Λέοβατς: 17 αγώνες, 0 γκολ

Ο Κροάτης αμυντικός, ουδέποτε είχε παίξει φουλ μπακ και αυτό φάνηκε στα περισσότερα ματς, που ο Τούντορ επέμενε να τον χρησιμοποιήσει στο 3-5-2. Ταλαιπωρήθηκε από πολλούς μυϊκούς τραυματισμούς, δεν έχει δικαιολογήσει βάσει απόδοσης τα πολλά χρήματα που δόθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στη Ριέκα.

Στέλιος Μαλεζάς: 15 αγώνες, 0 γκολ

Δεν πρωταγωνίστησε στην περίπτωση του Έλληνα αμυντικού, η επιστροφή του στην Τούμπα έγινε κυρίως από ανθρώπους μέσα από την ομάδα, που γνώριζαν ποιος είναι, αλλά όπως και να το κάνουμε οι τελικές διαπραγματεύσεις και η συμφωνία με τον Μαλεζά έγιναν από τον Άρνεσεν.

Γκόικο Τσίμιροτ: 15 αγώνες, 0 γκολ

Παραμένει η πιο ακριβή πώληση ποδοσφαιριστή από ομάδα της Βοσνίας, με τον πρώην μέσο της Σαράγεβο να έρχεται πολύ αργά (17 Αυγούστου) στη Θεσσαλονίκη και να μένει με «το καλημέρα» νοκ άουτ για πάνω από 3,5 μήνες! «Έδεσε» ως δίδυμο με τον Χάρη Χαρίση στη μεσαία γραμμή από την στιγμή που επέστρεψε στις αρχές Δεκεμβρίου σε φουλ ρυθμούς.

Ερικ Σάμπο: 23 αγώνες, 3 γκολ

Ακόμη μια επιλογή από πρωταθλήματα δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, με δεδομένα προβλήματα προσαρμογής στην Ελλάδα, αφού ο Σλοβάκος για πρώτη φορά περνούσε τα σύνορα της πατρίδας. Ο Σάμπο του ΠΑΟΚ δεν έχει καμία σχέση με τον Σάμπο της Σπάρτακ Τρνάβα, εκεί όπου τον είδαν Τούντορ και Άρνεσεν και επέμεναν να τον φέρουν στην Τούμπα μετά τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με την ομάδα από την Σλοβακία για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Πήρε ουκ ολίγες ευκαιρίες από τον Τούντορ, σε τέτοιο σημείο που να τον εκθέτει ο προπονητής του βάζοντας τον είτε δεξιό, είτε αριστερό χαφ.

Τέρι Αντόνις: 2 αγώνες, 0 γκολ

Ο ομογενής από την Αυστραλία είναι ταλέντο, είναι καλός με την μπάλα, με δυνατά πόδια, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει κερδίσει τον Τούντορ. Ήρθε ανέτοιμος να αγωνιστεί σ’ ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ταλαιπωρήθηκε και αυτός από τραυματισμούς, ενώ η παρουσία του τον Ιανουάριο, με την εθνική νέων της Αυστραλίας, τον άφησε πιο πίσω.

Ζάιρο: 20 αγώνες, 2 γκολ

Ο Βραζιλιάνος πάνω που άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του τραυματίστηκε σοβαρά και η απουσία του αυτή την στιγμή κρίνεται σε πολλές περιπτώσεις καθοριστική. Κι αυτό κάτι λέει… Αργησε πολύ να μπει στο κλίμα της νέας του ομάδας, με καλές και κάτω του μετρίου εμφανίσεις.

Γκάρι Ροντρίγκες: 26 αγώνες, 5 γκολ

Ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι, με παραστάσεις από ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Primera Division, θεωρείται η πιο πετυχημένη επιλογή και μεταγραφή του Άρνεσεν. Βασικός και αναντικατάστατος μέχρι την στιγμή του σοβαρού τραυματισμού, που θα τον αφήσει για δύο μήνες εκτός γηπέδων και το ερώτημα που τίθεται είναι σε ποια κατάσταση θα επιστρέψει στα μέσα Μαρτίου.

Και οι άλλοι τρεις…

Ο Άρνεσεν βρήκε ως μεταγραφές, Χαρίση (12 αγώνες, 1 γκολ) και Κοροβέση (11αγώνες, 0 γκολ), ενώ δεν είχε συμμετοχή, πέραν των τυπικών επαφών, στην απόκτηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ (22 αγώνες, 5 γκολ). Όμως, και οι δικοί τους αριθμοί και παρουσία στην ομάδα, κάτι δείχνουν…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα