Iπτάμενος δίσκος έπεσε στο Γκάζι! (pics, vids)

Δήμος Μπουλούκος
Iπτάμενος δίσκος έπεσε στο Γκάζι! (pics, vids)

bet365

To G-Weeekend Journal παρακολούθησε το πρώτο επεισόδιο των νέων X Files, μίας τεράστιας τηλεοπτικής επιτυχίας και γράφει για την... ανανεωμένη εμπειρία της στενής επαφής με εξωγήινους και όχι μόνο!

Σε μία κινηματογραφική σεζόν που ο Πόλεμος των Άστρων με το νέο επεισόδιο του, ανανεώνει το ενδιαφέρον για τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας και στέλνει τη φαντασία μας σε μακρινά διαγαλαξιακά ταξίδια, η επιστροφή των Χ Files ή Απόρρητων Φακέλων ελληνιστί, απογειώνει το ενδιαφέρον του κοινού για το ανεξερεύνητο!

Το G-Weeekend Journal ήταν προσκεκλημένο στην πρεμιέρα του νέου γύρου των έξι επεισοδίων, αλλά πριν πάμε στα καινούργια, ας θυμηθούμε τα παλιά ή να τα παρουσιάσουμε σε όσους δεν τα ξέρουν!

Η τηλεοπτική σειρά που άλλαξε την ιστορία

Xωρίς ίχνος υπερβολής, τα X Files άλλαξαν τον τρόπο που δημιουργούνταν οι σειρές πριν μπει ο 21ος αιώνας! Μέχρι τότε οι εβδομαδιαίες τηλεοπτικές σειρές ακολουθούσαν την πεπατημένη, με ελαφρές κωμωδίες ή κοινωνικά δράματα και δεν είχαν καταφέρει να αποτελέσουν σε μεγάλο βαθμό το εβδομαδιαίο τακτικό ραντεβού. Είχε προηγηθεί βέβαια το Twin Peaks ή «Ο ύποπτος κόσμος του Τουίν Πικς» στα ελληνικά αλλά κράτησε έναν μόνο χρόνο (1990-91)! Πρόλαβε, όμως, να δημιουργήσει ένα κοινό που περίμενε τη συνέχεια και τελικά την βρήκε με τους «Απόρρητους Φακέλους».

Πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση για τα X-Files ήταν στις 10 Σεπτεμβρίου του 1993 με τους πράκτορες του FBI Φοξ Μόλντερ και Ντέινα Σκάλι που υποδύονταν ο Ντέιβιντ Ντουκόβνι και Γκίλιαν Άντερσον να προσπαθούν να λύσουν κάθε λογής εξωγήινο μυστήριο ή θεωρία συνωμοσίας εις βάρος της Γης. Η σειρά διατηρήθηκε ως το 2002 - ενώ δημιουργήθηκαν και δύο κινηματογραφικά φιλμ - ανοίγοντας νέους δρόμους στην τηλεοπτική πραγματικότητα. Η επιτυχία δεν ήταν τυχαία καθώς, κάθε επεισόδιο έμοιαζε με αυτόνομη ταινία. Με μεγάλες δόσεις αγωνίας, άπλετο μυστήριο, γεμάτη εξωγήινους και πολλούς γρίφους που έπρεπε να λυθούν, η σειρά συνάρπασε εκατομμύρια τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο. Ο πράκτορας και η επιστήμων θα εξερευνούσαν και θα έλυναν τις πιο περίεργες υποθέσεις, αντιμετωπίζοντας τα πιο παράξενα πλάσματα. Αλλο ένα συστατικό της επιτυχίας ήταν η έλξη μεταξύ των δύο ηρώων. Και μπορεί να φλέρταραν σε όλη την διάρκεια της σειράς, χωρίς ποτέ να υπάρξει σχέση μεταξύ τους πέρα από ένα φιλί, ωστόσο το τελευταίο επεισόδιο υπονόησε πολλά καθώς τους έδειχνε αγκαλιά σε ένα κρεβάτι, χωρίς ποτέ να μάθουμε τι έγινε.

Οπως κάθε τι όμορφο στη ζωή, έτσι και τα X Files άρχισαν να ξεθωριάζουν μετά την 7η σεζόν και κυρίως να επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους και έτσι το 2002 έπεσαν οι τίτλοι τέλους. Οι δύο πρωταγωνιστές πάντως είχαν ήδη βγάλει όνομα και συνέχισαν πλέον να βγάζουν το... μεροκάματο σε άλλες δουλειές. Μέχρι να έρθει το σωτήριο έτος 2015, να αποφασισθεί η αναβίωση της επιτυχημένης σειράς και να προβληθεί το πρώτο επεισόδιο την περασμένη Δευτέρα!

Τα X Files είναι ξανά εδώ!

Και να που φτάσαμε στο 2016, για να ξαναδούμε τα X Files στις οθόνες μας. Η πρόσκληση από την FOX για να δούμε αποκλειστικά την πρεμιέρα του νέου κύκλου των έξι επεισοδίων, ήταν κάτι παραπάνω από δελεαστική. Δεν ήταν μόνο η αναβίωση μίας μακρινής εποχής αλλά ένα revival όμορφων και έντονων αναμνήσεων. Φτάνοντας στο Γκάζι το βράδυ της Δευτέρας, η πρώτη εμπειρία σε απογείωνε με πολλές υποσχέσεις! Η εικόνα ενός ιπτάμενο δίσκου να έχει... τσακιστεί μέσα στην Τεχνόπολη σε έβαζε για τα καλά στο κλίμα, Αρκούντως χολιγουντιανό το intro δεν γινόταν να μην περιμένεις για τα καλύτερα, από την υπερπαραγωγή που στήθηκε απο τη FOX σε συνεργασια με την Active Media!

Ο χώρος υπέροχα κατασκευασμένος σε έβαζε αμέσως στο μυστηριακό κλίμα της σειράς επιστημονικής φαντασίας. Κρυφοί φωτισμοί, μισκοσκόταδο, τεχνητός καπνός και οι γιγαντοοθόνες που έπαιζαν αποσπάσματα από την σειρά, σε προδιέθεταν θετικά για ότι θα επακολουθούσε. Κι όλα αυτά με τη συνοδεία ποπ κορν και κοκτέιλ με βάση τη βότκα Stolisnaya να κάνουν ακόμα καλύτερο σκηνικό. Και κατά τις 21.30 η τόσο γνώριμη μουσική της σειράς άρχισε να ακούγεται...

Το πρώτο επεισόδιο του νέου μίνι κύκλου των Απόρρητων Φακέλων ξεκινά με μια σύντομη ανακεφαλαίωση της μυθολογίας της σειράς, για να ξαναθυμηθούμε ή να μάθουμε, Στη συνέχεια, είδαμε έναν ιπτάμενο δίσκο - ίδιο με αυτόν που είδαμε έξω - να έχει πέσει στο βορειοδυτικό Νιού Μέξικο το 1947, σε μια μυστική υπόθεση που εξελίσσεται παράλληλα μέσα στο πρώτο επεισόδιο. Οι δύο πρωταγωνιστές πλέον έχουν χωρίσει τους δρόμους τους και δεν είναι πράκτορες του FBI. H Σκάλι είναι βοηθός χειρουργός ενώ ο Μόλντερ είναι... χαμένος από προσώπου γης, αδυνατώντας να ξεφύγει από την προηγούμενη ζωή του.

Τότε, ένας παρουσιαστής του διαδικτύου, έχει πιστέψει ότι οι μεγάλοι ηγέτες έχουν στήσει μια τεράστια συνωμοσία που ξεκινάει από το 1930, σε σχέση με την ύπαρξη εξωγήινων. Και έχει και μια γυναίκα ως μάρτυρα για όσα υποστηρίζει. Ο Μόλντερ και η Σκάλι ανταποκρίνονται στο μήνυμα του παρουσιαστή, πάνε μέχρι τα προάστια της Βιρτζίνια και συναντούν μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι την απήγαγαν οι εξωγήινοι και της έκαναν εκτρώσεις, τραβώντας το έμβρυο μέσα από μια τρύπα στην κοιλιά της!

Παράλληλα, υπάρχει ένα κρυφό εργαστήριο όπου φυλάσσεται ένα εξωγήινο όχημα, με τους επιστήμονες να έχουν αναπτύξει ένα σύστημα αντιβαρύτητας, ώστε να παραμένει στον αέρα και να γίνεται και αόρατο. Ολα αυτά εξάπτουν τη φαντασία του Μόλντερ που δεν έπαψε όλα αυτά τα χρόνια να έχει τις αγωνίες του και τις αναζητήσεις του και πλέον αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει, ανατρέποντας όσα ξέραμε για τη σειρά. Ο εχθρός δεν είναι οι εξωγήινοι αλλά κάποιοι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την τεχνολογία των εξωγήινων για να κατακτήσουν τον πλανήτη, κάνοντας πόλεμο σε ποιον άλλο, στις Ηνωμένες Πολιτείες!

To πρώτο επεισόδιο μας γέμισε υποσχέσεις! Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει αλλά το δίδυμο Σκάλι και Μόλντερ παραμένει «φρέσκο». Το πρώτο επεισόδιο ήταν αρκετά πιο ρεαλιστικό σε σχέση με ότι είχαμε συνηθίσει παλιότερα, αλλά ήταν φυσικό καθώς προείχε να παρουσιάσει στις νέες γενιές τι είναι οι «Απόρρητοι Φάκελοι» πριν μπει στα βαθιά. Ανανεωμένο είναι και το θέμα καθώς πλέον οι κακοί δεν είναι εξωγήινοι αλλά κάποιοι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την εξωγήινη τεχνολογία. Εξαιρετικό τέχνασμα το 2016 που πλέον δεν πείθει κανέναν ο εξωγήινος φόβος! Μαζί με τους Μόλντερ και Σκάλι επέστρεψε και ο Cigarette Smoking Man, ο κακός της υπόθεσης και δείχνει έτοιμος για ραδιουργίες!

Ανάλογα με την επιτυχία και την απήχηση που θα έχουν τα πρώτα έξι επεισόδια, θα αποφασιστεί εάν θα συνεχιστούν. Πάντως το πρώτο επεισόδιο «τσάκισε» στις Ηνωμένες Πολιτείες και όλα δείχνουν ότι τα X Files ήρθαν για να μείνουν, τουλάχιστον για μία ολόκληρη σεζόν. Ο νέος κύκλος μεταδίδεται από το κανάλι FOX και τα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Τρίτη στις 6:15 και 21:50. Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Nova, OTE TV, Vodafone TV και Cyta Hellas, ενώ όλα τα νέα επεισόδια "The X-Files" θα είναι διαθέσιμα on-demand, μέσω FOX Play.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα