Η τελευταία ευκαιρία του Βλαχοδήμου!

Βασίλης Μοιρώτσος
Η τελευταία ευκαιρία του Βλαχοδήμου!

bet365

Αιώνιο ταλέντο ή θα... σώσει την καριέρα του; Ο Παναθηναϊκός του δίνει την «2η και τελευταία» ευκαιρία και το face control γράφει για το αν ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος μπορεί να κάνει το ολικό restart!

Δεν είχε κλείσει καλά καλά τα 20 του χρόνια όταν του κόλλησαν το προσωνύμιο «Έλληνας Κριστιάνο Ρονάλντο». Λίγο η σωματοδομή του, λίγο τα κολπάκια με τη μπάλα και λίγο η δήλωση τον Φλεβάρη του 2012, όταν ακόμα αγωνιζόταν στην Ξάνθη, έφεραν τον «βαρύ» τίτλο. «Θα ήθελα να παίξω στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Κριστιάνο Ρονάλντο. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που αγωνίζεται και απολαμβάνω να τον βλέπω να αγωνίζεται», είχε δηλώσει σε γερμανική ιστοσελίδα που του είχε κάνει αφιέρωμα με τον τίτλο: «Ένα αστέρι από την Ελλάδα».

Το αστέρι του Παναγιώτη Βλαχοδήμου έλαμψε εκείνη τη χρονιά στην Ξάνθη. Ο τότε τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Κώστας Κωνσταντινίδης, τον είχε «ανακαλύψει» στη δεύτερη ομάδα της Στουτγκάρδης και είχε… ψήσει τον Χρήστο Πανόπουλο πως η επένδυση αξίζει τον κόπο. Και πράγματι. Ο 20χρονος τότε μεσοεπιθετικός έκανε μια φοβερή σεζόν στην ακριτική ομάδα και αποχώρησε στο τέλος της. Τον Μάιο του 2012 τα πρωτοσέλιδα γράφουν πως ο «Έλληνας Κριστιάνο» γίνεται «ερυθρόλευκος», με τον Ολυμπιακό να πληρώνει ένα μεγάλο ποσό για να τον κάνει δικό του και τον ίδιο να ψηφίζεται ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης της χρονιάς.

Όλοι μιλούσαν για ένα παιδί που το ταλέντο του σε συνδυασμό με τη γερμανική ποδοσφαιρική του ανατροφή θα τον φτάσει πολύ ψηλά. Λίγους μήνες αργότερα είχε μπει στην κουβέντα η αμφιβολία. Μια αμφιβολία που είχε να κάνει με τον χαρακτήρα του. «Φοβερός ποδοσφαιριστής, αλλά ανυπάκουος», έλεγαν στου Ρέντη, όταν τους ρωτούσαν για ποιο λόγο ένα τέτοιο ταλέντο δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί.

Ο Ζαρντίμ δεν τον εμπιστεύτηκε ποτέ, ο Μίτσελ τον χρησιμοποίησε με την έλευση του σε συνεχόμενα παιχνίδια, μα το καλοκαίρι του 2013 ζήτησε την αποχώρησή του. Η δικαιολογία; Η ίδια. Αναμφισβήτητη ποδοσφαιρική αξία, αλλά ανυπάκουος. Στις προπονήσεις, στους αγώνες, στην καθημερινότητα.

Ο «μικρός» φαινόταν να έχει προβλήματα ακόμα και με συμπαίκτες του. Σαν να έφταιγε εκείνος για ό,τι κακό συνέβαινε. «Καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά τ’ όνομα», που λένε. Του Βλαχοδήμου του «βγήκε» τ’ όνομα. Ακόμα και ο Χοσέ Χολέμπας… θίχτηκε με ένα απλό ποστάρισμα του Έλληνα μέσου στο Twitter. Ήταν τον Ιούλιο του 2014, τη μέρα που η Γερμανία έπαιζε στον τελικό του Μουντιάλ απέναντι στην Αργεντινή.

Ο Βλαχοδήμος θέλησε να εκφράσει την υποστήριξή του προς την Αργεντινή ποστάροντας μια φωτογραφία του με τους Αργεντινούς συμπαίκτες του, Χαβιέ Σαβιόλα και Τσόρι Ντομίνγκες. Το πρώτο σχόλιο ήταν του Χολέμπας. «Άρχισε να παίζεις ποδόσφαιρο και σταμάτα να ποστάρεις», του έγραψε ο Γερμανοθρεμένος αριστερός μπακ. «Άρχισε να παίζεις ποδόσφαιρο και σταμάτα να…». Πόσες και πόσες φορές έχει ακούσει/διαβάσει αυτή τη φράση… «Άρχισε να παίζεις ποδόσφαιρο και σταμάτα να ποστάρεις/να μιλάς/να ντριπλάρεις/να κάνεις ζογκλερικά/ να… να… να…».

«Πήγαινε εκεί και άρχισε να παίζεις ποδόσφαιρο. Και θα γυρίσεις εδώ για να κάνεις καριέρα», η ατάκα που άκουσε φεύγοντας ως δανεικός για την Άουγκσμπουργκ, από κάποιους στον Ολυμπιακό που δεν έπαψαν ποτέ να πιστεύουν στο ταλέντο του. Γι’ αυτό και τον έστειλαν στη Γερμανία. Για να «δουλέψει» το ταλέντο του. Για να εξελιχθεί.

Για να ωριμάσει. Κυρίως το τελευταίο. Να ωριμάσει. Στη Γερμανία δεν έπαιξε. Σχεδόν καθόλου. Μία συμμετοχή όλη κι όλη. Γύρισε στην Ελλάδα και βρήκε στέγη στην Κρήτη. Πρώτα στον Πλατανιά, μετά στον Εργοτέλη. Μόνο στους Χανιώτες θύμισε κάτι απ’ τον Βλαχοδήμο της Ξάνθης. Προσπαθούσε να βγάλει από πάνω του όποια «ρετσινιά» του είχαν κολλήσει και να επιστρέψει στον Ολυμπιακό.

Δεν το κατάφερε ποτέ. Η γαλλική Νιμ ήταν η τέταρτη ομάδα στην οποία πήγε δανεικός. Εκεί εντυπωσίασε. Άρχισε να θυμίζει και πάλι κάτι απ’ τα παλιά. Σημείωσε ορισμένα υπέροχα γκολ, ξεσήκωσε την εξέδρα με τις κινήσεις του.

Δεν ήταν αρκετά για να τον θυμηθούν στον Ολυμπιακό. Ούτε για να τον κουβεντιάσουν στην ελληνική πιάτσα των ατζέντηδων. Μονάχα φήμες, που έφταναν μέχρι τον ΠΑΟΚ και πιθανό ενδιαφέρον των Θεσσαλονικιών. Μέχρι που στις αρχές Ιανουαρίου προτάθηκε στον Παναθηναϊκό. Στην ομάδα της καρδιάς του. Εκείνη που υποστήριζε από μικρό παιδί. «Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να το δούμε», το τηλεφώνημα του ατζέντη του. «Σταμάτησέ τα όλα τα υπόλοιπα και μίλα με τον Παναθηναϊκό. Εκεί θέλω να πάω να παίξω ποδόσφαιρο», η απάντησή του.

Η ευκαιρία του Παναθηναϊκού μοιάζει ως η τελευταία του Παναγιώτη Βλαχοδήμου. Η τελευταία για την ποδοσφαιρική του αναγέννηση, η τελευταία για να κάνει την σπουδαία καριέρα που ονειρεύτηκε. Μακριά από τα «Έλληνας Κριστιάνο Ρονάλντο» και όσα τον έκαναν να μοιάζει πως ενδιαφέρεται περισσότερο για την δική του προβολή, παρά για την βοήθεια της – εκάστοτε – ομάδες του. «Άρχισε να παίζεις ποδόσφαιρο». Σκέτο, αυτή τη φορά. Χωρίς «και σταμάτα να…». Καμιά φορά είναι αρκετό ένα απλό «άρχισε να παίζεις ποδόσφαιρο…».

 

Τελευταία Νέα