O χορός της κοιλιάς σε 8γωνo! (vids)

Gazzetta team
O χορός της κοιλιάς σε 8γωνo! (vids)

bet365

Το παρουσιαστικό ενός αθλητή στο UFC προβλέπει γραμμωμένο σώμα και κοιλιακούς, όμως ο Ρόι Νέλσον κάνει την διαφορά με την κοιλιά του.

Στο μυαλό των περισσότερων, όταν ακούνε για ΜΜΑ και συγκεκριμένα για το UFC, πάει σε γραμμωμένα σώματα με ελάχιστα ίχνη λίπους... Μέσα όμως στους δεκάδες αθλητές που πληρούν αυτά τα χαρακτηριστικά στο Ultimate Fighting Championship, υπάρχει και μία εξαίρεση που μπορεί να μην βρίσκεται στην κορυφή ή τουλάχιστον στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας του, αλλά γνωρίζει την αποθέωση όπου και όποτε αγωνίζεται.

Ο λόγος για τον Ρόι Νέλσον, τον 39χρονο από το Λας Βέγκας που η κοιλιά του παραπέμπει περισσότερο σε μέλος κάποιου Harley-Davidson Club, παρά σε αθλητή ενός από τα πιο απαιτητικά μαχητικά αθλήματα. Μπορεί βέβαια στην κατηγορία Heavyweight στην οποία αγωνίζεται να είναι νούμερο 11 αυτή τη στιγμή, αλλά σε κάθε UFC που λαμβάνει μέρος αποτελεί ένα είδος ατραξιόν.

Γιατί; Πολύ απλά γιατί όλοι περιμένουν να τον δουν να κερδίσει, προκειμένου να ανέβει στο κάγκελο του 8γωνου και να κάνει το πανηγυρισμό που αποτελεί σήμα κατατεθέν για τον ύψους 1.83 και βάρους 118 MMAer... Να τρίψει την κοιλιά του, λες και είναι στον καναπέ του σπιτιού του, με τα πόδια πάνω στο τραπέζι και με μία μπύρα στο χέρι.

Κάτι όμως που έχει να κάνει αρκετό καιρό, καθώς η τελευταία του νίκη ήταν τον Απρίλιο του 2014. Έκτοτε μετράει 3 σερί ήττες, με αποτέλεσμα το ρεκόρ του να έχει πέσει σε 20-12 και η νίκη στο UFC 196 του Φεβρουαρίου στην Ιαπωνία, όπου θα αντιμετωπίσει τον Τζος Μπάρνετ να αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου να μην μεγαλώσει την αμφισβήτηση που υπάρχει γύρω από το όνομά του.


Μία αμφισβήτηση που πηγάζει και μέσα από τους διοργανωτές, καθώς ακόμη και ο Ντάνα Γουάιτ του έχει ασκήσει πολλές φορές δημόσια κριτική, με αφορμή την κοιλιά του και την φυσική του κατάσταση. «Αυτό το πράγμα με το πάχος ήταν αστείο στην αρχή, αλλά όχι πλέον», είχε πει ο πρόεδρος του UFC το 2011, ενώ τον Δεκέμβριο του 2009 είχε χαρακτηριστεί τον Ρόι Νέλσον ως τον «αθλητή με την χειρότερη φυσική κατάσταση».

Όμως η αλήθεια είναι πως ο «Big Country», που έμαθε πυγμαχία από τον θείο του Φλόιντ Μεϊγουέδερ, Τζεφ και ζίου-ζίτσου από τον Ρέντσο Γκρασίε, σε όλη την καριέρα του στα μαχητικά σπορ είχε πάντα παραπανήσια κιλά... Πριν από μερικά χρόνια είχε εκφράσει την επιθυμία να χάσει βάρος, προκειμένου να αλλάξει κατηγορία, όμως αποδείχθηκε μάταιος κόπος, καθώς δεν τα κατάφερε ή τελικά δεν προσπάθησε.


Βέβαια, ίσως θα έπρεπε να αναρωτηθεί και ο ίδιος, τι θα γινόταν αν είχε πιο fit παρουσιαστικό... Σίγουρα την ευκαιρία που έψαχνε για έναν τίτλο, θα την είχε πάρει και δεν θα χρειαζόταν να κράξει δημόσια το UFC. Όπως και να έχει όμως, ο Ρόι Νέλσον είναι αυτό που λέμε one in a kind
 

Τελευταία Νέα