«Το μοτίβο του δολοφόνου»!

Θοδωρής Βασίλης
«Το μοτίβο του δολοφόνου»!

bet365

To Gazzetta Weekend Journal σας παρουσιάζει «Το μοτίβο του δολοφόνου» το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Γρηγόρη Αζαριάδη, ενός ανήσυχου πνεύματος, ο οποίος από το 2012 όταν κι εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο έχει γίνει ο νέος «βασιλιάς» του ελληνικού μυθιστορήματος.

Απόσπασμα από το βιβλίο:

«Ο άντρας την κοίταζε αμίλητος. Το παγωμένο βλέμμα του την έκανε να ανατριχιάσει. Τέντωσε το χέρι και την σημάδεψε. Η γυναίκα είδε την αποτρόπαιη μάσκα του τρόμου να την αγκαλιάζει με αόρατα χέρια κι ένιωσε τα παγωμένα δάχτυλα να ψαχουλεύουν τον λαιμό της.

«Μην το κάνεις… σε παρακαλώ!»

Τρείς πυροβολισμοί ήρθαν σαν απάντηση στην ικεσία της. Οι βολίδες σφηνώθηκαν ψηλά, στους μηρούς. Παραπάτησε κι έγειρε προς τα πίσω. Έπεσε πάνω στην πόρτα του αυτοκινήτου. Τα χέρια της υψώθηκαν αβέβαια σαν να προσπαθούσε να προστατέψει το σώμα της απ’ αυτό που καταλάβαινε ότι θα ακολουθούσε. Την πλησίασε λίγο περισσότερο. Τράβηξε ξανά τη σκανδάλη. Άλλοι δυο πυροβολισμοί χαμηλά, στην κοιλιά. Η Περσεφόνη γλίστρησε απαλά προς τα κάτω και σωριάστηκε ανάσκελα στον δρόμο. Ο άντρας πλησίασε λίγο ακόμα. Τα δευτερόλεπτα μέχρι τους επόμενους πυροβολισμούς αργοσύρθηκαν σαν βαριεστημένες χελώνες. Άλλες δυο βολίδες στο στήθος. Έμεινε να την κοιτάζει ακίνητος. Ακόμα λίγα δευτερόλεπτα. Πήγε πάνω της. Ακούμπησε σχεδόν το περίστροφο στο μέτωπό της. Μια τελευταία βολίδα. Εξ επαφής».

«Το μοτίβο του δολοφόνου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης είναι ένα σκληρό καθαρό αστυνομικό μυθιστόρημα με θέμα μάλλον ασυνήθιστο για την Ελληνική αστυνομική λογοτεχνία. Η εμφάνιση ενός ιδιόρρυθμου δολοφόνου, που ακολουθεί συγκεκριμένο μοτίβο, σηματοδοτεί ένα ανελέητο κυνηγητό από την αστυνόμο Τρύπη και την ομάδα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής και προσωπικής ιδιοκτησίας. Στο τρίτο του μυθιστόρημα, ο Γρηγόρης Αζαριάδης φλερτάρει στα σύνορα που ενώνουν μιά μεσογειακή ιστορία δολοφονιών με το προφίλ ενός απρόσωπου ψυχρού Βορειοευρωπαίου δολοφόνου.

Ο Γρηγόρης Αζαριάδης έκανε την εμφάνισή του το 2012 με το μυθιστόρημα «Παλιοί Λογαριασμοί», ένα βιβλίο που κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ με το «Η τελευταία παράσταση της Μαρίνας Φιλίππου» ήρθε να εδραιώσει την θέση του στο συγγραφικό στερέωμα.

Βασικές αναφορές του είναι συγγραφείς αστυνομικών ιστοριών όπως ο Μάρκαρης, ο Καλλιφατίδης, ο Αποστολίδης και ο Γκάγκας από τον ελληνικό χώρο και από την ξένη αστυνομική λογοτεχνία οι Γάλλοι Μανσέτ και Ιζό καθώς και οι Σκανδιναβοί Σγιέβαλ-Βαλέε, Μανκέλ και Νέσμπο.

«Το μοτίβο του δολοφόνου» κυκλοφορεί και είναι έτοιμο να σας συναρπάσει.

 

Τελευταία Νέα