«Ευχαριστώ τον Σαββίδη, ξεχωρίζω τον Κλάους»!

Απόστολος Παγώνης
«Ευχαριστώ τον Σαββίδη, ξεχωρίζω τον Κλάους»!

bet365

Eίναι... τρελό ΠΑΟΚτσάκι και δεν το κρύβει! Η Κική Καρσανίδου, μέλος της ομάδας χάντμπολ του «Δικεφάλου» μιλάει στο Gazzetta Weekend Journal, δείχνει την προτίμησή της στον Στέφανο Αθανασιάδη κι αναφέρεται στην τρέλα της Τούμπας.

Η 22χρονη εξτρέμ του ΠΑΟΚ θεωρείται από τα ανερχόμενα αστέρια του Ελληνικού Γυναικείου Χάντμπολ. Την πρώτη της εμπειρία με το άθλημα της είχε στα μαθητικά της χρόνια. Το μικρόβιο το κόλλησε από τον γυμναστή του σχολείου της και ήταν αυτός που την προέτρεψε να δοκιμάσει την τύχη της σε κάποια ομάδα.

Ο Φίλιππος Βέροιας ήταν η πρώτη ομάδα της Κικής όπου έμαθε και τα μυστικά του αθλήματος, ενώ από πέρσι βρίσκεται στην ομάδα του Δικεφάλου. Η 22χρονη αθλήτρια του ΠΑΟΚ μίλησε στο Gazzetta.gr για τους στόχους της ομάδας, την Τούμπα, τον Στέφανο Αθανασιάδη, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη για την προσφορά του στο άθλημα και την ομάδα.

Τι είναι για σένα το Χάντμπολ και πως αποφάσισες να ασχοληθείς μ' ένα άθλημα που δεν είναι και τόσο πολύ γνωστό στην Ελλάδα;

«Είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Ασχολούμαι πάρα πολλά χρόνια είναι μια αγάπη παντοτινή. Είναι ένα πολύ δυναμικό άθλημα το οποίο μου ταιριάζει απόλυτα. Στην Ελλάδα το άθλημα δεν είναι τόσο πολύ διαδεδομένο σε σχέση με το εξωτερικό. Είμαι τυχερή γιατί κατάγομαι από μια περιοχή, Βέροια, που αγαπάει υπερβολικά το συγκεκριμένο άθλημα και έχει παράδοση. Θεωρώ πως η πόλη μου είναι η μητρόπολη του Χάντμπολ.

Όλα ξεκίνησαν από το δημοτικό, εκεί είχα την πρώτη μου επαφή με το άθλημα. Ο γυμναστής μου με προέτρεψε να πάω σε κάποια ομάδα για να δοκιμάσω τις δυνατότητες μου γιατί έβλεπε ότι ήμουν αρκετά καλή. Όσο περνούσε ο χρόνος ήθελα καθημερινά να ασχολούμαι με το συγκεκριμένο άθλημα. Όταν τελείωσα το σχολείο άρχισα να το βλέπω πιο επαγγελματικά. Όλα ήρθα βήμα - βήμα.

Πως προέκυψε ο ΠΑΟΚ;

«Έπαιζα χρόνια στον Φίλλιπο και εκεί έμαθα τα μυστικά του αθλήματος. Από την στιγμή που πέρασα στο Πανεπιστήμιο μετακόμισα στην Θεσσαλονίκη. Δεν μπορούσα να ταξιδεύω καθημερινά στη Βέροια για προπονήσεις, αλλά και αγώνες. Δεν θα με βοηθούσε η όλη κατάσταση στις σπουδές μου. Έτσι πήρα την απόφαση να κοιτάξω ν' αγωνιστώ σε κάποια ομάδα της Θεσσαλονίκης Για ένα χρόνο αγωνίστηκα στον Άρη και στη συνέχεια ήρθα στον ΠΑΟΚ με υποσχετική».

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;

«Θέλουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο και πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε. Αυτή την χρονιά είμαστε πολύ δυνατοί θέλουμε το ντάμπλ και μπορούμε να το πετύχουμε. Πέρσι φτάσαμε στο τελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο την Νέα Ιωνία σε ένα γεμάτο Παλατάκι. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε καθώς ηττηθήκαμε 24-19. Ευελπιστώ ότι φέτος θα τα καταφέρουμε και στους δύο θεσμούς γιατί έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα».

Τι κρατάς από το 2015;

«Αυτό που κρατάω ήταν ο τελικός του Κυπέλλου. Μπορεί να ήταν μια στενάχωρη στιγμή γιατί δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε το κύπελλο, όμως ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή. Το γήπεδο ήταν γεμάτο και αυτό ήταν ένα πολύ όμορφο συναίσθημα».

Τι θα ήθελες να ευχηθείς για το 2016;

«Θέλω να έχουμε την υγεία μας γιατί όλα τα υπόλοιπα με υπομονή μπορούν να κατακτηθούν. Εύχομαι η ομάδα μου να πετύχει όλους τους στόχους της γιατί θεωρώ ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και μπορούμε να τους πετύχουμε. Είμαστε μια ωραία παρέα στην ομάδα και αυτό φαίνεται.

Θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιους ανθρώπους από την οικογένεια του ΠΑΟΚ που έχουν βοηθήσει την όλη προσπάθεια που έχει στηθεί από το καλοκαίρι;

«Πρώτα απ' όλα θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ κ. Ιβάν Σαββίδη για την στήριξη που έχουμε και φέτος. Είναι φίλος του αθλήματος και αυτό είναι κάτι που μας τιμά. Τους ανθρώπους που βρίσκονται καθημερινά δίπλα μας όπως ο κ. Χασεκίδης, αλλά και όλα τα στελέχη του Ερασιτέχνη».

Σου δόθηκε φέτος η δυνατότητα να επισκεφθείς την Τούμπα ή το Παλατάκι και να παρακολουθήσεις κάποιο παιχνίδι;

«Βρέθηκα στην Τούμπα και παρακολούθησα την αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Η ατμόσφαιρα ήταν εντυπωσιακή. Τα συνθήματα, τα τραγούδια δεν σε άφηναν να πάρεις τα μάτια σου από την κερκίδα. Αυτό που σκεφτόμουν συνεχώς ήταν ότι θα ήθελα για ένα 90λεπτο να ήμουν ποδοσφαιριστής και να νιώσω αυτό το συναίσθημα της γεμάτης Τούμπας. Αυτό το συναίσθημα θέλω νιώσουμε εγώ και οι συμπαίκτριές μου και φέτος στα μεγάλα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Για μας είναι χαρά να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα με τον κόσμο μαζί μας».

Υπάρχει κάποιος παίκτης που έχεις ξεχωρίσει για το πάθος του ή τον τρόπο παιχνιδιού του;

«Τον Στέφανο Αθανασιάδη. Αυτό που τον κάνει ξεχωριστώ είναι το πάθος που έχει σε κάθε παιχνίδι. Προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της ομάδας και είναι σημαία του ΠΑΟΚ».

 

Τελευταία Νέα