Παπούτσι απ’ τον τόπο σου!

Βασίλης Μοιρώτσος
Παπούτσι απ’ τον τόπο σου!

bet365

Οι ελληνικές ομάδες εμπιστεύονται περισσότερο από ποτέ τους Έλληνες προπονητές και εκείνοι τους δικαιώνουν με τη δουλειά τους. Ποιοι είναι αυτοί που ξεχώρισαν στον πρώτο γύρο; Τo face control έχει τις απαντήσεις...

Σε μια χώρα που ψάχνουμε πρωτίστως στο εξωτερικό και μετά κοιτάμε τα… δικά μας παιδιά, εκείνοι πάνε κόντρα στο ρεύμα. Σε μια χώρα που η… ξενομανία είναι χαρακτηριστικό του ποδοσφαίρου μας, εκείνοι προσπαθούν μέσω της δουλειάς τους να πείσουν πως αξίζουν εμπιστοσύνης. Ο λόγος για τους Έλληνες προπονητές, που πρωταγωνίστησαν στον πρώτο γύρο του ελληνικού πρωταθλήματος και αποδεικνύουν πως το επίπεδο της προπονητικής στη χώρα μας έχει ανέβει πάρα πολύ.

Μπορεί οι τέσσερις «μεγάλοι», οι οποίοι προπορεύονται στη βαθμολογία, να έχουν ξένους προπονητές, ωστόσο από εκεί κι έπειτα, με εξαίρεση τον Λουτσέσκου στην Ξάνθη, όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν ελληνική παρουσία στον πάγκο τους. Και η αλήθεια είναι πως η δουλειά που γίνεται από τους περισσότερους είναι εντυπωσιακή. Ας δούμε ποιοι ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν στον πρώτο γύρο.

ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

Αν υπήρχε ψηφοφορία για τον καλύτερο προπονητή του πρώτου γύρου – όχι μόνο Έλληνα, αλλά γενικά – ο Ουζουνίδης θα είχε τον τίτλο στο… τσεπάκι. Βασισμένος στο ελληνικό στοιχείο, χωρίς το δικαίωμα πολλών μεταγραφών το περασμένο καλοκαίρι, με πολύ περιορισμένο μπάτζετ. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν τον πτόησε. Η δουλειά του είναι εντυπωσιακή, όσο και το ποδόσφαιρο που αποδίδει ο Πανιώνιος, ο οποίος βρίσκεται στην πέμπτη θέση, έχει… ξεμπερδέψει από πολύ νωρίς με τον υποβιβασμό και κάνει ακόμα και όνειρα Ευρώπης. Το όνομα του Ουζουνίδη «έπαιξε» και για τον Παναθηναϊκό πριν λίγους μήνες και είναι βέβαιο πως θα μας απασχολήσει πολύ τα επόμενα χρόνια.

ΑΚΗΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Ακόμα ένα… ελληνικό θαύμα. Το περασμένο καλοκαίρι δεν γνώριζε καν αν ο Λεβαδειακός θα αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία, οι παίκτες του ήταν καθημερινά με το ένα πόδι στην έξοδο κι εκείνος αναγκασμένος να τους προετοιμάσει εν όψει της δύσκολης σεζόν. Η οποία θα έβρισκε εν τέλει τους Βοιωτούς στη μεγάλη κατηγορία. Μετά από 15 αγώνες, ο Λεβαδειακός του Άκη Μάντζιου φιγουράρει στην 6η θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό πίσω από την πρώτη πεντάδα και έχει πάρει ορισμένα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το πιο πρόσφατο, το 2-1 στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ. Ο Μάντζιος συμπληρώνει χρόνο σε λίγο καιρό στη Λιβαδειά, αποδεικνύοντας κι εκεί όπως και σε προηγούμενες ομάδες του, την εξαιρετική δουλειά που κάνει.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ

Χρειάστηκε να περάσουν έξι αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και να φτάσουμε στην έβδομη για να κάνει την πρώτη του νίκη ο Πλατανιάς. Κάποιος άλλος στη θέση του Γιώργου Παράσχου ίσως να είχε απολυθεί από νωρίς. Οι δηλώσεις των παικτών του όμως όλο αυτό το διάστημα έδειχναν πως αρκεί μία νίκη για να… ξεκολλήσει η ομάδα, η οποία τα έκανε όλα σωστά εντός γηπέδου, αλλά δεν είχε αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

Και αυτό έγινε. Η ομάδα του Πλατανιά μάζεψε τους 16 από τους 18 βαθμούς στο δεύτερο μισό του πρώτου γύρου, αλλά το σημαντικότερο είναι πως αποδίδει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. Η δουλειά του Παράσχου αποδεικνύει πως όσα χρόνια κι αν περάσουν, η… τέχνη δεν ξεχνιέται.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ίδιος δηλώνει πως έχει να ανέβει ένα βουνό η ομάδα του για να τα καταφέρει. Δεν έχει άδικο. Για τον Πανθρακικό εξακολουθεί να μοιάζει με ένα… μικρό θαύμα το ενδεχόμενο παραμονής του στην κατηγορία, αλλά με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στον πάγκο το παλεύει περισσότερο από ποτέ. Και έφτασε σε σημείο να κοιτάζει στα μάτια – και να κερδίζει κιόλας – ακόμα και τις μεγάλες ομάδες.

Ισοπαλία με 3-3 στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, νίκη με 1-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό, το «πάλεψε» και έχασε τιμητικά από ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Ο Ελευθερόπουλος έχει μεταμορφώσει μια ομάδα που έμοιαζε να μην έχει αρχή, μέση και τέλος στο ξεκίνημα της σεζόν και την έχει κάνει να συνδυάζει όμορφο ποδόσφαιρο και αποτελέσματα. Δύσκολο να τα καταφέρει, μα ήδη το «παράσημο» το έχει πάρει.

 

Τελευταία Νέα