Τα ατυχήματα, ο σκίουρος κι ο... Johnnie Walker! (vids)

Νίκος Τσιώκος
Τα ατυχήματα, ο σκίουρος κι ο... Johnnie Walker! (vids)

bet365

Πρωταγωνιστές το 2015 στη Formula1 δεν ήταν μόνο πιλότοι και ομάδες. Υπήρξαν ατυχήματα. Μερικά σοβαρά και πολλά... ευτράπελα. Το Gazzetta Weekend Journal σας παρουσιάζει τα όσα αξιοπερίεργα συνέβησαν μέσα στη χρονιά.

Τα μηχανοκίνητα σπορ λένε ότι κρύβουν και κινδύνους και έτσι είναι, γι' αυτό και δε γίνεται να μην έχουμε ατυχήματα. Άλλες φορές από λάθος κάποιου οδηγού, άλλες από αγωνιστικό συμβάν, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι γίνονται και μάλιστα μερικά εξ' αυτών είναι σοβαρά. Όπως αυτό του Κίμι Ραϊκόνεν με τον Φερνάντο Αλόνσο στην Αυστρία (αν θέλετε ένα παράδειγμα).

Ωστόσο, υπήρξαν και διάφορα... περίεργα γεγονότα, τα οποία πολύ σπάνια βλέπεις. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο σκίουρος που αποφάσισε να αράξει στην πίστα του Καναδά ή ο άνδρας, ο οποίος σαν άλλος... Johnnie Walker (ξέρετε, ο περπατητής από τη διαφήμιση του γνωστού ουίσκι) έκανε μία βόλτα στο σιρκουί της Σιγκαπούρης.

Βέβαια, υπάρχουν και πολλά άλλα, γι' αυτό και το Gazzetta Weekend Journal κάνει μία ξεχωριστή ανασκόπηση στα πιο αξιοπερίεργα συμβάντα του 2015 στη Formula1. Δεν είναι απαραίτητο σε κάθε Γκραν Πρι να είχαμε και από ένα, αφού υπήρξαν και αυτά που το ενδιαφέρον ήταν μηδαμινό. Γι' αυτόν τον λόγο δεν είναι όλοι οι αγώνες στη λίστα μας. Ας δούμε, λοιπόν, ποια ήταν τα εν λόγω περιστατικά.

Γκραν Πρι Αυστραλίας

Θα ξεκινήσουμε με ένα ατύχημα, καθώς στην πρεμιέρα της Αυστραλίας ο Παστόρ Μαλντονάντο είχε επαφή με τον Φελίπε Νασρ, με αποτέλεσμα να καταλήξει στον τοίχο με το πίσω μέρος του μονοθεσίου του και να προκαλέσει σοβαρή ζημιά σε αυτό. Άουτς!

Γκραν Πρι Κίνας

Πρωταγωνιστής και πάλι ο πιλότος από τη Βενεζουέλα. Αυτή τη φορά άργησε να μπλοκάρει στα φρένα και αντί για την είσοδο στο πιτ λέιν πήρε την έξοδο για τα οχήματα σωστικών συνεργείων! Πού πας ρε Καραμήτρο;

Γκραν Πρι Μονακό

Στην προσπάθειά του να περάσει τον Ρομάν Γκροζάν ο Μαξ Φερστάπεν χτύπησε στο μονοθέσιο του Γάλλου και κατέληξε στις πλαστικές μπαριέρες κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Μόντε Κάρλο. Απλά σκαρφάλωσε λίγο!

Γκραν Πρι Καναδά

Ένας σκίουρος απλά άραξε στην πίστα «Ζιλ Βιλνέβ» στο Μόντρεαλ του Καναδά στον 36ο γύρο του αγώνα και την... έκανε σε χρόνο... dt, όταν αντιλήφθηκε ότι έρχονταν οι Παστόρ Μαλντονάντο, Φελίπε Μάσα και Σεμπάστιαν Φέτελ. Μάλιστα, ο χρήστης που ανέβασε το βίντεο στο facebook έκανε λόγο για γεωμύ, ένα είδος σκίουρου. Όπως και να έχει το πράγμα, ζωάααααρα ο... τυπάκος!

Γκραν Πρι Αυστρίας

Στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του Σπίλμπεργκ ο Φελίπε Μάσα λίγο έλειψε να... φάει λάχανο τον Μαουρίτσιο Αριβαμπένε. Ο Βραζιλιάνος, ευτυχώς, πρόλαβε να φρενάρει, αλλά το αφεντικό της Ferrari ήταν αυτό που έκανε πίσω για να περάσει ο πιλότος της Williams. Αν έμπαινε κανείς στη σκέψη των δύο ανδρών, ίσως να ήταν κάπως έτσι: Αριβαμπένε: «Όχι Φελίπε, δεν ήμουν εγώ στη Ferrari, όταν δεν πήγαινες καλά», Μάσα: «Δίκιο έχεις, αλλά άσε με να περάσω».

Στον αγώνα στην ίδια πίστα είχαμε ένα τρομακτικό ατύχημα στον πρώτο γύρο. Ο Φερνάντο Αλόνσο χτύπησε τον Κίμι Ραϊκόνεν στο πίσω μέρος, ώστε η McLaren να σκαρφαλώσει κυριολεκτικά πάνω στη Ferrari και τα δύο μονοθέσια να καταλήξουν στις μπαριέρες, ευτυχώς δίχως να υποστεί κάποιος εκ των δύο το παραμικρό. Μάλλον ο Ισπανός... καβάλησε τον Iceman για τα όσα έζησαν όντας ομόσταυλοι στη Ferrari!

Γκραν Πρι Μ. Βρετανίας

Χαμός έγινε στην τρίτη στροφή μετά την εκκίνηση του αγώνα στο Σίλβερστοουν. Ο Μαξ Φερστάπεν είχε επαφή με τον Ρομάν Γκροζάν, αυτός πήρε... σβάρνα τον Παστόρ Μαλντονάντο, ενώ η... μπάλα πήρε και τον Τζένσον Μπάτον. Οι τρεις τελευταίοι εγκατέλειψαν άμεσα, ενώ ακολούθησε λίγους γύρους αργότερα και ο Ολλανδός. Είναι αυτό που λέμε: «κι όποιον πάρει ο χάρος!!!».

Γκραν Πρι Ουγγαρίας

Τρόμαξε τους πάντες ο Σέρχιο Πέρεζ στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του Ουγγαρόρινγκ. Ο Μεξικανός έφυγε με το πλάι στην 11η στροφή, με αποτέλεσμα το μονοθέσιό του να χτυπήσει στις μπαριέρες και να τουμπάρει. Ευτυχώς, ο ίδιος ήταν καλά στην υγεία του. Είχε Άγιο ο άνθρωπος!

Ωστόσο, το καλύτερο έγινε στον αγώνα. Ο Αλόνσο αντιμετώπισε πρόβλημα και ακινητοποίησε το μονοθέσιό του στην πίστα λίγο πριν την είσοδο στο πιτ λέιν. Αφού είδε ότι βοήθεια δεν ερχόταν, κατέβηκε και ξεκίνησε να σπρώχνει μόνος του τη McLaren του. Στη συνέχεια, ήρθε η βοήθεια από τους ανθρώπους ασφαλείας. «Παιδιά σπρώξτε... Α μόνος μου είμαι! Εντάξει λοιπόν!», θα σκέφτηκε ο Ισπανός!

Γκραν Πρι Βελγίου

Και πάνω που λες ότι τα έχεις δει όλα γίνεται και κάτι πιο περίεργο. Ο Βαλτέρι Μπότας μπήκε για πιτ στοπ στο Σπα, όμως αντί για τέσσερα ελαστικά μαλακής γόμας είχε τρία και ένα μέσης! Τι έκανε λέει; Κι όμως αυτό που διαβάσατε! Βέβαια, το πλήρωσε με πιτ στοπ μέσα σε λίγα λεπτά και ποινή διέλευσης. Μάλλον αχρωματοψία θα είχαν οι μηχανικοί!

Γκραν Πρι Ιταλίας

Έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν να κάνει... μπαμ ο κινητήρας ενός μονοθεσίου και να πιάνει φωτιά και φαίνεται πως θα συνεχίσουμε να βλέπουμε. Το ίδιο έγινε και με τον Νίκο Ρόσμπεργκ στη θρυλική Μόντσα. Φωτιά με φωτιάαααα!!!

Γκραν Πρι Σιγκαπούρης

Στη Μαρίνα Μπέι υπό το φως των προβολέων ένας άνδρας έκανε μία βόλτα στην πίστα και αργότερα συνελήφθη για να καταδικαστεί μετά από μερικούς μήνες σε εξάμηνη φυλάκιση. Απορούμε το γιατί! Το παιδί ή γύριζε τη νέα διαφήμιση του Johnnie Walker ή ήθελε να κάνει μία βόλτα στο πάρκο και μπερδεύτηκε με τα φώτα!

Γκραν Πρι Ιαπωνίας

Στις κατατακτήριες δοκιμές της Σουζούκα ο Ντανιίλ Κβιάτ έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, έκανε ανάποδα τιμόνια και κατέληξε στα προστατευτικά λάστιχα, ενώ έκανε και μία τούμπα, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται 36 δεύτερα πριν το φινάλε. Μάλλον θα είχε πιει νωρίτερα κανά Red Bull (σε συνδυασμό με βότκα) και θα ήθελε να... βαρέσει ζεμπεκιές!

Γκραν Πρι Ρωσίας

Στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του Σότσι, ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ μπλόκαρε τους τροχούς του και χτύπησε με το μπροστινό αριστερό μέρος στον τοίχο προκαλώντας σοβαρή ζημιά. Με τόσο μπλοκάρισμα, ίσως ήθελε να κάνει κάποιο άλλο... κόλπο!

Στον αγώνα της ίδιας πίστας ο Γκροζάν έχασε τον έλεγχο της Lotus του, χτύπησε στις πλαστικές μπαριέρες με το πίσω μέρος και στην κυριολεξία διέλυσε το μονοθέσιό του. Με άλλα λόγια μάζευε τα κομμάτια του!

Γκραν Πρι ΗΠΑ

Στο βροχερό Όστιν ο Σάινθ γλίστρησε και χτύπησε με το μπροστινό μέρος της Toro Rosso στις πλαστικές μπαριέρες για να έχουμε ολιγόλεπτη διακοπή στις κατατακτήριες δοκιμές. Γλίστρησε το λέμε τώρα, όχι ότι ήθελε να κάνει ντριφτ ο αθεόφοβος!

Μετά το τέλος του αγώνα στις ΗΠΑ, ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε τον τρίτο τίτλο της καριέρας του. Όμως, μόνο πανηγυρισμούς δεν είδαμε στην αναμονή πριν το βάθρο. Αντίθετα, υπήρξε ένταση με τον Νίκο Ρόσμπεργκ, με τους δύο πιλότους της Mercedes να πετούν ο ένας στον άλλον ένα καπέλο. Φαίνεται ήθελαν να παίξουν το «σήκω-κάτσε», αλλά είπαν να πρωτοτυπήσουν!

Γκραν Πρι Μεξικού

Για φινάλε έχουμε τη διπλή εγκατάλειψη της Ferrari στο... Μέχικο!!! Σε πρώτο στάδιο ο Φέτελ είχε επαφή με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο στην πρώτη στροφή για να μπει στα πιτς. Στη συνέχεια είχε τετακέ στην προσπάθεια να μπει στη δεκάδα και μία έξοδος τον οδήγησε στην εγκατάλειψη.

Δείτε εδώ το τετακέ του Φέτελ

Από τη μεριά του, ο Ραϊκόνεν υπολόγιζε χωρίς τον Μπότας, αφού οι δύο Φινλανδοί είχαν επαφή για να τέθηκε και αυτός εκτός αγώνα. Διπλή εγκατάλειψη η Ferrari είπατε; Ποιος φούρνος γκρεμίστηκε;

Άντε και Καλή Χρονιά να έχουμε και ελπίζουμε το νέο έτος να δούμε κανάν... ελέφαντα ή τη νέα διαφήμιση του Jack Daniels ή έστω του Martini!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα