Η μάγισσα που καταράστηκε την Κίλμες! (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Η μάγισσα που καταράστηκε την Κίλμες! (pics)

bet365

Aν και βρισκόμαστε στην εποχή της τεχνολογίας και της επιστήμης, υπάρχουν άνθρωποι αλλά και ομάδες που πιστεύουν στα μάγια και στα ξόρκια. Το G- Weekend Journal σας παρουσιάζει την κατάρα της Ντόρα στην Κίλμες που της στέρησε πέντε ανόδους.

Το Halloween

Σόουιν στα ιρλανδικά είναι η λέξη για το μήνα Νοέμβριο. Κυριολεκτικά σημαίνει το τέλος του καλοκαιριού. Η γιορτή του Σόουιν σηματοδοτούσε το τέλος του καλοκαιριού και την αρχή του κελτικού Νέου Έτους. Είναι η αντίστοιχη μέρα των Αγίων Πάντων των Χριστιανών. Σύμφωνα με το μύθο, τη νύχτα του Σόουιν, της 31ης Οκτωβρίου, ήταν η Γιορτή των Νεκρών, όταν οι θεοί κατέβαιναν στη γη και με τα μαγικά τους προκαλούσαν αναστάτωση στους θνητούς ανθρώπους. Το Σόουιν εξελίχτηκε στη γιορτή που είναι γνωστή ως halloween.

Μια παγανιστική γιορτή η οποία αφομοιώθηκε από τους Ρωμαίους και στη συνέχεια εκχριστιανίστηκε κατά την διάρκεια της θητείας των Παπών Γρηγορίου III και IV. Στην Αμερική ριζώθηκε μετά το 1840 όταν ο λιμός της πατάτας οδήγησε σε μεγάλο κύμα μετανάστευσης Ιρλανδών στις ΗΠΑ.

Η μάγισσα Ντόρα

Με την πάροδο του χρόνου η γιορτή μπήκε στην ζωή όλων μέσω της εικόνας της τηλεόρασης. Μάγισσες, κολοκύθες, κοστούμια, γλυκά, ξόρκια και μαγεία έγιναν μέρος της αμερικανικής παράδοσης και αποτελούν πλέον τρόπος ζωής. Μια τέτοια ιστορία που αφορά μάγισσες, κατάρες και ξόρκια είναι αυτή της Κίλμες την δεκαετία του 90.

Περίπου 110 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της Αργεντινής ιδρύθηκε η πόλη Τσασκομούς. Μια πόλη όμορφη όπου στο παρελθόν θα μπορούσε κάποιος θα μπορούσε να κάνει το αγαπημένο του χόμπι όπως το κυνήγι και το ψάρεμα. Στην πόλη αυτή γεννήθηκε η Ντόρα μια μάγισσα που η φήμη της ξεπέρασε πολύ γρήγορα την φήμη της πόλης.

Άνθρωποι από όλες τις περιοχές της χώρας έστηναν ουρές για ένα ξόρκι ή ένα ματζούνι της Ντόρα. Η φήμη της Ντόρας είχε φτάσει και στα αυτιά των ανθρώπων της Κίλμες. Η ομάδα του Μπουένος Άιρες το 1994 έδινε μάχη με την Χιμνάσια Χουχούι για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Η πορεία της Κίλμες ήταν εξαιρετική αλλά οι άνθρωποι του συλλόγου ήθελαν να δέσουν την άνοδο και ζήτησαν από την μάγισσα να φτιάξει ένα ξόρκι ώστε στο επόμενο ματς η Χιμνάσια Χουχούι να ηττηθεί και η Κίλμες παράλληλα να κερδίσει.

Η Ντόρα ζήτησε το ποσό των 4000 πέσος τονίζοντας στους ανθρώπους της Κίλμες ότι η επιθυμία τους θα γίνει πραγματικότητα. Και η αλήθεια είναι ότι τα μαγικά της έπιασαν τόπο. Η Χιμνάσια Χουχούι ηττήθηκε με 3-0 από την Ντάγκλας Χέιγκ και αυτό που απέμενε ήταν να κερδίσει και η Κίλμες κόντρα στην Ντεπορτίβο Μορον. Το ματς ξεκίνησε καλά για τους «σερβεσέρος» με το σκορ 2-1 υπέρ τους αλλά ένας πυρσός που εξερράγη μέσα στον αγωνιστικό χώρο τραυμάτισε παίκτη με συνέπεια την διακοπή του αγώνα.

Η αθέτηση της Κίλμες και η κατάρα

Το ματς δεν συνεχίστηκε ποτέ και οι άνθρωποι της Κίλμες αποφάσισαν να μην δώσουν το ποσό στην μάγισσα. Η Ντόρα μαθαίνοντας τα νέα θεώρησε ότι η Κίλμες την εξαπάτησε και μάλιστα βρέθηκε στα γραφεία της ομάδας και μπροστά σε όλους έριξε την δική της κατάρα: «Η Κίλμες δεν θα κερδίσει την άνοδο», καταδικάζοντας την ομάδα σε εννιά χρόνια γκίνιας.

Μετά από λίγες ημέρες όμως η ομοσπονδία της Αργεντινής αποφάσισε την συνέχιση του αγώνα με τον Ντεπορτίβο Μορόν με δύο γκολ να ανατρέπει το 2-1 με την Κίλμες μάλιστα να αστοχεί σε πέναλτι! Την επόμενη και τελευταία αγωνιστική η Χιμνάσια Χουχούι κέρδισε τον αγώνα της και ήταν αυτή που έκοψε πρώτη το νήμα. Οι κατάρες της Ντόρα είχαν πιάσει τόπο.

Παρά την αποτυχία οι διοικούντες του συλλόγου το θεώρησαν ως τυχαίο γεγονός. Με το πέρασμα του χρόνου όμως ήρθαν άλλες τρεις αποτυχίες απέναντι σε Ουρακάν, Λος Άντες και Μπελγράνο ανάγκασε τους «σερβεσέρος» πανικόβλητοι μετέβησαν στο Τσασκομούς για να ξορκίσουν την κατάρα. Κάτι τέτοιο όμως αποδείχτηκε αδύνατο. Και αυτό γιατί ο η Ντόρα είχε πεθάνει.

Έτσι, η αποστολή της Κίλμες αποφάσισε να αφήσει ένα μπουκέτο λουλούδια στον τάφο της σε μια προσπάθεια να εξευμενίσει το οργισμένο πνεύμα της. Ο αποκλεισμός όμως από τη Νουέβα Σικάγο στα ημιτελικά έβαλε την ομάδα ξανά σε σκέψεις. Όπως προέκυψε λίγο αργότερα, το μπουκέτο με τα λουλούδια είχε τοποθετηθεί σε λάθος τάφο και όχι σε αυτό της Ντόρα.

Ο οπαδός που έλυσε τα μάγια

Κι ενώ σύλλογος έδειχνε να συμβιβάζεται με την μοίρα της, ήρθε ένας οπαδός το 2002 να δώσει την λύση. Ο εν λόγω φίλαθλος εναπόθεσε στον τάφο της Ντόρα εναπόθεσε λουλούδια και υποσχέθηκε να βαφτίσει την κόρη του ως Ντόρα ως αντάλλαγμα να σπάσει η κατάρα και η Κίλμες να κερδίσει επιτέλους την άνοδο. Οκτώ μήνες αργότερα, κόντρα στην Αρχεντίνος Τζούνιορς οι «ζυθοποιοί» καταφέρνουν με αίμα και ιδρώτα (1-0, 0-0) να πάρουν τον πολυπόθητη άνοδο. Η κατάρα είχε πια σπάσει και από τότε στην Κίλμες γιορτάζουν πάντα το halloween ως ένδειξη τιμής στην Ντόρα.

 

Τελευταία Νέα