Star Wars: Έχεις γράμμα από το Λονδίνο!

Gazzetta team
Star Wars: Έχεις γράμμα από το Λονδίνο!

bet365

Το G-Weekend Journal παρακολούθησε και στο Λονδίνο την πρεμιέρα του «Star Wars: The Force Awakens» κι απαντά σε 10 ερωτήσεις που έχετε στο μυαλό σας!

Στο περασμένο G-Weekend σας αναλύσαμε όλα όσα είδαμε στην πρώτη εν Αθήναις «prive» προβολή του Star Wars. Όμως δεν σταματάμε εκεί για την ταινία-κόλλημα για χιλιάδες Έλληνες. Με αφορμή την... πρεμιέρα της και στην χώρας, παραθέτουμε την εμπειρία μας από την παρακολούθηση του «Star Wars: The Force Awakens», στην μητρόπολη της Ευρώπης, το Λονδίνο!

Παράλληλα απαντάμε και σε 10 ερωτήσεις που μας... βασάνισαν και πιθανότατα ισχύει και για εσάς!

Φεβρουάριος 2005: Revenge Of The Sith σε μια αίθουσα της κακιάς ώρας στην Λάρισα παρέα με καμιά 10αριά ακόμα φανατικούς με ξεθωριασμένα μπλουζάκια Star Wars.

Δεκέμβριος 2015: The Force Awakens στο Λονδίνο παρέα με εκατοντάδες φανατικούς με ξεθωριασμένα μπλουζάκια Star Wars. Μέσα από το σακάκι τους.

Άμα η Δύναμη σε θέλει…

(Επειδή 1ον μάλλον με μισείτε από τις πρώτες γραμμές αυτού του κειμένου και 2ον είναι αδύνατον να μην κάνεις σπόιλερ για κάτι που τόσο αγαπάς, αποφάσισα λοιπόν να κάνω την πάπια! Τι εννοώ; Θα κάνω εγώ τις ερωτήσεις στον εαυτό μου. Και θα μου απαντήσω, σε μια ιδιότυπη συνέντευξη - αφήγηση - κριτική).

Θα καταλάβετε, ξεκινάμε:

Εσύ Star Wars έχεις δει καθόλου;

Όχι μόνο έχω δει άλλα έχω χαλάσει περίπου τον προυπολογισμό μιας μικρομεσαίας ομάδας της Σούπερ Λίγκας σε merchandise τόσα χρόνια! Κούπες, σεντόνια, αφίσες, ένας αναπτήρας που ανάβει σαν φωτόσπαθο και μου είχε φανεί τσάμπα πράγμα να δώσω 25 ευρώ να το αγοράσω.

Από όταν το ανακοίνωσες στο γραφείο, σου ξαναμίλησε μετά κανείς;

Όταν μαθαίνεις ότι θα ταξιδέψεις στο Λονδίνο για να δεις πρώτος το νέο, πολυαναμενόμενο Star Wars, να ξέρεις ότι σε μισούν όλοι. Φανατικοί των Star Wars ή μη, ένα ταξίδι στο Λονδίνο είναι πάντα ένα ταξίδι στο Λονδίνο. Και ενώ στην αρχή δεν σου μιλάει κανείς, όσο περνάνε οι ημέρες για το ταξίδι, αρχίζουν τα “ρε, αν προλάβεις μπορείς να μου πάρεις μια μάσκα Darth Vader αυθεντική όχι μούφα, όσο και να κάνει και θα στα δώσω τα λεφτα” και εσύ εκείνη την ώρα το μόνο που σκέφτεσαι είναι όταν τον ξαναδείς που θα τους πεις “μα Το Θεό, δεν βρήκα τίποτα, το μισό Κένσιγκτον έφαγα".

Καλά εσύ δεν φοβάσαι τα αεροπλάνα;

Μόνο τα φοβάμαι; Τα τρέμω. Όπως νομίζω κάθε λογικός άνθρωπος που κλείνεται για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε ένα αλουμινένιο κουτί 30.000 και βάλε πόδια πάνω από τη γη. Και με το Millenium Falcon να πήγαινα, πάλι θα φοβόμουν, στο λέω στα ίσια Χαν Σόλο.

Αλλά τι να κάνεις, μπορείς να κάνεις αλλιώς; Αν έλεγα σε οποιονδήποτε λογικό άνρωπο ότι μου δώθηκε αυτή η ευκαιρία και δεν την άρπαξα επειδή φοβάμαι τα αεροπλάνα, ξύλο θα έτρωγα και όχι άδικα.

Κούναγε καθόλου;

Κούναγε μεγάλε, κούναγε. Ειδικά εκεί πάνω από τα Γιάννενα, κούναγε πολύ. Ήταν σαν κάτι ή κάποιος να είχε πιάσει το αεροπλάνο και να του ούρλιαζε στο αυτί: “Που πας; Κάτσε Ελλάδα έχει πρεμίερα Παπακαλιάτη!”

Το Λονδίνο τι λέει; Το στόλισαν;

Το Λονδίνο μια χαρά, στολισμένο από την κορυφή ως τα νύχια, όχι βέβαια τόσο “καλόγουστα και εντυπωσιακά” όσο …η Αθήνα μας.

Το σινεμά; Σαν τα δικά μας εδώ;

Άστο καλύτερα μην την πιάσουμε αυτή την κουβέντα. Θα μας πεις μα καλά, εμείς εδώ όμως δίνουμε 7,5 ευρώ για την ταινία και όχι 10 και 15 λίρες που θα δώσεις εκεί. Θα σου πω ένα πράγμα. Και πολλά δίνουμε για αυτές τις αίθουσες που έχουμε. Όχι για όλες ασφαλώς, αλλά για πολλές.

Για την ταινία θα μας πεις καμιά κουβέντα;

Α ναι, για την ταινία. Λοιπόν άκου. Τώρα κατάλαβα γιατί έδωσαν στιν JJ Abrams να την κάνει. Δεν την έδωσαν για να φέρει το Star Wars στην νέα εποχή, αλλά για να ενηλικιωθεί. Τι θέλω να πω; Ότι σε κάποια σημεία θυμίζει πολεμική ταινία. Κανονική πολεμική ταινία. Αφού σε κάποιες φορές, αν ξεχάσεις ότι βλέπεις μια ταινία επιστημονικής φαντασίας in a galaxy far far away, νομίζεις ότι βλέπεις σκηνές από ταινία γυρισμένη για τον πόλεμο του Ιράκ.

Γιατί αν κάπου χώλαινε το Star Wars ήταν ότι αντιμετώπιζε τις μάχες λίγο ..παιδικά. Και αυτό προφανώς ήταν το πρώτο πράγμα που ήθελε να διορθώσει ο JJ Abrams. Είναι μια ταινία ρε παιδί μου, που το φωτόσπαθο θα του τρυπήσει τα σωθικά του άλλου, πως να στο πω!

Έχει βέβαια και τα παλιά χαρακτηριστικά των Star Wars με τα αξιολάτρευτα Droids που θα σε κάνουν να λιώσεις, όπως τον ΒΒ8 που ήρθε να αντικαταστήσει τον R2D2 στην καρδιά σου.

Καλά έκαναν και το έδωσαν δηλαδή στον JJ Abrams να το κάνει;

Μεταξύ μας τώρα, λάθος κίνηση δεν θα μπορούσε να είναι. Έχει κάνει την πορεία του, έχει αποδείξει ποιος είναι και βέβαια δεν υπήρχε περίπτωση το studio να δώσει να κάνει το μεγαλύτερο franchise στην ιστορία του cinema, κάποιος που δεν πιστεύει ότι θα τα καταφέρει.

Αυτός ο Kylo Ren τι λέει;

Αν δεν τον ξέρεις, είναι ο τύπος με το κωλοφτιαγμένο φωτόσπαθο στο τρέηλερ. Άκου λοιπόν, αυτός παίζει τον ρόλο του κακού όπως θα έχεις καταλάβει. Χωρίς να σου κάνω σπόιλερ, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό, κάνει μερικές φορές τον Darth Vader να φαίνεται μισοπλέμονος που θα έλεγε και ο Αλέφαντος.

Να πάμε να το δούμε τελικά;

Γιατί μεταξύ μας τώρα, αν σου πω “όχι μην πας να το δεις”, εσύ θα μου πεις ότι δεν θα πας… Αφού θα πας. Και καλά θα κάνεις να πας…

 

Τελευταία Νέα