Να ξαναγίνει καμάρι του «γηραιού»! (gTV)

Φώτης Καρακούσης
Να ξαναγίνει καμάρι του «γηραιού»! (gTV)

bet365

O Ηρακλής επέστρεψε στην Volley League και το Gazzetta Weekend Journal γιορτάζει τα 107 χρόνια του συλλόγου (29/11/1908) με ένα σπέσιαλ αφιέρωμα για το τμήμα-καμάρι του «Γηραιού».

Όταν ακούμε την λέξη Ηρακλής, οι φίλοι του αθλητισμού εκτός από τον Χατζηπαναγή, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι η ομάδα βόλεϊ. Μια ομάδα που αποτελεί το καμάρι του Συλλόγου, ο οποίος κλείνει 107 χρόνια ζωής (29/11/1908). Το βόλεϊ του «γηραιού» έχει κάνει περήφανους τους φίλους του Ηρακλή, έχοντας κερδίσει 5 πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα, 4 Σούπερ Καπ, ενώ έχει βρεθεί 3 φορές σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και άλλες δύο σε φάιναλ φορ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Επίσης την φανέλα του την έχουν φορέσει απίστευτοι αθλητές, με μερικοί από αυτούς να είναι οι Ντεσπέιν (θείος και ανιψιός), Λόι Μπολ, Κλέιτον Στάνλεϊ, Ματέι Τσέρνιτς, Φραντς Γκρανβορκά, Πλάμεν Κονσταντίνοφ, Σίμον Τίσερ, Αντρέι Κράβαρικ και φυσικά ο αείμνηστος Νίκος Σαμαράς.

Δυστυχώς αυτή η ιστορική ομάδα, για δύο χρόνια βρέθηκε στην Α2 και το έκανε πληρώνοντας τα λάθη των διοικήσεων. Διοικήσεις που με το σκάνδαλο με τα εικονικά τιμολόγια έφτασαν το άνοιγμα του Ερασιτέχνη μαζί με τις προσαυξήσεις να φτάνει τα 15.000.000 ευρώ. Με συνέπεια να υπάρξει ο υποβιβασμός.

Το καλοκαίρι οι «κυανόλευκοι» με τον Χρήστο Πάτρα στο τιμόνι επέστρεψαν και πάλι στα... μεγάλα σαλόνια, παρότι μέχρι να οριστικοποιηθεί η συμμετοχή τους πέρασαν από τα σαράντα κύματα. Όλα όμως πήγαν καλά και η ομάδα με τις τόσες διακρίσεις και με κόσμο που αγαπάει πραγματικά το άθλημα, βρίσκεται εκεί που της αξίζει.

Με ένα ρόστερ με νέα παιδιά, με παίκτες που στις μικρές κατηγορίες κατακτούν τίτλους, αλλά ξέρουν πως θα παίζουν και στον Ηρακλή, όχι όπως συνέβαινε παλιά, ετοιμάζονται λιθαράκι-λιθαράκι να χτίσουν και πάλι κάτι καλό. Κανείς δεν ξέρει αν θα είναι τόσο καλό, όσο αυτό στο παρελθόν (μόνο εύκολο δεν είναι άλλωστε), αλλά η προσπάθεια θα γίνει και με το παραπάνω.

Να ξαναφέρει τον Ηρακλή εκεί που του αξίζει να είναι θέλει ο Πάτρας

Το gazzetta.gr βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη και μίλησε με τον προπονητή του «γηραιού» τον Χρήστο Πάτρα για τον φετινό Ηρακλή, αλλά και τις δυσκολίες μέχρι να επιστρέψει η ομάδα στα μεγάλα... σαλόνια. Ο έμπειρος τεχνικός δεν έκρυψε πως στόχος είναι να επιστρέψουν οι «κυανόλευκοι» εκεί που τους αξίζει να είναι, γνωρίζοντας βέβαια πως αυτό θέλει μεγάλη προσπάθεια, δουλειά και λίγα λόγια.

Επισήμανε πως θα δοθεί βάρος στα νέα παιδιά που βγαίνουν από τα σπλάχνα του Ηρακλή, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο, επισημαίνοντας πως ίσως είναι και ο μοναδικός στην χώρα που έχει βολεϊκή παιδεία.

Βήμα-βήμα κοιτάζουν και οι Πιπέργιας, Στίγγας

Μικρά αλλά σταθερά βήματα προκειμένου να γίνει και πάλι ο Ηρακλής μεγάλος θέλουν και οι Στέλιος Πιπέργιας και Κάσσανδρος Στίγγας. Ο έμπειρος πασαδόρος που στις μικρές ηλικίες κατέκτησε τίτλους με τον «γηραιό» πιστεύει πως αυτή η ομάδα έχει ελπίδες για κάτι καλό, ενώ και ο νεαρός κεντρικός είναι σίγουρος πως με σωστή δουλειά και με τον κόσμο στο πλευρά του, ο Ηρακλής έχει την δυναμική να επιστρέψει για τα καλά.

Ο κόσμος θα είναι εκεί...

Τόσο ο Πάτρας, όσο και οι Πιπέργιες, Στίγγας, αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες που ήταν στο κλειστό, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο του Ηρακλή. Οι φίλοι του «γηραιού» αγαπούν εκτός από την ομάδα τους και το βόλεϊ, ξέρουν το άθλημα όσο λίγοι και βρίσκονται συνέχεια δίπλα στους παίκτες. Αυτό κάνει τους πάντες στον «γηραιό» να ελπίζουν πως τελικά αυτή η ομάδα που πέρασε όχι πολλά, αλλά τα πάνδεινα, είναι σε θέση και πάλι να επιστρέψει, να κατακτήσει τίτλους και να γίνει και πάλι το καμάρι του Συλλόγου. Όχι βέβαια τώρα και όχι βέβαια εύκολα. Ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσβατος, αλλά μια ομάδα με το όνομα και την ιστορία του Ηρακλή μπορεί να τον διανύσει...

 

Τελευταία Νέα