Το απόλυτο ελληνικό Θηρίο! (vids)

Δήμος Μπουλούκος
Το απόλυτο ελληνικό Θηρίο! (vids)

bet365

Το G - Weekend Journal παρουσιάζει τον απίστευτο Γιώργο Χαραλαμπόπουλο, τον παγκόσμιο πρωταθλητή του bras de fer που διαλύει στο δευτερόλεπτο τους αντιπάλους του!

Πριν από ένα μήνα ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος αναδεικνυόταν παγκόσμιος πρωταθλητής στο bras de fer, στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας. Στην κατηγορία των 100 κιλών με το αριστερό χέρι, λύγιζε πρώτος το μπράτσο του αντιπάλου του και έβαζε στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο. Για να μην λέμε πολλά λόγια δείτε το βίντεο για να καταλάβετε τι σημαίνει Γιώργος Χαραλαμπόπουλος.

Οπως λέει στο G - Weekend Journal το χρυσό μετάλλιο, πέρα από την εξαιρετική του σωματική δύναμη, ήρθε και από ένα πείσμα... «Τον Μάιο αγωνίστηκα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και πήρα το χάλκινο μετάλλιο. Ωστόσο οι κριτές με αδίκησαν στον αγώνα με τον Τούρκο. Παίξαμε τρεις φορές, τον νίκησα τις δύο αλλά μας έλεγαν ότι έγινε φάουλ και γινόταν ξανά ο αγώνας. Δεν μπόρεσα να χωνέψω εύκολα αυτή την αντιμετώπιση και από τον Μάιο συνέχισα εντατικά τις προπονήσεις. Ηξερα τις δυνατότητες μου, είχα πεισμώσει με αυτό που έγινε και τα έδωσα όλα στο παγκόσμιο, όπου τα κατάφερα. Τον Τούρκο μάλιστα τον αντιμετώπισα ξανά και φυσικά τον νίκησα...»

Η ανακάλυψη του δημοσιογράφου Ηλία Μπαζίνα

Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1975, στην Αθήνα και έχει καταγωγή από το ιστορικό χωριό Σελιάνα Αχαΐας- Αρχαία Φελλόη. Μπήκε στον χώρο του αθλητισμού σε ηλικία μόλις οκτώ 8 ετών, όταν ασχολήθηκε με την ελληνορωμαϊκή πάλη στον Ατρόμητο Περιστερίου. Στα 12 του συνέχισε στην άρση βαρών και στον Θησέα Περιστερίου, όπου άρχισε να γίνεται συλλέκτης μεταλλίων και μέλος των εθνικών ομάδων. Εκεί έκανε και τη γνωριμία με τον αείμνηστο αθλητικογράφο Ηλία Μπαζίνα που του άλλαξε τη ζωή. «Από μικρός μου άρεσε να βάζω χέρι με τους φίλους και με τους συναθλητές μου. Κάποια στιγμή με πλησίασε ο Ηλίας Μπαζίνας που είχε ιδρύσει τον πρώτο σύλλογο χειροπάλης στην Ελλάδα και μου λέει; Εσύ κάποια μέρα θα γίνεις πρωταθλητής! Τότε δεν τον άκουσα, αλλά μετά τον στρατό σταμάτησα την άρση βαρών λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και κάπου εκεί μπήκε η χειροπάλη, με την οποία από το 1997 ασχολούμαι συστηματικά», μας λέει ο Χαραλαμπόπουλος.

Δικαιώνοντας τον Ηλία Μπαζίνα, ο Χαραλαμπόπουλος κατατρόπωνε τον ένα αντίπαλο μετά τον άλλο στην Ελλάδα. Στις 13 Απριλίου του 2014 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα χειροπάλης πέρα από πρωταθλητής για ακόμα μια σερί χρονιά αποδείχθηκε ότι είναι ο μόνος αήττητος Έλληνας χειροπαλαιστής της 10ετίας, μιας και κέρδισε και τον αγώνα ενάντια στον Χρήστο Γκιόκα, ο οποίος κρατούσε το αήττητο πριν συγκρουστεί με τον Χαραλαμπόπουλο. Δείτε το βίντεο του αγώνα:

Οπως εξηγεί ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος η χειροπάλη δεν είναι απλώς μία μάχη χεριών, αλλά μετράνε πολλά περισσότερα... «Γυμνάζομαι τουλάχιστον δύο ώρες κάθε ημέρα για να είμαι σε καλή κατάσταση. Οι αγώνες μπορεί να κρατούν από δευτερόλεπτα ως και λεπτά ανάλογα με τη δυναμικότητα των αντιπάλων. Τη στιγμή του αγώνα πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις, ενώ δεν μετρά μόνο η δύναμη του χεριού σου, αλλά βοηθάει όλο το σώμα για να φτάσεις στη νίκη.»

Οσο για την προπόνηση, αυτή είναι εξουθενωτική με τον Χαραλαμπόπουλο να γυμνάζει με... 100 κιλά το κάθε χέρι...

Ο Γιώργος Χαραμπόπουλος όσο Θηρίο είναι στους αγώνες, άλλο τόσο ήρεμος είναι εκτός, με όλους να τον χαρακτηρίζουν... αγαθό γίγαντα. Ισως να ευθύνονται γι' αυτό και οι τρεις κόρες που έχει! «Δεν έχω τσακωθεί ποτέ εκτός αγώνων, ούτε έχω μπλέξει σε καυγά. Πάντα φυλάγομαι επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να συναντήσεις εκεί έξω. Είναι ξεπερασμένα πράγματα αυτά που λένε κάποιοι ότι επειδή είσαι δυνατός στους αγώνες κάνεις και επίδειξη της δύναμης σου έξω από αυτούς, σε καυγάδες. Οσο για τις κόρες μου, ξέρω ότι καμαρώνουν για το μπαμπά τους. Η μεσαία μάλιστα παρότι κάνει μπαλέτο, μου λέει: 'μπαμπά δεν θέλω να κάνω μπρα ντε φέρ με τα αγόρια, επειδή ντρέπομαι που τα νικάω΄. Ισως τελικά να ευθύνονται τα γονίδια», καταλήγει ο πάντα χαμογελαστός Γιώργος Χραλαμπόπουλος!

Δείγμα και του χαρακτήρα του είναι και τα τελευταία λόγια στην επικοινωνία μας. «Δεν διακρίθηκα μόνο εγώ στη Μαλαισία αλλά πήραν μετάλλιο και ο Μιχάλης Μανιαδάκης με τον Παντελή Φοινικίδη...».

 

Τελευταία Νέα